Prevozna sredstva - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Prevozna sredstva - Arhiv
Najdaljši neprekinjeni polet minil brez težav – v zraku skoraj 18 ur Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je znova vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu, ki povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem ...
Foto: Rusko pokopališče starih sovjetskih avtomobilov V odročni ruski vasici Černousovo upokojeni mehanik Mihail Krasinec hrani prav posebno, nostalgično zbirko več kot 300 rjavečih avtomobilov iz sovjetskih časov.
Ekspresni vlak - čas potovanja z ure skrajšali na 14 minut V Hongkongu so odprli novo železniško povezavo za hitri vlak, ki bo to posebno administrativno območje povezoval s preostalo Kitajsko.
Največkrat z vlakom Avstrijci, Slovenci močno v zaostanku Povprečen Avstrijec se letno z vlakom, tramvajem ali podzemno železnico vozi 2.255 kilometrov, s čimer se je Avstriji uspelo uvrstiti na prvo mesto med državami članicami Evropske unije.
Preiskava proti Ryanairu zaradi zaračunavanja ročne prtljage Italijanski varuh konkurence je uvedel preiskavo proti irskemu nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair zaradi novega pravila, da morajo potniki plačati, če želijo s seboj na krov vzeti ročno ...
Adria Airways z Brnika v Ženevo samo še ta teden Z Adrio Airways bo iz Ljubljane mogoče samo še do nedelje leteti v Ženevo, nato pa bodo povezavo ukinili.
Znova z vlakom iz Ljubljane do Trsta oziroma Vidma; in to dvakrat dnevno Po letu 2011 bo iz Ljubljane v Trst ali v nasprotni smeri znova mogoče priti po železniških tirih.
Letalski promet ruši rekorde - več kot štiri milijarde potnikov Letalski potniški promet še naprej ruši rekorde. Lani je število potnikov prvič preseglo štiri milijarde, so sporočili iz Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA).
Ryanair znova zaostril pravila: plačilo za ročno prtljago Ryanair ne bo več dovolil potnikom, da vzamejo na letalo manjši kovček brezplačno. Od novembra dalje bo tako tudi za 10-kilogramsko kabinsko prtljago treba doplačati.
Foto: Z ljubljanskega letališča trikrat na teden v nemško prestolnico Nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je vzpostavil redno linijo med Ljubljano in Berlinom, do 10. novembra bo mogoče v nemško prestolnico leteti trikrat na teden, in sicer v torek, četrtek in ...
Okrepitev iz Slovenije - z vlakom v Zagreb navijat za "ognjene" Za hrvaško nogometno reprezentanco bodo na nedeljski finalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva proti Franciji navijali tudi številni Slovenci.
Prihodnost letal - brez zunanjih, le z notranjimi virtualnimi okni? Velika dubajska letalska družba Emirates je na nekaterih svojih letalih že uvedla novost - virtualna okna za nekatere potnike v prvem razredu.
Za "čustveno oporo" na letalo z žabo, kozo ali ježem? Nič več. Vse več potnikov želi na letalo zaradi "čustvene opore" vzeti nenavadne domače ljubljenčke. Pri družbi American Airlines so se temu odločili narediti konec.
Graško letališče s skoraj milijon potniki, Slovenija ostaja pomemben trg Graško letališče je lani naštelo skoraj milijon potnikov, okoli desetino vseh svojih potnikov je privabilo iz Slovenije, ki tako po besedah direktorja Gerharda Widmanna zanje ostaja pomemben trg.
Foto: Turistična križarka za milijardo dolarjev - in z lastnim dirkališčem Ameriško-bermudska ladijska družba Norweigan Cruise Line (NCL) je predstavila svojo najnovejšo ladjo za križarjenje, imenovano Norveška blaženost (Norwegian Bliss), ki je polna presežkov.
Največ mednarodnih poletov med Singapurjem in Kuala Lumpurjem Letalska linija, ki povezuje Singapur in malezijsko prestolnico Kuala Lumpur, je po zadnji raziskavi mednarodna linija, na kateri je v zadnjih 12 mesecih letelo največ letal.
Zaradi prepovedi kolesarjenja s tožbo nad mestne oblasti v Pragi Medtem ko se številne evropske prestolnice trudijo, da bi v središču mesta na kolo spravile čim več prebivalcev, je Pražane povsem razburila načrtovana prepoved kolesarjev v določenih predelih.
Spoznajte najprivlačnejšo letalsko posadko na svetu Revija Monocle je v začetku leta posadko portugalske letalske družbe TAP razglasila za najlepšo na svetu. Pri tem je upoštevala tako njihove stevardese kot tudi pilote.
Foto: Losangeleško letališče z ločenim terminalom za zvezdnike Dobrodošli na posebnem terminalu losangeleškega mednarodnega letališča, kjer carinski uslužbenci potnikom celo namenijo nasmešek, kjer ni paparacev in kjer so na voljo organski prigrizki.
Praga središče mesta zapira za kolesarje. Razlog: varnost pešcev. Mestne oblasti v Pragi bodo kolesarjem prepovedale vožnjo po zgodovinskem središču mesta, saj naj bi ogrožali varnost pešcev, predvsem turistov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo