Dušan Hauptman se zavzema za ideje, ki bodo prinesle blaginjo vsem. Foto: MMC RTV SLO
Dušan Hauptman se zavzema za ideje, ki bodo prinesle blaginjo vsem. Foto: MMC RTV SLO

Program Gibanja za Slovenijo je najboljši, zaradi česar vztrajajo v volilni kampanji, je za spletno klepetalnico MMC-ja povedal Hauptman. Delovanje parlamenta ga je razočaralo, saj, kot pravi, ni deloval za blaginjo vseh ter je svojo odgovornost prenašal na ljudi.

"Samo novi politiki, ki nimajo političnega pretežkega nahrbtnika, lahko ponudijo svoje programe za izhod iz krize," je po njegovem mnenju recept Slovenije za izhod iz krize. Pri tem je ključno tudi usklajevanje med strankami in sindikati, ki ga po njegovem mnenju do sedaj ni bilo.

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Sam poudarja, da ga ljudje poznajo predvsem po športnem udejstvovanju, čeprav se že kar nekaj časa pojavlja na lokalni politični ravni v Litiji, kjer deluje v kulturi in športu. To, po Hauptmanovem mnenju uspešno delo, bi prenesel tudi v državni zbor.