Pivovarna Laško je tožbo, s katero zahteva 13,34 milijona evrov, zoper Šrota in Atko-Primo vložila pred enim mesecem. Foto: MMC RTV SLO
Pivovarna Laško je tožbo, s katero zahteva 13,34 milijona evrov, zoper Šrota in Atko-Primo vložila pred enim mesecem. Foto: MMC RTV SLO

Odvisne družbe Pivovarne Laško od Atke-Prime kot nekdanje krovne družbe okoli Pivovarne Laško odškodnino zahtevajo zato, ker naj bi bile oškodovane zaradi poslov toženih strank v letih 2008 in 2009. Omenjene družbe ne izključujejo možnosti vložitve nadaljnjih odškodninskih tožb, saj celoten obseg škode še ni znan, ker sodni postopki še potekajo.

Pivovarna Laško je tožbo, s katero zahteva 13,34 milijona evrov, zoper Šrota in Atko-Primo vložila vložila pred enim mesecem. S tem so sledili naročilu lastnikov, ki so na julijski skupščini določili, da mora uprava v pol leta vložiti ustrezno odškodninsko tožbo.

Šrot preko Kolonela, Centra Naložb in Infond Holdinga do Pivovarne Laško
Revizorji so namreč ugotovili nepravilnosti pri poslovanju z delnicami Infonda Holdinga, Thermane Laško in Premogovnika Velenje. Za omenjene posle, pa tudi za posojila, ki so jih dajale Pivovarna Laško, Radenska in Pivovarna Union, in posle, povezane z nakupom prodajnih opcij za delnice Istrabenza, so revizorji ugotovili, da so bili nepotrebni, poslovodstva odvisnih družb pa so delovala na podlagi Šrotovih "ustnih navodil".

Šrot je, kot je znano, kot prvi mož Pivovarne Laško v letih 2008 in 2009 izpeljal menedžerski prevzem Pivovarne Laško. "Slamnata" lastnica Kolonela Danijela Raković naj bi namreč julija 2006 po njegovih navodilih kupila podjetje Kolonel, ki je pozneje prevzelo Center Naložbe, to pa Infond Holding, preko katerega je Šrot prevzel Pivovarno Laško.