To je bila že peta takšna revija v Kamniku. Foto: Miro Štebe
To je bila že peta takšna revija v Kamniku. Foto: Miro Štebe
Revija starodobnikov

Kamniško društvo starodobnih vozil je pripravilo že 5. mednarodno revijo starodobnih vozil kategorije A. Gre za elitni razred starodobnikov, saj so to vozila, ki so bila narejena pred letom 1940 in ki so še v izvrstnem voznem stanju.

Ker so se organizatorji izkazali na prejšnjih revijah, se je tokrat prijavilo rekordno število lastnikov elitnih starodobnih vozil tudi iz tujine - na reviji je sodelovalo 80 vozil kategorije A, družbo pa so jim delali še starodobniki drugih kategorij in tudi stara motorna kolesa.

Srečanje je bilo dvodnevno, udeleženci pa so med srečanjem obiskali Volčji Potok, Kamnik, Kranj, Šenčur, Adergas in Cerklje. Poleg slovenskih avtomobilov so na reviji prikazali še vozila iz Avstrije, Češke, Francije, Italije, Madžarske in Nemčije.

Najstarejši avtomobil je bil iz Madžarske, med prikazanimi vozili pa sta bila tudi avtomobila, s katerima sta se vozila britanska kraljica in filmski igralec John Travolta. Reviji so prisostvovali tudi gostje in veleposlaniki držav udeleženk. V njihovem imenu je zbrane pozdravil tudi častni generalni konzul Jordanije Samair Amarin. Revijo so izkoristili tudi za prikaz kamniških zanimivosti, med drugim kulinarične ponudbe – okusov Kamnika.

Revija starodobnikov