Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Decembrsko dogajanje tudi v Mariboru brez hrane in pijače

06.12.2021

Praznično dogajanje na prostem krojijo zaščitni ukrepi, ki jih je vlada še nekoliko zaostrila in med drugim prepovedala prodajo in uživanje hrane in pijač. Tudi v Mariboru so za zdaj odpovedali načrtovano gostinsko ponudbo. Gostinci upajo na spremembe.

Novice Vilinsko mesto Maribor s 135 čarobnimi dogodki na več prizoriščih

02.12.2021

Festival Vilinsko mesto je v prazničnih decembrskih dneh posebnost Maribora. Ekipa Narodnega doma v sodelovanju z več kulturnimi organizacijami ga pripravlja že 9. leto zapored in vabi na več prizorišč v mestu ves december.

Novice V UGM pregled obsežnega umetniškega ustvarjanja Ludvika Pandurja

27.11.2021

V Umetnostni galeriji Maribor bo od sobote na ogled pregledna razstava priznanega slikarja Ludvika Pandurja. Njegov obsežen umetniški opus je predstavljen z izborom 150 del, nastalih v petih desetletjih, na ogled pa so tudi najnovejša dela.

Novice Likovna dela Jasne Kozar kritika sedanje družbe in glasnik prihodnosti

23.11.2021

V galeriji Društva likovnih umetnikov Maribor se predstavlja slikarka Jasna Kozar. Umetnica na ogled postavlja najnovejša likovna dela, s katerimi se kritično odziva na družbeno dogajanje v tem spremenjenem času.

Novice Na II. gimnaziji Maribor se začenja 20. Festival Drugajanje

22.11.2021

Na II. gimnaziji Maribor se bo ob 19. uri začel 20. Festival Drugajanje. Vsa leta ga pripravljajo v sodelovanju z ljubljanskim Zavodom Bunker. Jubilejni festival bo zaradi razmer mladim ponudil le štiri predstave sodobne uprizoritvene umetnosti.

Novice Kulturni dogodki "Jurčič v Mariboru"

16.11.2021

V Jurčičevem letu, ko z različnimi dogodki zaznamujemo 140. obletnico smrti literata, novinarja in urednika Josipa Jurčiča, se prireditvam pridružuje tudi Maribor. Več kulturnih organizacij je pripravilo dogoke, ki se bodo odvili do konca leta.

Novice Čreda divjih svinj Marijana Mirta v Vetrinjskem dvoru

15.11.2021

V razstavišču Vetrinjskega dvora je na ogled razstava skulptur kiparja Marijana Mirta z naslovom Ali smo že tam? Umetnik razstavlja velike skulpture petih divjih svinj in druge figure.

Novice V SNG MB še mariborska premiera Hiše Bernarde Alba

12.11.2021

V SNG MB nocoj ob 20. uri mariborska premiera koprodukcijske drame Federica Garice Lorce Hiša Bernarde Alba, ki jo je režirala Yulia Roschina. Uprizoritev, ki je nastala v sodelovanju z gledališčema v Kopru in Novi Gorici, je tam že doživela premiere.

Novice V kulturi znova omejen obisk prireditev

09.11.2021

Zaostrovanje zaščitnih ukrepov na področju kulture ne prinaša bistvenih sprememb. Z ukrepom, ki na prireditvah omejuje število obiskovalcev, so se namreč že srečali, povedo v mariborskih kulturnih ustanovah.

Novice Fotografije ujetih trenutkov trajanja Borisa Gaberščika

03.11.2021

V razstavišču Fotogalerije Stolp v Mariboru je na ogled razstava fotografa Borisa Gaberščika iz Ljubljane. Doma in v tujini pogosto nagrajeni avtor predstavlja najnovejša tihožitja z naslovom Decisive continuum.

Novice Spomenik Josipa Jurčiča so očistili

19.10.2021

Pobarvan spomenik Josipa Jurčiča pred mariborskim Pokrajinskim muzejem so danes s posebnim postopkom očistili.

Novice Ovidove antične zgodbe na mariborskem lutkovnem odru

15.10.2021

Na mariborskem lutkovnem odru bodo drevi ob 19. uri uprizorili drugo premiero nove sezone in sicer avtorski projekt Pandora, ki ga je v sodelovanju z ekipo zasnoval lutkar Uroš Kaurin. Predstava je namenjena mladostnikom, starim 15 let in več.

Stran 5 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov