Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
Ali bo na Rakovi Jelši zaživela prva stanovanjska zadruga? Pilotni projekt stanovanjske zadruge, ki bi omogočila cenejšo rešitev stanovanjskega vprašanja, bi lahko zaživel leta 2020 na Rakovi Jelši v Ljubljani.
Vipavski konjeniki bodo lahko uporabljali vojaški travnik Ministrstvo za obrambo in Občina Vipava sta razrešila nekatera odprta vprašanja glede nepremičnin v lasti obrambnega ministrstva.
Bohinjski župan: "Hotel Jezero je svetla točka bohinjskega turizma" Obnovljeni Hotel Jezero ob Bohinjskem jezeru, ki ga je 5. januarja lani močno poškodoval požar, je po mnenju bohinjskega župana Franca Kramarja primer dobre prakse v širšem slovenskem prostoru, kako ...
Prometni nered na Bledu bodo reševali (tudi) s pajkom Blejski občinski svet je podprl predlog za občasno uvedbo pajka predvsem v poletnih mesecih, bohinjski svetniki pa so medtem umaknili predlog dviga kazni za napačno parkiranje.
Postojnski župan je zaradi vožnje v vinjenem stanju izgubil vozniški izpit Postojnski župan Igor Marentič, ki so ga policisti zalotili pri vožnji pod vplivom alkohola, bo vendarle ostal brez vozniškega dovoljenja.
Začasni poslovni načrt Luke Koper: veliko o dobičku, nič o delavcih "luških gazd" Nadzorniki Luke Koper so po šestih urah seje sprejeli začasni poslovni načrt za letošnje leto, ta predvideva zaposlitev 203 delavcev.
30 let, 20 traktorjev: Polzelan starodobnike spremenil v sijoče lepotce Ernest Obermayer s Polzele ima doma kar 20 traktorjev. Pa ne takšnih, s katerimi bi še obdeloval zemljo, temveč takih, ki jih je več let zbiral in obnavljal.
Gašpar Gašpar Mišič ni več direktor komunalnega podjetja Marjetica Župan Boris Popovič je z mesta v. d. direktorja koprskega komunalnega podjetja Marjetica odstavil dolgoletnega zaupnika Gašparja Gašparja Mišiča.
Hišne preiskave zaradi suma proizvodnje in prometa z orožjem Murskosoboški kriminalisti so opravljali hišne preiskave v Beltincih in Dokležovju.
Po treh dneh prva odpoved na redni liniji Maribor-Antwerpen Belgijska letalska družba VLM Airlines je četrti dan od vzpostavitve redne letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom prvič odpovedala polet. Zanj namreč ni bilo prijavljenih potnikov.
Posekali eno najznamenitejših lip v Ljubljani Pred cerkvijo svetega Jerneja v spodnji Šiški so pred dnevi posekali eno najbolj znamenitih lip v Ljubljani.
Ruski muzej bo odprl svoja vrata predvidoma prihodnje leto " Naša želja je, da ohranimo spomin in spoštovanje preteklosti za blaginjo prihodnosti, " je med drugim dejal direktor nedavno ustanovljenega Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne ...
Prestolnici v sredo grozi prometni kolaps Šolski sindikat Sviz ob začetku stavke v sredo pripravlja velik shod, na katerem pričakujejo okoli 15.000 ljudi, zato ljubljanska občina opozarja, da bo promet močno povečan in na posameznih odsekih ...
Kočevje, "kraj sožitja med medvedi in roboti", se najhitreje razvija Občina Kočevje je prejela nagrado zlati kamen 2018 za najbolj razvojno prodorno občino, saj je le malo krajev v Sloveniji v zadnjih letih naredilo tolikšen preobrat, zlasti na področjih trga dela in ...
Turistični naval na Bohinj: "Želimo si kakovostni turizem" V Bohinju so imeli lani več kot 550.000 nočitev, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016, a večje število gostov prinaša tudi nove izzive, zato se v Bohinju trudijo z nadgradnjo prometnega režima ...
V trčenju štirih tovornih vozil so tri zagorela, umrl voznik cisterne z nafto V prometni nesreči na primorski avtocesti na razcepu od Gabrka proti Danam so zagorela tri tovorna vozila izme d štirih , udeleženih v nesreči.
Postojnski župan vozil pod vplivom alkohola Župana občine Postojna Igorja Marentiča so policisti kaznovali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Pijan je sedel za volan, potem ko se je kot župan udeležil prireditve. Napako obžaluje.
Požar uničil zaloge humanitarnega društa Križemrok V soboto malo pred 3. uro zjutraj je zagorelo v lesenem objektu v Mariboru, kjer je humanitarno društvo Križemrok hranilo pakete za socialno šibke družine in opremo za letovanja.
Foto: Pustni smuk bajtarjev na Veliki planini Med številnimi pustnimi dogodki je bil na najvišji ravni prav gotovo Pustni smuk, ki so ga na Mali planini pripravili člani Planinskega društva Bajtar.
V Rogaški Slatini hočejo postaviti najvišjo stavbo v Sloveniji V središču Rogaške Slatine bi krajevne oblasti rade zgradile 106 metrov visok razgledni stolp, ki bi ga poimenovali Kristal. Če ga bodo zgradili, bo to najvišja stavba v Sloveniji.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija in avgusta 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šesto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše, saj se ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
12:10 Pyeongchang 2018 - Biathlon: Mass start maschile - 15 km.

TV Maribor

08:35 Dober dan, ponovitev
11:10 Lutkovna predstava: Kurent, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

09:30 Poročila
10:30 Poročila, osmrtnice

Radio Maribor

09:30 V dobri družbi
11:15 Za naše kmetovalce
Kazalo