Metina krema za jagodno solato. Foto: Oddaja Dobro jutro
Metina krema za jagodno solato. Foto: Oddaja Dobro jutro

Pa še: 2 žlici sladkorja v prahu ali po okusu, 3 dl sladke smetane, 3 dl grškega jogurta, 2 utrjevalca smetane, 2 stroka vanilje, sok ene limete, sok limone, malo zelene živilske barve ali žlička metinega ekstrakta oziroma žlička čaja matcha, nastrgana čokolada za okras.

Za dve uri namočite cele jagode v zmesi likerja, nasekljanih svežih metinih lističev, soka pomaranč, limete, sladkorja in sredice vaniljevega stroka.

Iz ostanka pomarančnega soka naredite zelen metin preliv tako, da soku dodate dve žlici sladkorja v prahu in žličko metinega ekstrakta ter vrete 10 minut oz. do primerne gostote. Ohladite.

Med tem v večji posodi zmešate ohlajeno smetano, jogurt, vaniljev strok, sok limone, zmečkane prevrete metine lističe, utrjevalca smetane, pomarančni liker in po želji malo sladkorja v prahu. Kremo postrežete v lični posodici, v katero ste naložili jagodno solato. Prelijete z metinim prelivom, posujete z nastrgano čokolado in okrasite z lističi mete.