Citrarski orkester Glasbene šole Brežice letos obeležuje 15. obletnico ustanovitve in je najstarejši citrarski orkester v državi. Foto: Foto Rožman
Citrarski orkester Glasbene šole Brežice letos obeležuje 15. obletnico ustanovitve in je najstarejši citrarski orkester v državi. Foto: Foto Rožman
Citrarski orkester Glasbene šole Brežice
Članom citrarskega orkestra so podelili priznanja za okrogle obletnice delovanja. Foto: Foto Rožman

Uspešno petnajstletno citrarsko pot so prikazali na letnem koncertu v napolnjeni Viteški dvorani Posavskega muzeja. Ob tem so predstavili drugo zgoščenko z naslovom 15 let živih spominov.

V programu so poleg orkestra sodelovali člani Citrarskega podmladka Glasbene šole Brežice ter gostje citrarskega orkestra 'Srebrne strune' Društva upokojencev Litija, ki jih prav tako poučuje dirigentka Anita Veršec.

Z gostujočim orkestrom sta nastopila na violini Peter Napret in s harmoniko Asta Jakopič. Saša Črpič na violini, Janja Ajster na harmoniki ter Živa Strgar in Nika Čižmek so kot solistke podmladka obogatile program, citrarski orkester pa na violini Nika Povšič, na harmoniki Uroš Polanec, na kitari Robi Petan ter z vokalom Jože Vogrinc, Ester Najger, Maja Weiss, Marjeta Podgoršek Horžen in Petra Uršič Novaković.

Članom citrarskega orkestra so podelili priznanja za okrogle obletnice delovanja, za 15 let igranja jo je prejela Martina Baškovič in Anita Veršec ravno tako za 15 let vodenja, nekaj članov je igralo celo 14 let, a so jih druge obveznosti odnesle med občinstvo.

Suzana Vahtarić, Radio Slovenija, Foto: Foto Rožman