Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Knjižnice zaprte, knjige do bralcev po različnih poteh

28.10.2020

V mariborski knjižnici po zgledu brezstične dostave blaga v drugih panogah organizirajo tudi izposojo in vračanje knjig, kar pa je po mnenju pristojnih v nasprotju z veljavnimi pravili.

Novice Samozaposleni v kulturni industriji še bolj ogroženi

23.10.2020

Ponovna ustavitev javnega življenja povsem ustavlja tudi kulturno življenje. Samostojni ustvarjalci v kulturi, ki že od spomaldi ne morejo prav delati, se soočajo z veliko negotovostjo, vse več je strahu za preživetje.

Novice Epidemija znova zaprla večino kulturnih ustanov

21.10.2020

Ob ponovni razglasitvi epidemije so se znova zaprla vrata večine kulturnih ustanov Do preklica so tako odpovedani vsi dogodki v gledališčih in drugih kulturnih zavodih, zaprti so kinematografi. Še vedno pa so odprte galerije, muzeji in knjižnice.

Novice Razstava nagrajenih članov DLUM-a

20.10.2020

V Galeriji DLUM-a na ogled likovna dela trih lani nagrajeni člani društva in sicer slikark Cvetke Hojnik in Slađane Matić Trstenjak ter kiparja Marijan Mirt.

Novice V mariborskem lutkovnem gledališču druga premiera Ferdo, veliki ptič

10.10.2020

V Lutkovnem gledališču Maribor bodo ob 18. uri premierno uprizorili drugo lutkovno predstavo nove sezone z naslovom Ferdo, veliki ptič. Predstava za otroke, stare vsaj 3 leta, je nastala po nagrajeni slikanici Ferdo, veliki ptič«.

Radio Maribor 10. StopTrik festival animiranih filmov v tradicionalni tehniki stop animacije v Mariboru

08.10.2020

10. Mednarodni filmski festival StopTrik predstavlja animirane filme v tradicionalni tehniki stop animacije. V štirih dneh bo na različnih prizoriščih, pa tudi na spletu, več deset brezplačnih projekcij in drugih strokovnih dogodkov.

Novice V SNG MB nocoj premiera drame "Proslava"

30.09.2020

Predstava Proslavaje mednarodnega projekta Pristanišče sanjačev, namenjenega ozaveščanju ljudi o problematiki migracij in pomoči pri vživljanju priseljencev v nova kulturna okolja.

Novice Predstava Bimberli odpira mariborsko lutkovno sezono

24.09.2020

V mariborskem Lutkovnem gledališču drevi s premiero predstave Bimberli začenjajo novo gledališko sezono. Predstavo sta v sodelovanju z mariborskimi lutkovnimi ustvarjalci pripravila brata Rok in Andrej Predin.

Novice 10. Glazerjevi dnevi v Rušah v poklon Janku Glazerju in ruškim kulturnim ustvarjalcem

24.09.2020

V Rušah so se sinoči z odprtjem razstave in koncertom lokalnih avtoric, slikarke Kaje Lukač in glasbenice Helene Terbuc, začeli 10. Glazerjevi dnevi, kulturne prireditve, ki jih Rušani pripravljajo v poklon rojaku in pesniku Janku Glazerju.

Novice V Mariboru prihodnjo pomlad znova EKO trienale UGM

16.09.2020

V Mariboru so se začeli »Dnevi zaganjanja EKO 8«, tridnevno dogajanje, s katerim mariborska umetnostna galerija opominja na Mednarodni trienale umetnost in okolje, ki ga bo po 15 letih premora prihodnje leto znova organizirala v Mariboru.

Novice 28. Festival Lent v Mariboru je bil drugačen in najzahtevnejši doslej

29.08.2020

V Mariboru se v soboto končuje 28. Poletni festival Lent, ki je na 20 manjših prizoriščih v mestu, na Lentu in v parku ponudil blizu 200 različnih kulturnih dogodkov predvsem slovenskih izvajalcev.

Novice 32. Folkart danes na mariborskih trgih

26.08.2020

Današnji živahen festivalski utrip na trgih in ulicah Maribora oblikujejo folkloristi, ki se pod okriljem Festivala Lent udeležujejo 32. folklornega festivala.

Stran 10 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov