Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Virtualne vsebine v muzejih in galerijah, a živi stik ima prednost

14.12.2020

V slovenskih muzejih in glaerijah bo virtualna ponudba tudi v prihodnje pomemben del ponudbe, vendar ostaja živi stik in oseben obisk še naprej pomembna naloga, povedo muzealci.

Novice Monografija ob 100-letnici organizirane likovne dejavnosti v Mariboru

11.12.2020

Društvo likovnih umetnikov Maribor ob 100-letnici organizirane likovne dejavnosti v Mariboru in drugih krajih SV Sloveije izdali splento monografijo, praznovanje pa prenseli na prihodnje leto.

Novice MKC Maribor gosti 7. Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji

04.12.2020

Mladinski kulturni center Maribor ta konec tedna gosti 7. Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji, ki poteka v virtualnem okolju, ki poteka na spletu. Z avtorsko poezijo se predstavlja 19 pesnic in pesnikov iz Evrope, Slovenijo zastopa Eva Kokalj.

Novice Festival Vilinsko mesto za zdaj vabi le v virtualnem okolju

27.11.2020

Z odprtjem svetloblnih instalacij na mariborskem Lentu in praznične osvetlitve Vetirnjskega dvora ter koncerta pevke Katje Šulc in kitarista Luke Uršiča, se nocoj v Mariboru začenja Festival Vilinsko mesto, ki ga pripravlja Narodni dom Maribor.

Radio Maribor Primož Premzl: »Visoki kriteriji, strast do zgodovine, raziskovanja in knjig me vodijo vsa leta".

23.11.2020

Primož Premzl, mariborski galerist, založnik in zbiralec domoznanskega gradiva je dobitnik letošnje Schwentnerjeve nagrade za življenjsko delo na področju založništva. Nagrado podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS.

Novice Danilo Rošker: "Zame so to najtežji časi in odločitve, odkar vodim SNG MB"

18.11.2020

V teh dneh je običajen delovni vrvež usahnil tudi v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, saj so zaradi novih epidemioloških ukrepov prekinili tudi vaje članov posameznih ansamblov, ki so doslej potekale v manjših skupinah.

Radio Maribor Danilo Rošker : »Zame so to najtežji časi in odločitve, odkar vodim SNG MB«

18.11.2020

V teh dneh je običajen delovni vrvež usahnil tudi v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, saj so zaradi novih epidemioloških ukrepov prekinili tudi vaje članov posameznih ansamblov, ki so doslej potekale v manjših skupinah.

Radio Maribor Drseči svet Nine Medved o življenju v negotovem svetu

11.11.2020

Mariborčanka Nina Medved, lanska nagrajenka Festivala mlade literature Urška v Slovenj Gradcu, je nedavno izdala svojo prvo pesniško zbirko, Drseči svet. Nagrada tega literarnega festivala namreč omogoča izdajo samostojne knjige.

Novice Festival Enimation na spletu ponuja filme mladih z vseh koncev sveta

10.11.2020

10. Mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Enimation so ga zaradi znanih razmer preselili na splet. V tekmovalnem delu programa bo vse do sobote, ko se bo festival končal, na ogled 30 filmov mladih avtorjev z različnih koncev sveta.

Novice Šolanje na daljavo in omejevanje stikov močno vpliva na večino mladih

04.11.2020

Osnovnošolci imajo ta teden podaljšane počitnice, dijaki pa se znova šolajo od doma. Trenutno stanje, ko je v družbi čutiti negotovost, pa vpliva tudi na delo mladih, opozarjajo učitelji.

Novice Mariborska knjižnica odprta za izposojo na daljavo, knjižnica v Slovenski Bistrici zaprta

03.11.2020

V teh dneh so odprte tudi vse enote Mariborske knjižnice, ki bralcem knjige izposojajo le na daljavo, medtem ko so vse enote knjižnice Slovenska Bistrica za zdaj zaprte.

Radio Maribor Osebne stiske mladih se v času epidemije povečujejo

03.11.2020

Mladi bolj kot odrasli potrebujejo družbo vrstnikov, zato jim omejevanje medsebojnih stikov n šolanje na daljavo povzroča vse več stisk.

Stran 9 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov