Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Larisa Daugul

Slovenija "Povsod, kjer so ljudje, so tudi spori, in spore je treba reševati"

09.06.2022

Dvajset let po tem, ko smo v Sloveniji začeli uvajati mediacijo, je mirno reševanje sporov pri nas vse bolj cenjeno. Sprti stranki s pomočjo mediatorja poiščeta rešitev, kar razbremenjuje delo sodišč in hkrati dviguje kulturo dialoga in reševanja sporov.

Zeleni petek Od kod uvažamo sojo in od kod meso?

03.06.2022

V Slovenijo vsako leto iz Brazilije uvozimo od 300 do 400 tisoč ton sojinih tropin, ki se uporabljajo za krmo živine. Lani smo uvozili skoraj 80.000 ton mesa, večinoma iz evropskih držav.

Slovenija Poslanci 9. sklica državnega zbora: "Veliko nas je novih, a bomo zato še toliko bolj zagnani"

13.05.2022

"Na začetku nas bo čakalo še več dela kot sicer, saj bo treba spoznati vse postopke. Veliko nas je novih, ampak mislim, da bomo zato toliko bolj zagnani," je dejala ena izmed novih poslank in poslancev Tamara Kozlovič iz Gibanja Svoboda.

Komentar prihodnje vladne ekipe "Levica zmagovalka pogajanj." Največje presenečenje Matjaž Han?

12.05.2022

Obširnejša vlada je presenečenje v napornih časih, ko se pričakuje hitro, tekoče in usklajeno delovanje, meni Boris Vezjak. Martin Nahtigal pa v večji vladi vidi predvsem premišljeno zastavljeno trdno večino stranke Gibanja Svoboda.

Zdravje Zakaj postati družinski zdravnik?

14.05.2022

"Veliko nas je, ki z veseljem opravljamo ta poklic in smo navdušeni nad družinsko medicino," je na kariernem kongresu medicinske fakultete dejala družinska zdravnica Ana Perdih. Študente je poskušala navdušiti za specializacijo iz družinske medicine.

Okolje "Če je energija poceni, bomo ljudi težje prepričali, naj z njo varčujejo"

09.05.2022

Andrej Gubina je zagovornik samooskrbnih sončnih elektrarn, a opozarja, da slovensko omrežje "ni pripravljeno na tako masovne spremembe, kot jih pričakujemo". Potrebno je prenove, zato vladni ukrep zamrznitve plačevanja omrežnine ocenjuje kot zgrešen.

Slovenija Marcelu Štefančiču, voditelju Studia City, RTV ni podaljšal pogodbe

28.04.2022

Vodstvo RTV Slovenija voditelju oddaje Studio City Marcelu Štefančiču ni podaljšalo pogodbe, čeprav se oddaja vrača na zaslone 9. maja. "Način, kako to počnejo, je strahopeten. To je streljanje v hrbet," je odločitev vodstva komentiral Štefančič. 

Okolje Je izsekavanje državnih gozdov za pridobivanje kmetijskih zemljišč smiselno?

11.04.2022

Del državnih gozdov je razraščen po zemljiščih, ki so v občinskih prostorskih načrtih definirana kot kmetijska. Vlada predlaga, da bi te gozdove krčili in jih spremenili nazaj v kmetijska zemljišča. Nevladne organizacije temu ostro nasprotujejo.

Zeleni petek Bo EU-ju z novo zakonodajo uspelo zaščititi tropske gozdove pred množičnim krčenjem?

13.05.2022

Evropska unija bo kot prva igralka na mednarodnih trgih z novo zakonodajo skušala zaščititi tropske gozdove pred silovitim krčenjem. Omejila bo namreč uvoz izdelkov, katerih surovine povzročajo množično sečnjo tropskih gozdov.

Znanost in tehnologija Je drobljenje že tako skromnih sredstev res perspektivno za slovensko znanost?

31.03.2022

Predstavniki javnih univerz in raziskovalnih inštitutov se ne strinjajo z dodelitvijo sredstev novoustanovljenemu zavodu Rudolfovo. Borut Rončevič odgovarja, da se jim ni treba opravičevati, ker je vlada prepoznala razvojni potencial zavoda.

Parlamentarne volitve 2022 Če bodo mladi dobili občutek, da so pomembna politična sila, jih bo na volitvah več

31.03.2022

Med vsemi volilnimi upravičenci je mlajših od 30 let le 13 odstotkov, česar se zavedajo tudi stranke, ki pred volitvami običajno raje nagovarjajo starejšo populacijo. A če bodo mladi razumeli, da njihov glas šteje, se bodo volitev udeležili.

Znanost in tehnologija Vodstvo ARRS-ja zagotavlja, da je informacijski sistem agencije stabilen

13.03.2022

"Ponovno poudarjamo, da v preteklem letu ni prišlo do sesutja informacijskega sistema, temveč smo bili zaradi zastarelosti in nezanesljivosti starega sistema (...) primorani pristopiti k nujni prenovi," so sporočili iz ARRS-ja.

Stran 1 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov