Na številnih slovenskih smučiščih upajo, da se bo sezona začela konec novembra. Foto: BoBo
Na številnih slovenskih smučiščih upajo, da se bo sezona začela konec novembra. Foto: BoBo

Cene smučarskih vozovnic so večinoma ostale na lanski ravni, nova v ponudbi slovenskih smučišč pa sta enotna sezonska smučarska vozovnica in šestdnevna vozovnica, s katerima je mogoče smučati v večjih središčih, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

"Velik poudarek bomo letos namenili trženju in prodaji smučarskih vozovnic, ki bo prilagojena slovenskim smučarjem," je za STA pojasnila vodja trženja v RTC Žičnice Kranjska Gora Klavdija Gomboc. Na kranjskogorskem smučišču, kjer letos razen posodobljenega sistema umetnega zasneževanja ne bo drugih infrastrukturnih novosti, se trudijo goste privabiti s številnimi prireditvami in animacijskim programom, podobno strategijo z obsežnim animacijskim programom in ugodnimi smučarskimi paketi pa imajo tudi na Kaninu, kjer jim bo v pomoč nova maskota hudička.

Na Voglu letos stavijo na usmeritev v družini prijazno smučišče, zaradi česar prvič ponujajo družinsko dnevno vozovnico. Še bolj pa bodo prodajno politiko k družinam usmerili na Krvavcu, kjer bodo poleg ugodnejših vozovnic prilagodili tudi ponudbo na smučišču in prvič namesto ene imeli tri šole smučanja, uvedli pa bodo čipirane karte in ohranili prodajo kart prek spleta.

Po besedah direktorja Pohorske vzpenjače Srečka Jesenška so v Športnem centru Pohorje vlagali predvsem v varnost in posodobitev sistema zasneževanja ter opravili številne protikorozijske ukrepe in zatravitve na smučiščih; ob tem so opravili tudi zaključna dela na novi gondoli, uredili okolico zelenih površin in mirujočega prometa, na Kopah pa zaključujejo edino večjo naložbo v žičniške naprave letos v Sloveniji - v štirisedežnico Pungart z novim smučiščem.

Na Rogli so za prihajajočo sezono pripravili nov tip sezonske smučarske vozovnice, to zimo pa bodo lažje izdelovali tudi tehnični sneg, saj so uredili novo akumulacijo vode s prostornino 30.000 kubičnih metrov in zagotovili možnost tehničnega zasneževanja startno-ciljne arene tekaškega centra in dela tekaških prog.