Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

S. in J. Amerika Rusija v Karibskem morju pripravlja vojaško vajo

6.6.2024 21:34

Kuba je sporočila, da bodo naslednji teden v Havano prispele ruske vojaške ladje, vendar ne bodo oborožene z jedrskim orožjem ter ne bodo predstavljale grožnje v regiji. Washington zaradi vojaških vaj ni zaskrbljen.

Nogomet Victor Sanchez del Amo uradno trener Olimpije

6.6.2024 21:26

Nogometni klub Olimpija je potrdil prihod trenerja Victorja Sancheza del Ama. Z zeleno-belimi je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Evropsko prvenstvo v atletiki Uvodni dan bojev v Rimu Kristjan Čeh po medaljo v metu diska

6.6.2024 21:15

Evropsko prvenstvo v atletiki bo že uvodni dan postreglo z disciplino, v kateri ima Slovenija največ možnosti za medaljo, saj bo v metu diska nastopil Kristjan Čeh. Če bo uspešen v kvalifikacijah, ga po 21. uri čaka finale.

Citat za prebrat Gorazd Penko

6.6.2024 21:05

Temu rečem prireditev užitka. Na cilj vsi pridejo težji, kot so na startu, saj je ob progi veliko okrepčevalnih postaj.

Nogomet Na Kodeljevem odkrili obeležje v spomin na Marka Elsnerja

6.6.2024 20:45

Na Kodeljevem je potekala posebna slovesnost. Na stadionu, na katerem je napravil prve resnejše nogometne korake, so odkrili obeležje v spomin na Marka Elsnerja.

Svet Orban postavil dva pogoja v zameno za podporo Rutteju za položaj generalnega sekretarja Nata

6.6.2024 20:30

Madžarski premier Viktor Orban pogojuje podporo kandidaturi Marka Rutteja za položaj generalnega sekretarja zveze Nato. Zahteva njegovo opravičilo ter zagotovilo Nata, da Madžarska ne bo sodelovala v vojaških operacijah proti Rusiji v Ukrajini.

Evropske volitve 2024 Vodilni kandidat evropskih socialistov podprl listo SD-ja na volitvah

6.6.2024 20:25

Če si Slovenci želijo spremembo, naj na evropskih volitvah glasujejo za socialne demokrate, je povedal vodilni kandidat Stranke evropskih socialistov in demokratov (PES) Nicolas Schmit.

Zanimivosti Tokio želi več porok in otrok, zato razvija aplikacijo za zmenke

6.6.2024 20:21

Tokijska mestna hiša želi več porok in rojstev otrok spodbuditi z razvojem nove aplikacije za zmenke. Uradniki niso komentirali poročanja medijev, da bo ta zahtevala tudi dokaz o dohodku ter informacije o telesni višini, zaposlitvi in izobrazbi.

EP v nogometu 2024 Angleži na EP-ju brez Grealisha in Maguireja

6.6.2024 19:52

Gareth Southgate je sporočil seznam nogometašev za evropsko prvenstvo. Doma bosta ostala James Maddison in Jack Grealish, prav tako zaradi poškodbe v Nemčijo ne bo odpotoval Harry Maguire.

EP v nogometu 2024 Spallettijevih 26 "azzurrov", ki bodo branili naslov evropskih prvakov

6.6.2024 19:23

Selektor Italije Luciano Spalletti je izbral 26 nogometašev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tik pred zdajci odpadli Ivan Provedel, Samuele Ricci in Riccardo Orsolini.

Gospodarstvo Borzen brani nova pravila: Pravičnejša porazdelitev odgovornosti

6.6.2024 18:56

Družba SunContract je podala pobudo za ustavno presojo spremenjenih pravil za delovanje trga z električno energijo. Operater trga z elektriko, družba Borzen, pravi, da gre za pravičnejšo porazdelitev odgovornosti dobaviteljev električne energije.

Preberite tudi Generalna skupščina ZN-a izvolila pet novih članic Varnostnega sveta ZN-a

6.6.2024 18:32

Generalna skupščina ZN-a je danes formalno izvolila pet novih nestalnih članic Varnostnega sveta ZN-a, ki bodo začele mandat 1. januarja 2025 in ga končale 31. decembra 2026.

Gospodarstvo Industrija pijač proti dvigu DDV-ja na sladke pijače

6.6.2024 18:28

Združenje industrije pijač vlado poziva, naj umakne predlog za zvišanje davka na dodano vrednost na sladke pijače z 9,5 na 22 odstotkov. Meni, da se zaradi tega ne bo prodalo manj pijač, pojavile pa se bodo slabše in zato cenene.

