Jakov Fak je v Vancouvru osvojil bron v šprintu za Hrvaško, v Sočiju želi osvojiti odličje tudi za Slovenijo. Foto: EPA
Jakov Fak je v Vancouvru osvojil bron v šprintu za Hrvaško, v Sočiju želi osvojiti odličje tudi za Slovenijo. Foto: EPA
Erženova in Oblak nova biatlonska upa
Biatlonci na zimski Pokljuki odštevajo dneve do prve tekme

Biatlonska reprezentanca A se na sezono pripravlja na Pokljuki, po današnjem treningu pa so športniki predstavili svoje načrte v prihajajoči zimi. Večji del ekipe se bo že v soboto odpravil na Švedsko, Östersund bo gostil prve tekme svetovnega pokala, prva bo na sporedu 24. novembra, ko se bodo merile zasedbe mešanih štafet.

V slovenski ekipi je nekaj sprememb, odslej ne bo več reprezentance B, Boštjana Lekana so premaknili v reprezentanco A kot pomočnika, s čimer želijo še povečati kakovost dela. Lekan bo v zimskem delu vodil ekipo na tekmovanjih pokala IBU. Mladinsko ekipo so z desetih športnikov povečali na 16.

V Soči po medaljo
"Cilj so vsaj dvoje stopničke, v skupnem seštevku pa se želimo približati tretjemu mestu. V prvem delu sezone bo orientacija predvsem na izpolnjevanju oziroma potrjevanju olimpijskih norm, nekateri posamezniki, ki so evidentni kandidati, so jih že potrdili, nekateri jih še morajo. Cilj za OI je vsekakor medalja, manjka nam samo še to, saj imamo s svetovnih prvenstev že celotno zbirko. Prepričan sem, da so naši tekmovalci sposobni, da domov pridejo z medaljo okoli vratu," je olimpijsko sezono pospremil vodja biatlonske reprezentance Matej Oblak.

Velepec zelo zadovoljen s pripravami
Glavni trener Uroš Velepec še ni razkril, kdo bo v štafeti v Östersundu, izpeljali bodo interne kvalifikacije, pojasnil je tudi, da bo del ekipe, ki bo na Švedskem, nastopil na pokalu IBU v Idreju. "Tekmovalci me navdušujejo iz dneva v dan. Danes je tako visoko motivirano ekipo težko najti. Stremijo k temu, da ne bi bili najboljši na vasi, temveč na svetu. Nisem blag trener, treningi so zahtevni, toda nihče se ne pritožuje," je zadovoljen s pristopom svojih izbrancev.

Fak nima več težav z ramenom
Jakov Fak je nekaj treninga izgubil zaradi poškodbe rame, vendar je zadovoljen s potekom zdravljenja in meni, da bo v kratkem v pravi formi: "Zdravljenje rame je pri koncu, treniram brez bolečin. Nekaj treninga je bilo izgubljenega, a z Urošem in Tomašem smo to krpali in med terapijami naredili čim več treninga. Zdaj vse poteka tako, kot mora in mislim, da bom v kratkem času na ravni, ki si jo želim."

Bauer v novo sezono z diplomo
"Na koncu sezone si ne bi rad očital, da česa nisem naredil stoodstotno. Vse gre v pravo smer in pričakovanja so temu primerno visoka. Zadnji dve sezoni so rezultati stagnirali, zato si letos želim narediti preskok naprej," je pričakovanja strnil Klemen Bauer, ki je na Pokljuki prejel tudi čestitke reprezentančnih kolegov za nedavno opravljeno diplomo na fakulteti za šport.

Med aduti za visoke uvrstitve bo tudi Teja Gregorin, ki si želi, da bi še napredovala: "Nikoli nisem zadovoljna s trenutnim stanjem. Rada bi dobro štartala v sezono, saj bi si s tem zagotovila olimpijsko normo, seveda pa bi tudi pridobila samozavest in še bolj verjela, da lahko naredim marsikaj."

Erženova in Oblak nova biatlonska upa
Biatlonci na zimski Pokljuki odštevajo dneve do prve tekme