Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Larisa Daugul

Zdravje Okužbe dihal in prebavil: v Ljubljani in Mariboru otroški oddelki polno zasedeni

14.01.2023

Na infekcijski kliniki v Ljubljani še vedno obravnavajo veliko otrok z respiratornimi okužbami, v prihodnjih dveh tednih pa pričakujejo vrhunec števila okužb. Na mariborski pediatrični kliniki upajo, da se po decembrskem valu okužb stanje umirja.

Zdravje Manjkajoči antibiotiki naj bi se kmalu vrnili na police lekarn, antiepileptik Rivotril še ne

11.01.2023

Amoksicilin, ki je glavna sestavina antibiotikov Ospamox in Hiconcil, naj bi bil v obliki peroralne suspenzije na trgu spet dostopen v tednu med 23. in 27. januarjem. Najbolj oddaljena je rešitev za zdravilo Rivotril, saj ga primanjkuje tudi v tujini.

Branko Klun "Ključne stvari v življenju se nam še vedno zgodijo onkraj naše moči"

25.12.2022

"Splošno povabilo bi danes bilo: odpreti se za dogodek in se upočasniti. Nič več hoteti nekaj napraviti, obvladovati, si podrejati. Temveč se odpreti, razpoložiti, ustaviti," v prazničnem času predlaga filozof in teolog Branko Klun.

Okolje Zares belega božiča ni bilo že petnajst let, tudi letos ga najverjetneje ne bo

12.12.2022

Statistika potrjuje, da je pri nas snega v nižinah manj kot nekoč. Zares zasneženega božiča tako po podatkih Agencije RS za okolje nismo imeli že petnajst let. Snežna odeja je sicer zelo koristna za rastline, saj jih napaja in varuje pred zmrzaljo.

Gospodarstvo Zakaj se elektrika draži? In kaj ima s tem energetska borza?

07.12.2022

"Če želimo zapolniti primanjkljaj elektrike, se moramo priključiti npr. k Avstriji, kjer je cena 400 evrov na megavatno uro. Če primanjkuje energije v celotni Evropi, so cene pač visoke povsod," pojasnjuje Andrej Gubina s Fakultete za elektrotehniko.

Komentar "Zgodba o RTV-ju je najbolj zaznamovala in motivirala referendumsko dogajanje"

28.11.2022

"Volivce je najbolj motivirala situacija z javno radiotelevizijo, njihova izkušnja pa ni izvirala iz branja novel zakona, temveč spremljanja Televizije Slovenija. Ljudje niso neumni, vidijo politične posledice prevzema televizije," meni Boris Vezjak.

Lokalne volitve 2022 Po izrazitem razvoju občin nastopila volilna apatija

21.11.2022

"Za delovanje države lokalne volitve seveda niso najpomembnejše, a če pogledamo z vidika povprečnega državljana, bi rekla, da so mnogo pomembnejše od predsedniških," meni strokovnjakinja za lokalno samoupravo Simona Kukovič.

Velenje Velenje: Kdaj bi zaprli premogovnik in kako nadomestili vir ogrevanja ter delovna mesta?

10.11.2022

V Velenju se za župana poteguje šest kandidatov, med njimi imata predstavnika le dve parlamentarni stranki. V mestni občini, zaznamovani z energetiko, se kandidati opredeljujejo do zaprtja premogovnika, nadomeščanja vira toplote in delovnih mest.

Dan Podjed "Na Twitterju in na drugih omrežjih je postalo normalno biti agresiven"

26.10.2022

"Kar se dogaja na spletu, nikakor ni virtualno, ampak je še kako realno. Dogajanje na spletu namreč vpliva na dogodke v fizičnem prostoru," opozarja antropolog Dan Podjed in doda, da imajo ljudje z množico sledilcev na omrežjih veliko moč in odgovornost.

Komentar Gorazda Kovačiča "Nataša Pirc Musar bo v drugem krogu Anžeta Logarja izbezala iz zajčje luknje"

24.10.2022

"Anže Logar je s svojo kampanjo pokazal, kakšen je lahko domet desnice, če bi se odrekla svojemu radikalizmu," izid prvega kroga predsedniških volitev komentira sociolog Gorazd Kovačič. Vseeno meni, da bo v drugem krogu zmagala Nataša Pirc Musar.

Lokalne novice Velenjski župan Peter Dermol: Uvoza indonezijskega premoga nismo nikoli podpirali

06.10.2022

"V Šaleški dolini imamo vir onesnaževanja, zaradi katerega se v podnebni sklad steka na desetine milijonov evrov. Do danes nismo nazaj v dolino prejeli niti enega samega evra za sanacijo," opozarja župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Kdo kandidira Milan Brglez stavi na spoštovanje in povezovanje

22.09.2022

"Potrebujemo povezovanje, potrebujemo spoštovanje, to sta dve ključni zadevi, ki ju moramo v teh težkih časih ponotranjiti," je ob napovedi svoje kandidature za predsednika republike dejal evroposlanec Milan Brglez. Podprla sta ga Gibanje Svoboda in SD.

Stran 1 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov