Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
Skladišču radioaktivnih odpadkov podaljšali obratovalno dovoljenje Agencija za radioaktivne odpadke je osrednjemu skladišču radioaktivnih odpadkov v Brinju aprila zagotovila podaljšanje obratovalnega dovoljenja za 10 let.
Železniško progo do Bele krajine in naprej Karlovca ter Zagreba končno čaka prenova Devet dolenjsko-belokranjskih občin in karlovška županija je na Otočcu podpisalo dogovor o sodelovanju pri prenovi čezmejne železniške proge od Ljubljane do Karlovca in naprej proti Zagrebu.
100 let delovanja najstarejše dravske hidroelektrarne Fala S posebno slovesnostjo so se na Fali spomnili stoletnice začetka obratovanja tamkajšnje hidroelektrarne – najstarejše na reki Dravi. Udeležil se je je premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.
Strunjansko kopališče bodo po sezoni temeljito prenovili Že pred sezono se bo končala obnova hotela Laguna, ob katerem bo nov ogrevan bazen. Terme Krka sicer načrtujejo celovito obnovo kompleksa.
Ob odprtju TE Brestanica: nujna bo razprava o energetski strategiji Predsednik države Borut Pahor je ob odprtju novega nadomestnega plinskega agregata Termoelektrarne Brestanica pozval k razpravi o energetski strategiji države in k strnitvi moči za zagotovitev ...
Geoenergo: V Petišovcih nenevaren postopek hidravličnega lomljenja Družba Geoenergo, ki je zaprosila za dovoljenje za hidravlično lomljenje plinskih vrtin v Petišovcih, je pojasnila, da želi zagotoviti nenevaren postopek, ki je opisan v vlogi, oddani na Agencijo RS ...
Prehitrega voznika koprski policisti ujeli šele v Italiji Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet državljanov Kosova, ni hotel ustaviti koprskim policistom, temveč je s pospešeno hitrostjo odpeljal vse do Italije, kjer se je ustavil šele po trčenju v ...
Pekrski dogodki: spomin na začetek jugoslovanskih vojn V Pekrah pri Mariboru so ob nekdanjem 710. učnem centru Teritorialne obrambe v soboto pripravili slovesnost v spomin na čas pred 27. leti, ko se je prav tam začelo merjenje moči med nekdanjo ...
V Celju obnavljajo Friderikov stolp Po desetih letih od zadnje celostne prenove Friderikovega stolpa na Starem gradu v Celju je ta znova potreben obnove.
Pravoslavci bodo v Kopru dobili novo cerkev Koprski pravoslavni verniki si že več let prizadevajo, da bi dobili svojo cerkev, saj že skoraj 40 let gostujejo v katoliški cerkvi svete Marte na Giordanovem trgu, nasproti koprskega pokrajinskega ...
SV zavrnil očitke postojnske občine, da vojska na Počku krši dogovore Slovenska vojska (SV) postojnski občini pojasnjuje, da dejavnosti na vadišču Poček vojska izvaja skladno z vsemi veljavnimi in obvezujočimi predpisi.
V Ljubljani, Mariboru, Kranju in Kopru živi četrtina Slovencev Prvega januarja je v štirih največjih slovenskih občinah živelo skupaj več kot pol milijona prebivalcev.
Vodstvo Luke glede podaljšanja prvega pomola še ni prepričalo župana Upravno sodišče v sedmih mesecih še ni odločilo o pritožbi koprske občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola.
Prebivalce Obale presenetilo močno neurje s točo Močan dež z vetrom je na Obali ponekod prešel v točo, ki je prekrila travnate površine in povzročila nevšečnosti v prometu. Kakšno škodo je neurje povzročilo na kmetijskih pridelkih, še ni znano.
Mariborski veterani končujejo polemiko glede Maistrove grobnice V koordinaciji veteranskih in domoljubnih organizacij v Mariboru obžalujejo, da so se ob predlogu za selitev grobnice generala Rudolfa Maistra razvnele takšne polemike, a so obenem prepričani, da so ...
Kuhinja ptujskega vrtca nujno potrebuje nove prostore Vodstvo ptujskega vrtca si prizadeva, da bi uredili novo centralno kuhinjo. V prostorih praznih mehaničnih delavnic bi lahko združili tudi upravne pisarne in nov oddelek vrtca.
Leto dni po požaru v Kemisu: Tovarna spet obratuje, krajani je nočejo več Leto dni od požara v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis obnova objekta še poteka, ta naj bi bil veliko varnejši kot pred požarom. Bližnji potok Tojnica je očiščen.
Zanimivost na Lentu - zaljubljen labodji par, ki pričakuje mladiče Na mariborskem Lentu je zadnji mesec v središču pozornosti labodji par, ki gnezdi tik ob pločniku.
Kaj lahko kandidatura za EPK 2025 prinese Goriški? " Vzpostavili bi enoten kulturni prostor, znotraj katerega imamo še vedno veliko vprašanj drug o drugem, " med drugim pravi vodja kandidature EPK GO! 2025 Neda Rusjan Bric.
Yaskawa namerava v Kočevju poleg robotov izdelovati tudi elektromotorje Yaskawa Europe namerava v Kočevju postaviti tudi obrata za proizvodnjo elektromotorjev in elektronskih komponent, v katerih naj bi zaposlili do 250 ljudi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Prostovoljec/ka v projektu ESIRAS - podpora prosilcem za azil in azilantom
V projektu ESIRAS ste doborodošli prostovoljci in prostovoljke, ki želite opravljati prostovoljsko delo na področju učne pomoči, inštrukcije za osnovonošolce azilante, begunce in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:20 Pop news TV - a cura di Marco Biondi, ponovitev
22:25 Artevisione Magazine: Jasmina Rojc

TV Maribor

22:00 Koda, izobraževalno-svetovalna oddaja, ponovitev
22:40 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

22:00 Zrcalo dneva
22:30 Glasbeni izbor

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
00:00 Nočni program Radia Maribor
Kazalo