Najbolj komentirane novice zadnje ure

Novice

Bruselj Sloveniji: Izvedite privatizacijo, zvišajte upokojitveno starost, znižajte javnofinančne izdatke
Evropska komisija je Sloveniji posredovala redne letne proračunske in reformne nasvete, v katerih nas poziva k fiskalnemu ukrepanju, reformam na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe in ...
148

Novice

Janša o zavrnitvi odškodninske tožbe zaradi afere Patria: Nad sodnico ni samo modro nebo
Okrožno sodišče v Ljubljani je v celoti zavrnilo odškodninsko tožbo, s katero je SDS od države zahteval odškodnino, ker naj bi proces Patria vplival na volitve leta 2014.
226

Šport

Olimpija ostaja spredaj tudi po Zahovićevem šovu v Celju
Nogometaši Olimpije so v Stožicah dobili tekmo predzadnjega kroga Prve lige TS. Krško so premagali z 2:0. V Celju je slavil tudi Maribor, bilo je 4:0.
260

Novice

Omamljanje živali pred zakolom ne posega v versko svobodo
Ustavno sodišče je presodilo, da določba, ki prepoveduje zakol toplokrvnih živali brez omamljanja, ne posega prekomerno v pravico do verske svobode in torej ni v neskladju z ustavo.
25

Zabava

Je šla kontroverzna mladinska serija s prizorom posilstva dokončno predaleč?
Priljubljena Netflixova mladinska serija "13 razlogov, zakaj" je zaradi kontroverzne tematike najstniškega samomora veliko prahu dvignila že s svojo prvo sezono.
11

Novice

Ameriški uradnik na Kitajskem po "neobičajnem zvoku" utrpel poškodbo možganov
Ameriški uradnik je na Kitajskem zaradi "neobičajnega zvoka" utrpel lažjo poškodbo možganov. Ameriško veleposlaništvo na Kitajskem je za državljane izdalo zdravstveno opozorilo.
18

Novice

Hamburg kot prvo nemško mesto prepoveduje stara dizelska vozila
Drugo največje nemško mesto Hamburg z naslednjim tednom dizelskim vozilom, ki ne dosegajo najnovejših standardov onesnaževanja, prepoveduje vstop na dve pomembni prometnici.
9

Šport

Kavčič vpoklical tudi Zahovića: Rad bi, da se nanj ne dela pritisk
Selektor nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je objavil seznam 25 igralcev za prijateljsko tekmo proti Črni gori, ki bo v soboto, 2. junija, v Podgorici.
138

Šport

Čeferin: Neke vrste tehnologija v prihodnosti bo
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v Bruslju, kamor so ga povabili na svet ministrov iz Evropske unije (EU), pristojnih za šport.
25

Novice

Conte vendarle dobil mandat za sestavo nove italijanske vlade
Italijanski predsednik Sergio Mattarella je skupnemu premierskemu kandidatu Lige in Gibanja petih zvezd Giuseppeju Conteju vendarle podelil mandat za sestavo vlade.
10

Novice

Soočenje: Bi neparlamentarne stranke podprle Janšo, Cerarja, Židana ali Šarca?
Kako o najaktualnejših temah razmišljajo majhne neparlamentarne stranke, ki se poskušajo prebiti v parlament? Kakšni so programi strank? Bi za premierja podprli Janšo, Cerarja, Židana ali Šarca?
19

Novice

KD Group prodal zavarovalnico Adriatic Slovenica Generaliju
KD Group je za 245 milijonov evrov zavarovalnico Adriatic Slovenica prodal družbi Generali CEE, ki je del italijanske zavarovalniške skupine Generali Group.
23

Ture avanture

Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta!
Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
21

Novice

Skladišču radioaktivnih odpadkov podaljšali obratovalno dovoljenje
Agencija za radioaktivne odpadke je osrednjemu skladišču radioaktivnih odpadkov v Brinju aprila zagotovila podaljšanje obratovalnega dovoljenja za 10 let.
3

Šport

Cristiano Ronaldo
Trenutno imam 23 bioloških let. Pred mano je še dolga kariera. Lahko igram do 41. leta. Počutim se dobro, sem srečen.
24

Novice

Irska pred največjo prelomnico: legalizirati splav ali ne?
Na Irskem je vročica pred petkovim prelomnim referendumom o spremembi ustave, ki bi omogočila legalizacijo splava, na vrhuncu.
448

Šport

Četrta etapna zmaga Vivianija, Bennett izgubil živce
Elia Viviani je znova dokazal, da je najboljši šprinter na Dirki po Italiji. Italijan se je veselil že četrte etapne zmage. Pred odločilnimi tremi gorskimi etapami je v rožnati majici Simon Yates.
9

Kultura

Uroš Zupan: S prsti premikamo topel zrak
S prsti premikamo topel zrak , najnovejša zbirka Uroša Zupana, bržčas ključnega pesnika poosamosvojitvenega obdobja, bi bila le težko manj modna oziroma manj usklajena s tesnobnim, razrvanim duhom ...
7

Šport

Tudi povprečni Ukrajinci prevelik zalogaj za Slovenijo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo tekmo skupine B zlate Evropske lige. Po porazu na Nizozemskem je bila neuspešna tudi na gostovanju pri povprečni Ukrajini (0:3).
4

Šport

Sedem Raket prisililo Golden State v predajo
Košarkarji Houstona so po najvišjem porazu v klubski zgodovini v končnici (-41) na četrti tekmi pokazali povsem drug obraz.
89
Izjava dneva
link
Mike Pence
3
22. maj 2018 ob 13:41 Predsedniku Trumpu ni mar za odnose z javnostmi, zanima ga le mir.
Več novic ...
Kazalo