Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Felda poslal odstopno izjavo "Že osma menjava v vladi zagotovo ne more dobro vplivati na njeno delovanje"

18.09.2024

"Zakaj je odstopil Felda, ostaja neznanka, ampak njegovo pojasnilo se zdi nenavadno," je odstop ministra za vzgojo in izobraževanje za MMC komentiral Boris Vezjak. "Ministrstvo je pod njegovim vodstvom ostajalo pasivno," dodaja Marinko Banjac.

Izhod iz premoga Šaleška dolina naj bi sistem daljinskega ogrevanja v celoti prenovila do leta 2033

11.09.2024

Občini Velenje in Šoštanj sta pri ogrevanju odvisni od Termoelektrarne Šoštanj, ki tone v milijonskih izgubah. Premog kot vir ogrevanja naj bi nadomestili z mešanico obnovljivih virov. Kakšna bo, še ni znano.

Intervju "Rome bolj kot etnična pripadnost v očeh večine opredeljuje drugačen način življenja"

09.09.2024

"Spodbujati moramo preučevanje kulture, razvoj in ohranjanje jezika in identitete tudi pri Romih samih. Samozavestni Romi se bodo lažje vključevali v družbo," je prepričana Vera Klopčič, ki je preučevala zgodovino in stanje romske skupnosti v Sloveniji.

Komentar Je skorajšnji stečaj Teša res presenečenje?

05.09.2024

Podpora projektu Teš 6 je pred dobrim desetletjem združila oba politična pola in del stroke. Skorajšnji stečaj in nove stotine državnih milijonov pa nakazujejo, da so imeli prav tisti, ki so projektu oporekali.

Gospodarstvo Tešu z januarjem 2025 grozi stečaj. Država naj bi ga finančno reševala z interventno zakonodajo.

03.09.2024

Finančno stanje Teša je tako slabo, da sta z novim letom hkrati ogrožena proizvodnja elektrike in ogrevanje za 35.000 tamkajšnjih prebivalcev. Na MOPE-ju napovedujejo interventni zakon, ki bo zagotovil sredstva za njegovo nadaljnje, a omejeno obratovanje.

Intervju Učiteljica leta: "Če bi nam zaupali starši, bi nam bolj zaupali tudi učenci"

02.09.2024

"V prvi vrsti zahtevam spoštovanje. Ne le do mene, tudi do sošolcev," je o nujnosti jasno zastavljenih pravil prepričana učiteljica OŠ Vojnik Simona Šarlah. Ta so podlaga za humoren, dinamičen pouk, med katerim se učenci počutijo varno in sproščeno.

Gospodarstvo Gen energija: Cene urana zaradi povečanega povpraševanja naraščajo, a zalog je dovolj

29.08.2024

Na Gen energiji zagotavljajo, da je uranovih zalog po svetu dovolj za nemoteno delovanje obstoječih in načrtovanih jedrskih elektrarn. Cene urana se zadnji dve leti višajo, kar je posledica jedrske renesanse oziroma večjega povpraševanja.

Zakaj se še vedno ne kopamo v Ljubljanici? Pogosti nalivi (pre)obremenjujejo razbremenilnike. Odpadne vode se takrat zlivajo v reke.

04.09.2024

Mikrobiološko stanje Ljubljanice še vedno ni takšno, da bi se v njej lahko kopali, vanjo se namreč ob močnejših nalivih še vedno razlije mešanica padavinske in odpadne komunalne vode.

Obletnica poplav "Težava je, da vsaka stroka, ki se ukvarja z vodo, meni, da je to, kar pravi, edino pravilno."

05.08.2024

"Z vodo se ukvarjajo zelo različne stroke. Težava je, da vsaka stroka meni, da je to, kar pravi, edino, kar je pravilno reči o vodi," poudarja Andrej Lukšič, ki meni, da smo glede interdisciplinarnega sprejemanja odločitev še povsem na začetku.

Intervju Kai Heron o lažnem obilju: Svet je organiziran tako, da proizvajamo stvari, ki jih ne potrebujemo

08.07.2024

"Na svetu je več denarja kot kadar koli prej, a ni enakomerno porazdeljen, zato je obilje lažno, je obilje 'sranja', ki povzroča ekološko škodo," opozarja sogovornik. Rešitve išče zunaj okvirov kapitalizma, čeprav je to, kot priznava, zelo težko.

Gradnja odlagališča v Vrbini pri Krškem Kam bo Slovenija odložila svoje radioaktivne odpadke?

01.07.2024

V Vrbini pri Krškem napreduje gradnja odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Med tem dokončne rešitve glede izrabljenega jedrskega goriva in visoko radioaktivnih odpadkov, ki ostanejo radioaktivni več 10.000 let, še nismo našli.

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

18.06.2024

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov