Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Andrej Brvar osrednji gost spletnega festivala knjig in literature v Mariboru

23.04.2020

Spletni festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru se nadaljuje s predstavitvijo Andreja Brvarja in njegove nove pesniške zbirke Fusnote.

Novice Velik obisk spletnih muzejskih vsebin

21.04.2020

"Obstaja bojazen, da se bodo ljudje ob povečnai spletni ponudbi odvadili osebnih obiskov v muzejih, vendar je stik z muzejskim predmetom in kustosom pomembna prednost muzejev," pravi direktorica Muzeja NOB Aleksandra Berberih Slana.

Novice Spletni predfestivalski knjižni dogodki

15.04.2020

23. Slovenski dnevi knjige v Mariboru, knjižni festivalletos zaradi virusne okužbe prestavljajo na junij ali celo na jesen, sporočajo iz MKC, vendar s spletnimi dogodki med 20. in 25. aprilom zaznamujejo svetovni dan knjige.

Radio Maribor 20. Pesniški turnir bo na spletu

14.04.2020

Jubilejni, 20. Pesniški turnir, ki ga mariborska Založba Pivec pripravlja v sklopu tradicionalnih Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, se letos seli v virtualni svet. V soboto, 25. aprila se bo z video posnetki na FC predstavilo 12 pesnic in pesnikov.

Novice Ustvarjalnost razkriva avtorjev odnos do sveta

10.04.2020

Filmski ustvarjalec Matjaž Ivanišin, letošnji dobitnik Glazerjeve listine, najvišjega priznanja mesta Maribor za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh letih, tudi v teh dneh premišljuje o filmski umetnosti in ustvarjanju.

Novice Sindikalno povezovanje tudi v kulturi

09.04.2020

»Večina samozaposlenih v kulturi živi pod pragom revščine, država pa uvaja nove birokratske ukrepe«, so ob uvajanju intrevencijskega zakona kritični kulturni ustvarjalci v Mariboru.

Novice Telefonski pogovori v stiski

08.04.2020

V okviru Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor in ob podpori Nacionalnega inštituta za javno zdravje lahko ljudje za pogovor v stiski pokličejo svetovalce; ti so na voljo vsak dan med 7. in 19. uro na številkah 070 754 343 in 030 702 663.

Novice Tudi starejši ljudje potrebujejo medosebne stike

07.04.2020

V teh časih se še posebej kaže naša osebna in družbena odgovornost, tudi do starejših ljudi, ki težje prosijo za pomoč, zato jim ponudimo topel, razumevajoč, sočuten pogovor in oseben stik in jim tako damo vedeti, da niso sami.

Novice Pogovarjajmo se o čustvih, ki nas preplavljajo v teh dneh

27.03.2020

Številne omejitve, ki jih v času epidemije v dobro nas vseh moramo upoštevati prebivalci, pri mnogih ljudeh povzročajo stiske. Psihologi svetujejo, naj se o naših čustvih pogovarjamo z drugimi in imejmo v mislih, da smo vsi v isti situaciji.

Novice Starši so mladim zgled, zato naj ostanejo mirni, strpni

27.03.2020

V dneh, ko se kot družba in vsak med nami soočamo z veliko življenjsko preizkušnjo, naj bodo starši posebej pozorni na svoje otroke. Mnogi otroci, od najmlajših pa do osnovnošolcev in najstnikov, se namreč težko sooča z drugačnim življenjem in omejitvami.

Novice Dragu Jančarju avstrijska nagrada za evropsko književnost

26.03.2020

Naš mednarodno priznan pisatelj in dramatik Drago Jančar je letošnji dobitnik avstrijske državne nagrade za evropsko književnost, to je nagrade, ki jo Avstrija podeljuje vsako leto evropskim avtorjem za njihov celotni mednarodno opaženi literarni opus.

Novice V SNG MB prekinjena uspešna jubilejna sezona

19.03.2020

V mariborskem gledališču, kjer dvorane in vadbeni prostori za gledališke ustvarjalce samevajo že dober teden, nestrpno pričakujejo navodila s pristojnega ministrstva, kako reševati težave ob odpovedi vseh predstav in veliki izgubi.

Stran 14 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov