Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Zgodbe Janja Vidmar: »Glavna junakinja Alenka hodi po mojih korakih«

30.06.2023

Mariborčanka Janja Vidmar, uveljavljena avtorica in prejemnica več nagrad za mladinsko literaturo, v zadnjem času odrasle bralce navdušuje s potopisno ljubezensko serijo romanov. Zadnji, tretji roman Koraki dvojine, je pri Založbi Umco izšel nedavno.

Novice Sabina Cvilak: »Vloga Puccinijeve Manon Lescaut terja veliko prilagajanja«

12.05.2023

Lirična opera Giacoma Puccinija Manon Lescaut je bila prvič uprizorjena pred 130 leti v Italiji, na mariborskem odru smo jo že videli leta 1966 v režiji Franja Potočnika, v vlogi Manon Lescaut sta nastopili Ondina Otta Klasinc in Ada Sardo.

Zgodbe Petra Kolmančič: »Moja služba je moj poklic in poslanstvo, knjige in literatura ljubezenska strast"

03.05.2023

Petra Kolmančič, pesnica, literarna urednica pri MKC Maribor, vodja Slovenskih dnevovo knjige v Mariboru, doživlja svoje poklicno delo kot velik privilegij, tesno je namreč povezano z njeno ljubeznijo do knjige in literature.

Zgodbe Ivana Leskovar« Zahtevni vzponi me osebno bogatijo in polnijo moje življenje"

28.04.2023

O svojevrstnem uporu zoper ležerno, udobno, a pogosto prazno vsakdanje življenje v sodobni družbi smo se pogovarjali z Ivano Leskovar, planinsko vodnico in ljubiteljico narave.

Novice Luka Marcen: Grumova Goga govori tudi o današnji družbi, pritiskih, ujetosti in nasilju med ljudmI

21.04.2023

V SNG Maribor bodo nocoj ob 20. uri premierno uprizorili dramo Dogodek v mestu Gogi, Slavka Gruma, enega najbolj samosvojih slovenskih avtorjev. Besedilo, nastalo pred skoraj sto leti, nas s svojimi sporočili nagovarja še danes.

Novice Edward Clug: Kratke plesne predstave, uprizorjene v enem večeru, so v SNG MB zelo priljubljene

14.04.2023

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo nocoj premierno uprizorili tri kratke sodobne balete s skupnim naslovom Med telesi treh koreografov, ki vsak na svoj način preizprašujejo človekovo bivanje in medsebojne odnose.

Novice Primož Premzl: » To je res veliko priznanje iz okolja, ki mu pripadam in sem mu tudi vse dal«

30.03.2023

Slovesna podelitev Glazerjeve nagrade in listin, najvišjih priznanj v kulturi in umetnosti v Mariboru bo v petek, ob 20. uri v Minoritski cerkvi. V neposrednem prenosu jo bo mogoče videti tudi na programu Televizije Maribor.

Zgodbe Martina Magdič: » Ko se na kulturnem dogodku zgodi čarovnija, me to polni«.

20.02.2023

Martina Magdič, rojena v mestu Dolny Kubin na Slovaškem, vsa leta dela kot producentka in organizatorka kulturnih prireditev, zadnji dve leti v Mariborski knjižnici. Maribor je postal njen dom, njeno mesto.

Radio Maribor V SNG MB premiera glasbeno tragikomične satire o bankirjih, novodobnih kraljih

16.02.2023

Dramski ansambel SNG Maribor bo nocoj ob 20. uri premierno uprizoril glasbeno tragikomično satiro priznanega švicarskega avtorja Friedricha Dürrenmatta Frank V. v režiji uveljavljenega srbskega režiserja Miloša Lolića.

Novice Mojca Andrej: »Zgodba učiteljice Veronike je pripoved o današnji družbi, o mnogih med nami«

24.01.2023

Pri založbi Litera je konec lanskega leta izšel roman z naslovom Kavč učiteljice Veronike Mojce Andrej, pesnice, performerke in učiteljice na eni od mariborskih osnovnih šol. Avtorica v njem razkriva storilnostno naravnan šolski svet.

Zgodbe Janja Vidmar: » Uživam pisati o ljubezni, uživam doživljati ljubezen«

28.12.2022

Gostja portretne oddaje Obrazi sosednje ulice je bila pisateljica Janja Vidmar, Mariborčanka, ki svojo literaturo ustvarja tudi v naravi.

Novice Arhitekt Saša Dev zasnoval sodobno podobo Maribora

16.12.2022

V UGM arhitekturna razstava najvidnejšega mariborskega arhitekta modernista, Saše Deva, ki je s svojim delom v obdobju med obema svetovnima vojnama pomembno sooblikoval sodobno urbano podobo mesta.

Stran 2 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov