Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Glasba Čembalist Tomaž Sevšek izvaja ''glasbo občutenja'' iz 18. stoletja

25.4.2024 10:57

Iz studia 13 Radia Slovenija nocoj ob 20.00 poslušajte in si oglejte že 37. koncert v Komornem studiu, ki ga bo izvedel mednarodno uveljavljeni slovenski čembalist in organist Tomaž Sevšek.

Zanimivosti Slovaški evroposlanec v parlamentu izpustil belega goloba: "Vsa Evropa potrebuje mir"

25.4.2024 10:57

Slovaški evroposlanec Miroslav Radačovsky iz stranke Patriot je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu izpustil belega goloba in ob tem zaželel "mir Evropi in svetu". Številne poslance je poteza presenetila, nekateri so menili, da je bila to kršitev pravil.

Tuje lige Sturm na krilih Tomija Horvata prevzel vodstvo, sledi derbi pri Salzburgu

25.4.2024 10:40

Nogometna prvenstva so v končnici. V Avstriji se je v sredo zgodil preobrat: Salzburg je senzacionalno izgubil v Celovcu, kar je po zaslugi Tomija Horvata izkoristil Sturm. V Grčiji je slovensko obarvani Panathinaikos izgubil derbi z vodilnim AEK-jem.

Ob osmih Fedja Pobegajlo: Rezervacije pridobivamo, obetamo si dobro sezono

25.4.2024 10:30

Če govorimo o trendih, imamo slovenski turistični delavci zelo pozitivna pričakovanja za tokratno poletno sezono, je v oddaji Ob osmih dejal direktor Turistično-gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo. Vračajo se gostje iz Amerike, iz Azije pa še ne.

Ture avanture Nekateri prebivalci Benetk nad uvedbo vstopnine niso navdušeni

25.4.2024 10:22

Enodnevni izletniki morajo po novem za obisk zgodovinskega središča Benetk na določene dneve plačati pet evrov. Več združenj pa negoduje, saj meni, da pristojbina ne bo rešila težav množičnega turizma, ampak bo mesto spremenila v tematski park.

Okolje Do danes smo v Sloveniji porabili vse naravne vire, ki jih narava lahko obnovi v enem letu

25.4.2024 10:12

Danes je za Slovenijo dan ekološkega dolga – v državi smo porabili vse razpoložljive vire in ekosistemske storitve, ki jih lahko Zemlja obnovi v enem letu. Ta dan je letos nastopil teden dni pozneje kot lani, a dva tedna prej kot leta 2018.

Športni SOS Pogačar lani blizu 8000 točkam, takrat je imel tudi najvišjo prednost

25.4.2024 10:01

Tadej Pogačar ima v povezavi z lestvico UCI številne rekorde: od tistega z največ (zaporednimi) tedni na vrhu lestvice do največjega števila točk in največje prednosti pred prvim zasledovalcem.

Dediščina S pročelja kabareta Moulin Rouge odpadla vetrnica

25.4.2024 9:29

Rdeči mlin na veter, ki kraljuje nad pariškim Montmartrom, je izgubil svoj najslavnejši atribut. S pročelja 135-letnega pariškega kabareta Moulin Rouge je med drugo in tretjo uro zjutraj odpadla vetrnica.

Okolje Neverjeten razplet v Avstraliji: Več kot sto nasedlih kitov se je vrnilo v morje

25.4.2024 9:20

V plitvih vodah na obali zahodne Avstralije je nasedlo več kot sto kitov mrkih pliskavk, od katerih jih je več kot 30 poginilo, preostali pa so se vrnili v morje.

Ture avanture Poleg Areškega Pohorja bo konec tedna smuka znova mogoča tudi na Voglu

25.4.2024 9:02

Na Areškem Pohorju je zapadlo do pol metra snega, zato bo v soboto med 8. in 15. uro obratovala tudi štirisedežnica Ruška. Smuka se ta konec tedna vrača tudi na Vogel, kjer bosta od 8. do 13. ure obratovali sedežnici Brunarica in Orlove glave.

Jezik Govorni pomočnik: S Sartrom na Montmartru in v Louvru

25.4.2024 8:45

Sedmega maja se bo s pisanjem eseja pri slovenščini začela matura. Eno od dramskih del iz letošnjega nabora čtiva za maturitetni esej so Zaprta vrata francoskega pisatelja Sartra.

Knjige Anja Zag Golob: "Ne moreš samega sebe prikrajšati za poezijo"

25.4.2024 8:38

O tem, kako pomembna je umetnost, kako pomembna je poezija v našem življenju, govorita deli, ki ju bomo predstavili v nocojšnjih Pisavah.