Preberite tudi SID banka v izdajo za 125 milijonov evrov obveznic

6.6.2024 18:22

SID banka, državna razvojna in izvozna banka, se je zaradi zanimanja dobro poučenih vlagateljev odločila v zaprti privatni izdaji izdati sedemletne obveznice v skupnem nominalnem znesku 125 milijonov evrov.

Evropa Svetovni voditelji so se ob 80. obletnici dneva D v Normandiji poklonili veteranom

6.6.2024 18:15

Številni svetovni voditelji in visoki gostje na severu Francije zaznamujejo 80. obletnico dneva D, ki je pomenil preobrat v drugi svetovni vojni. Opozorili so, da žrtev tega dne ne smemo pozabiti, ter poudarili pomen boja za demokracijo.

Knjige Kritiško sito Ani Pepelnik za pesniško zbirko To se ne pove

6.6.2024 17:44

Kritiško sito prejme Ana Pepelnik, ki je prepričala s pesniško zbirko To se ne pove. Nagrado za najboljše izvirno slovensko leposlovno delo za preteklo leto ji je Društvo slovenskih literarnih kritikov podelilo na Slovenskih dnevih knjige.

Zdravje Golob: Slovenija bo dobila floto za helikoptersko nujno pomoč

6.6.2024 17:32

Slovenija bo zgradila floto in infrastrukturo za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, najprej pa bodo kupili dva namenska helikopterja za reševanje življenj, je po seji vlade v Krškem povedal premier Robert Golob.

Knjige Pretnarjev nagrajenec, s tem pa ambasador poezije, slovenske književnosti in jezika, je Miran Košuta

6.6.2024 17:28

Mednarodno Pretnarjevo nagrado bo letos prejel Miran Košuta, krilato želvo Marjan Rajšp, Lirikonov zlat pa Klemen Pisk, Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj. Znani so tudi nominiranci za čašo nesmrtnosti.

Evropa Mandat za sestavo vlade prejel Hristijan Mickoski

6.6.2024 16:50

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova je mandat za sestavo nove vlade podelila Hristijanu Mickoskemu, vodji desne stranke VMRO-DPMNE, ki je zmagala na parlamentarnih volitvah 8. maja. Za oblikovanje vlade ima 20 dni časa.

Arhitektura in oblikovanje Kakšni so izzivi arhitekture v izjemnih vremenskih pojavih in kako znova uporabiti dediščino

6.6.2024 16:50

Katastrofa, ki se je zgodila lani, je po besedah dekana Fakultete za arhitekturo Mihaela Dešmana priložnost, da na novo razmislimo o kakovostnih ambientih, ki bi jih lahko imele naše krajine, kraji in stavbe.

Gospodarstvo Vlada bo za gradnjo stanovanj iz proračuna zagotovila milijardo evrov

6.6.2024 16:49

Vlada je med obiskom Posavja potrdila izhodišča za zakon o sistemskem financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj, v katerih se za naslednjih deset let za ta namen predvideva do 100 milijonov evrov letno. Denar bo tako prišel iz državnega proračuna.

Evropska unija EU podaljšal veljavnost uredbe, ki odpravlja carine na uvoz iz Ukrajine

6.6.2024 15:59

Evropska unija je še za eno leto podaljšala brezcarinski uvoz za ukrajinske kmetijske proizvode, ki ga je uvedla junija 2022 zaradi ruske agresije na Ukrajino. Uredba vključuje nekatere varnostne mehanizme, ki so odgovor na skrbi evropskih kmetov.

Dediščina Z vagonoma iz Pekinga v Ljubljano – 130 predmetov, ki pripovedujejo o življenju Skuškove zbirke

6.6.2024 15:51

Ivan Skušek ml. se je v Pekingu znašel kot vojni ujetnik, se zaljubil v Japonko in se l. 1920 vrnil v Ljubljano z dvema vagonoma kitajskih predmetov. Sanjal je o posebnem muzeju, a se je moral zadovoljiti s predstavitvijo predmetov v svojem stanovanju.

Slovenija Slovenija med evropskimi državami z najvišjimi koncentracijami drobnih trdih delcev v zraku

6.6.2024 15:39

Kakovost zraka v Evropi se izboljšuje, a je veliko območij, predvsem mest, še naprej izpostavljenih onesnaženemu zraku, v najnovejši analizi kakovosti ugotavlja Evropska agencija za okolje (EEA). Med državami z bolj onesnaženim zrakom je tudi Slovenija.

Stran 24 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov