Foto:
Foto:
Žena Milorada Ulemka Legije, prvoobsojenega za umor Djindjića.

Milorad Ulemeka Legija je namreč zahteval, naj mu zaradi prehlada do četrtka preloži nadaljevanje pričanja, ki ga je začel v ponedeljek.

Srbski notranji minister Dragan Jočić pa je potrdil, da je policija dobila nalog za preveritev navedb Legije, da so ga sodelavci Djindjićeve vlade angažirali za prodajo 700 kilogramov heroina. Zgodbo o heroinu so odločno zanikali vsi Djindjićevi sodelavci, ki jih je omenjal nekdanji poveljnik rdečih baretk.

Legija: Z Djindjićem sem sodeloval
Legija je namreč v ponedeljek pričal, da se je aprila 2001 v beograjskem naselju Surčin sestal z Djindjićevimi sodelavci Čedomirjem Jovanovićem, Goranom Vesićem in Vladimirjem Popovićem ter premierjevim osebnim prijateljem, poslovnežem Dragoljubom Markovićem, ki naj bi mu ponudili, da se vključi v
državni posel - prodajo približno 700 kilogramov heroina v tujini. Pri izvedbi te operacije naj bi sodelovali tudi Djindjićev sodelavec za varnost Zoran Janjušević ter tedanja šefa dveh najbolj zloglasnih beograjskih kriminalnih združb Ljubiša Buha - Čume (surčinski klan) in Dušan Spasojević - Šiptar (zemunski klan).

Vsi omenjeni sodelavci srbskega premierja so bili pozneje vpleteni v različne afere, srbska policija pa je med preiskavo napada na Djindjića v čudnih okoliščinah ubila Šiptarja in njegovo desno roko Mileta Lukoviča - Kuma. Čumetu je posebno tožilstvo dodelilo status zaščitene priče, saj je preiskovalnim organom odkril vse nečedne posle svojih nekdanjih najbližjih sodelavcev in prijateljev.