Slovenija 30 let Ekonomsko-socialnega sveta. Ali bodo do maja spet stekla usklajevanja?

25.4.2024 8:22

ESS praznuje 30. obletnico, čeprav že mesece miruje. Po splošnem prepričanju pomembno prispeva h krepitvi socialne pravičnosti. Ta teden bodo na sestanku pri premierju pripravili protokol o sodelovanju. Maja naj bi vnovič začel delovati.

Špansko nogometno prvenstvo Xavi si je premislil in ostaja trener Barcelone

25.4.2024 7:50

Xavi Hernandez bo ostal trener Barcelone, čeprav je januarja napovedal, da namerava po koncu letošnje sezone odstopiti. Spremembo je potrdilo tudi vodstvo katalonskega velikana, četudi je klub izpadel iz Lige prvakov in izgubil el clasico.

Avtomobilnost Razkrivamo, za koliko se je zmanjšal obseg volana pri Peugeotu

25.4.2024 7:48

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, za koliko centimetrov je Peugeot zmanjšal obseg volana, je, da se je zmanjšal za več kot centimeter.

Vojna v Ukrajini ZDA v tajnosti poslale Ukrajini rakete ATACMS dolgega dosega

25.4.2024 7:41

ZDA so v zadnjih tednih Ukrajini skrivoma dobavile rakete dolgega dosega, ki naj bi jih ukrajinske sile že uporabile dvakrat proti ruski vojski, Kijev pa se je zavezal, da jih ne bo uporabil za napade na ozemlju Rusije.

Okolje Končuje se hladno in deževno vreme

25.4.2024 7:39

Končuje se obdobje deževnega in hladnega vremena. Jutri nas čaka še nekaj oblačnosti in hladnejše temperature. Od sobote pa vsaj do torka napovedujejo sončno in toplo vreme s temperaturami do 20 °C in več.

Snuker Prekletstvo Crucibla živi naprej, izpadel tudi Mark Selby

25.4.2024 7:13

V Sheffieldu se končuje prvi krog svetovnega prvenstva v snukerju. Ob prvi oviri se je spotaknilo več eminentnih igralcev, tudi branilec naslova Luca Brecel ter večkratna svetovna prvaka Mark Selby in Mark Williams.

Slovenija Trije posvetovalni referendumi bodo na dan evrovolitev 9. junija

25.4.2024 7:10

DZ je razpisal posvetovalne referendume o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o rabi konoplje. Referendumi bodo potekali 9. junija, sočasno z volitvami v Evropski parlament.

Intervju Jimmy Barka Experience: Očitno delamo glasbo za vse generacije

25.4.2024 7:00

Sveža plošča zasedbe Jimmy Barka Experience v nasprotju s prejšnjimi izdajami prinaša "samostojne skladbe, produkcija je konkretna, aranžmaji so pri nekaterih skladbah celo songovski", zaradi česar pravijo, da gre za njihov "prvi čisto pravi album".

Evropa V prvem krogu predsedniških volitev v Severni Makedoniji presenetljiva zmaga opozicijske kandidatke

25.4.2024 7:00

Prvi krog predsedniških volitev v Severni Makedoniji se je končal z zmago kandidatke opozicijskega VMRO DMPNE Gordane Siljanovske Davkove, ki je dobila 40 odstotkov glasov in se bo v drugem krogu pomerila z aktualnim predsednikom Stevom Pendarovskim.

Avtomobilnost Kdo je izumitelj zmečkljivih karoserijskih delov?

25.4.2024 6:57

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat vas sprašujemo, kdo se je podpisal pod pomembno revolucijo v razvoju strukturne karoserijske čvrstosti avtomobilov.

Liga NBA Miami presenetil s 23 trojkami in izenačil v Bostonu

25.4.2024 6:28

Potem ko na uvodni tekmi niso bili konkurenčni prvemu nosilcu Vzhoda je Miami s pomočjo rekordnih 23 trojk presenetil Boston in s 111:101 izenačil dvoboj 1. kroga končnice. Oklahoma City je kar za 32 točk premagala New Orleans za vodstvo z 2:0.

MMCpodrobno 20 slovenskih let v Evropski uniji: zvezda Evrope ali misija izgubljenih priložnosti?

25.4.2024 6:20

"Slovenija je svoj cilj dosegla, ko je postala članica EU-ja, potem je samo še brezciljno tavala po evropskem vesolju," je zapisala Mojca Širok. Morda – a dejstvo je tudi, da tujina Slovenijo vidi mnogo boljše, kot sami sebe dojemamo doma.

Stran 18 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov