Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Lokalne novice - Arhiv

Dolenjska prva v Sloveniji dobila kulinarični zemljevid

Dolenjska je kot prva regija v Sloveniji dobila kulinarični zemljevid. V okviru strategije gastronomije Dolenjske so razvili piramidni sistem značilnih in prepoznavnih jedi.

V Mariboru prenavljajo železniško postajo, ki bo dobila bolj potniški status

Začela se je prenova glavne železniške postaje v Mariboru. Končana naj bi bila jeseni prihodnje leto. Dela na tirih so se že začela, izvedli pa jih bodo tako, da bodo motnje za potnike čim manjše.

Saga Vinaga le končana, kupnina nakazana

Podjetje Metalka Commerce je plačalo milijon evrov kupnine za nekdanjo mariborsko vinarsko družbo Vinag, ki je v stečaju od leta 2014.

Prenove: z lepim vremenom se bo v Ljubljani odprlo še več gradbišč

Zaradi gradnje kanalizacije in preureditve druge cestne infrastrukture bo do 30. aprila zaprta Cesta dveh cesarjev na jugu Ljubljane. Mestni avtobusi na liniji 1D bodo v tem času vozili po skrajšani trasi do obračališča Mestni log.

Slovenj Gradec poleg nove hitre ceste do Velenja načrtuje tudi novo obvoznico

V Slovenj Gradcu si želijo, da bi se hkrati z gradnjo odseka tretje razvojne osi oz. hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec gradila tudi južna mestna obvoznica, ki se bo priključila na hitro cesto.

Pomurci bi radi ustanovili svojo regijo

Svet pomurske razvojne regije predlaga ustanovitev pomurske pokrajine in pokrajin po vsej državi. Zakon mora sprejeti DZ z dvotretjinsko večino glasov, kar je razlog, da sta vsaj dva poskusa ustanovitve pokrajin že padla v vodo.

Bržan: Iz omar ne padajo le posamezni okostnjaki, to je mrtvaški ples

V Kopru bodo še nekaj časa plačevali investicije iz preteklega volilnega leta. V predlogu proračuna je zato predvidena tudi zadolžitev. Nekatere projekte pa bodo znova preverili.

Del Drenikove ulice v Ljubljani bo do začetka marca zaprt za ves promet

Od sobote do predvidoma 3. marca bo Drenikova ulica na odseku med Celovško cesto in Verovškovo ulico zaprta za ves promet, na Celovški cesti pa bo promet potekal dvosmerno le po enem delu vozišča.

Osvežena postavitev Borčićevega kabineta z liričnimi obmorskimi kompozicijami

Nova postavitev grafik Bogdana Borčića prinaša izbor iz njegovega delovanja v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je umetniška grafika na Slovenskem in po svetu doživljala vrhunec.

Skupno somestje Nove Gorice, Gorice, Šempetra-Vrtojbe

Župana Mestne občine Nova Gorica Klemen Miklavič in Občine Gorica Rodolfo Ziberna sta s simboličnim prerezom žičnate mejne ograje med Solkanom in Gorico prižgala zeleno luč za začetek del v okviru čezmejnega projekta Isonzo-Soča.

Ptuj se bo najverjetneje skupaj z drugimi občinami v regiji podal v bitko za naziv EPK 2025

Mestna občina Ptuj se namerava skupaj z drugimi občinami v regiji podati v bitko za naziv Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025, s čimer se za zdaj načelno strinjajo tudi župani občin Spodnjega Podravja.

Direktor izolskega zdravstvenega doma osumljen zlorabe položaja

Koprski kriminalisti so sklenili predkazenski postopek zoper direktorja enega od javnih zdravstvenih zavodov na območju PU Koper in njegovega bivšega ožjega sodelavca. Neuradno naj bi šlo za direktorja ZD Izola Evgenija Komljanca, ki očitke ostro zavrača.

Izolska občina z novim pristopom za rešitev vprašanja pomožnih kmetijskih objektov

30 idejnih rešitev za t. i. kažete so pripravili na fakulteti za arhitekturo. Med njimi bo Izola skupaj s skladom kmetijskih zemljišč in gozdov in z zavodom za varstvo kulturne dediščine izbrala najprimernejše.

Obnova vasice Slapnik se bo začela, ko bo odkupljena še zadnja hiša

Vasica Slapnik je zaradi medijske izpostavljenosti požela veliko zanimanja, zato je trenutno najbolj obiskana v Goriških brdih. Popolnoma izpraznjeno vas namreč namerava obnoviti zasebni investitor, in to pred očmi televizijskih kamer.

Glavna cesta Zagorje-Trbovlje naj bi bila spet prevozna prihodnji teden

Cesta na odseku med Zagorjem in Trbovljami, kjer je na cestišče zgrmelo od 10.000 do 15.000 kubičnih metrov skal, zemlje in dreves, bo najverjetneje spet prevozna prihodnjo sredo, so sporočili z direkcije za infrastrukturo.

Posavci želijo, da brežiška bolnišnica ostane regionalna bolnišnica

Predsednik Sveta regije Posavje Ivan Molan poudarja, da strategija, ki splošno bolnišnico Brežice označuje kot lokalno in ne regionalno, postavlja Posavje v podrejen položaj, saj bo bolnišnici tako zagotovljenega manj denarja.

Popolni tujci ali ko si prijatelji razkrivajo skrivnosti, ujete v mobilne telefone

"Odkleniti svoje skrivnosti pomeni predvsem globoko intimno, neprijetno soočiti se s samim seboj. Morda nas je tako strah tistega, kar bi pri tem našli, da točno zato pred drugimi zanikamo obstoj teh skrivnosti," pravi režiserka predstave Popolni tujci.

Heleni Čampa je s pomočjo donatorjev uspelo odkupiti hišo na dražbi

Helena Čampa, mati samohranilka, ki ji je grozila deložacija, je z zbranim denarjem različnih donatorjev na dražbi uspela odkupiti svojo hišo na Logu pri Brezovici z izklicno ceno 66.703,50 evra. Ob tem se zahvaljuje vsem, ki so pomagali.

Jeseniška bolnišnica za požarno sanacijo potrebuje 2,7 milijona evrov

Po požaru v jeseniški splošni bolnišnici se je svet zavoda seznanil z odpravljanjem posledic požara. Opozorili pa so tudi na nujnost vgradnje evakuacijskih dvigal in drugih ukrepov požarne sanacije, ki bi stali 2,7 milijona evrov.

Upravno sodišče zavrnilo pritožbo Borisa Popoviča

Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo nekdanjega župana Kopra Borisa Popoviča, ki je zaradi domnevnih nepravilnosti na zadnjih volitvah zahteval ponovno štetje glasovnic.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...