Najbolj komentirane novice zadnjih sedem dni

Šport

"Mučenje" Slovencev v Stožicah: Skubic preprečil najhujše
Slovenska nogometna reprezentanca je prekinila niz treh porazov v Ligi narodov, potem ko je v Stožicah remizirala (1:1) s Ciprom, ki je dolgo vodil, nato pa je v 83. minuti izenačil Nejc Skubic.

Šport

Kavčič ni več selektor, njegov naslednik še ni znan
Po novem neuspehu, ko so slovenski nogometaši le remizirali s Ciprom, se je predsednik NZS-ja Radenko Mijatović s selektorjem Tomažem Kavčičem sporazumno dogovoril za prekinitev sodelovanja.

Novice

"V primerjavi z drugimi evropskimi mesti imamo v Ljubljani najugodnejši javni prevoz"
Ljubljana je, kar se tiče turističnega obiska, daleč od kritične meje.

Novice

Podjetja, ki z oglasi financirajo medije s sovražno vsebino, v veliki meri državna
Čeprav določeni mediji širijo sovražne vsebine, vključno z rasizmom in homofobijo, v njih oglase zakupujejo številna velika podjetja, ki so v veliki meri v državni lasti, pa tudi javni medijski zavod.

Šport

Dončić po odlični predstavi: Pritiska sem se znebil že dolgo nazaj
Luka Dončić je navdušil navijače na domači premieri v American Airlines Centru. S 26 točkami je bil najboljši strelec Dallasa, ki je ugnal Minnesoto s 140:136.

Šport

Odlični Dragić, solidni Dončić, a oba s parketa sklonjenih glav
Luka Dončić je na debiju v Ligi NBA dosegel 10 točk. Phoenix je odpravil Dallas s 121:100. Goran Dragić je bil najboljši strelec derbija na Floridi s 26 točkami.

Novice

Turčija napoveduje razkritje podrobnosti preiskave Hašokdžijeve smrti
Turčija namerava po izjavi Savdske Arabije, da je novinar Džamal Hašokdži pred tremi tedni umrl za posledicami pretepa na savdskem konzulatu v Carigradu, razkriti vse podrobnosti preiskave.

Šport

Dončić: Igral sem slabo, res slabo
Navdušujoč začetek in slab konec. Tako bi lahko v nekaj besedah opisali debi Luke Dončića v dresu Dallasa, ki je v Phoenixu doživel drugi najvišji poraz na uvodnih tekmah v zgodovini kluba.

Novice

Rusija: Odstop ZDA od pogodbe o jedrskih raketah "zelo nevaren korak"
Iz Rusije in od drugod prihajajo odzivi na odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je napovedal, da se bodo ZDA umaknile iz prelomnega sporazuma o jedrskih raketah z Rusijo (INF) iz leta ...

Novice

V snovanju nepremičninski davek: brez izjem, brez višje obdavčitve za več nepremičnin
Koalicija se bo predvidoma konec tedna usklajevala okoli predvidenega davka na nepremičnine. Finančno ministrstvo je objavilo tri različice stopenj.

Novice

Umar: Pritiski na rast plač se zaradi gospodarske rasti in nizke nezaposlenosti večajo
Plače v javnem sektorju niso visoke. Bolje plačani, v primerjavi z zasebnim sektorjem, so le nižje plačani poklici, je v raziskavi ugotovil urad za makroekonomske odnose Umar.

Novice

Trump znanstvenike obtožil, da imajo "politično agendo" glede podnebnih sprememb
Ameriški predsednik Donald Trump je znanstvenike, ki se ukvarjajo s podnebnimi spremembami, obtožil, da imajo "politično agendo", spet pa je podvomil o tem, da je človek odgovoren za dvig temperatur.

Novice

Trump bo zaradi karavane prebežnikov ukinil pomoč srednjeameriškim državam
Ameriški predsednik Donald Trump je napovedal, da bo zaradi karavane prebežnikov, ki po Srednji Ameriki hodijo proti ZDA, ukinil ali bistveno zmanjšal pomoč trem srednjeameriškim državam, Gvatemali, ...

Šport

"Kampl me ni pustil na cedilu. Oblak je moj osebni poraz."
"Najprej bom štel do deset. Ne me tega več spraševati, vsak dan poslušam to."

Novice

Ni prostora za tuje študente: "Beguncev in Rusinje ne bomo imeli doma!"
V velikimi težavi pri iskanju nastanitev se ob začetku študijskega leta poleg domačih spopadajo tudi tuji študenti.

Novice

Krašovec oproščen v zadevi Betnava
Na vnovičnem sojenju je celjsko okrožno sodišče nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca oprostilo vseh obtožb v primeru Betnava.

Novice

Turški časopis: Hašokdži je bil v stavbi konzulata obglavljen
Savdskega novinarja Džamala Hašokdžija so na savdskem konzulatu v Carigradu mučili, nato pa obglavili, poroča turški časopis Yeni Safak, ki se sklicuje na zvočne posnetke dogajanja na diplomatskem ...

Šport

Olimpija ob kar 35 strelih vendarle dvakrat v polno
Olimpija je po seriji neizkoriščenih priložnosti (samo) z 2:0 premagala Triglav, tako da pred sobotnim derbijem v Ljudskem vrtu razlika med vodilnima ekipama Prve lige ostaja pet točk.

Novice

Kanada legalizirala nemedicinsko uporabo marihuane
Kanada je za Urugvajem postala druga država na svetu, ki je z zakonom dovolila posedovanje in t. i. rekreativno uporabo marihuane.

Novice

Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo
Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja – od zvezd, planetov, človeškega življenja in ne nazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.
Izjava dneva
link
Prebežniki iz Hondurasa
22. oktober 2018 ob 14:51 Smo ena skupina, en človek.
Več novic ...
Kazalo