Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Pesem Evrovizije 2024, prvi polfinale, prenos iz Malmöja

Zadnje

Evropske volitve 2024 Zeleni Slovenije želijo nastopiti na evropskih volitvah s Klemnom Grošljem kot nosilcem liste

6.5.2024 11:04

Klemen Grošelj bo predvidoma nosilec liste Zelenih Slovenije za volitve v Evropski parlament. Zeleni bodo svojih devet kandidatov za evropske poslance predvidoma predstavili v torek.

Noč zmaja Dragić: Najraje bi postavi ekip za poslovilno tekmo izbiral z Luko Dončićem

6.5.2024 10:31

Še dobri trije meseci so do Noči zmaja, poslovilne tekme velikana slovenskega športa, legendarnega Gorana Dragića. Na njej bodo igrala sama slovita košarkarska imena, v intervjuju za MMC pa je Gogi med drugim povedal, kako bo sestavil ekipi.

Znani "Cicidosa" ne obstaja več – Paula Badosa in Stefanos Cicipas sta se razšla

6.5.2024 10:26

Teniška zvezdnika Paula Badosa in Stefanos Cicipas, ki sta zadnje leto svoje oboževalce na družbenem omrežju Instagram razveseljevala s skupnimi fotografijami, sta oznanila, da sta se razšla.

Preberite tudi V Mehiki identificirali trupla treh pogrešanih deskarjev

6.5.2024 10:24

Mehiške oblasti so v nedeljo identificirale trupla treh pogrešanih deskarjev, ki jo jih v petek našli odvržene na Kalifornijskem polotoku.

Film in TV Meja skozi film in zgodovino: kakšen je pomen čezmejnih filmskih kultur, praks in televizije?

6.5.2024 10:24

Tretja izvedba simpozija Vzhod/Zahod: Meja skozi film in zgodovino se posveča pomenu lokalnih filmskih kultur in čezmejnih filmskih praks ter vlogo čezmejne televizije, ki jo sooblikujeta RTV Slovenija in Rai Furlanija - Julijska krajina.

Dirka po Italiji Pogačar skoraj pokvaril šov sprinterjev

6.5.2024 10:20

Tim Merlier je zmagovalec 3. etape Dirke po Italiji od Novare do Fossana. Etapo je spet popestril Tadej Pogačar, ki je na kratkem klancu tik pred ciljem napadel in skoraj prekrižal načrte sprinterjem, ki pa so vendarle dobili priložnost za merjenje moči.

Črna kronika V požaru v Idriji umrl moški

6.5.2024 10:08

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili v nedeljo zjutraj obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Idriji. Med gašenjem požara so gasilci našli zoglenelo moško truplo.

Vojna v Ukrajini Ukrajina z brezpilotniki napadla Belgorod. V Ukrajini brez elektrike ostalo 400.000 ljudi.

6.5.2024 10:06

V ukrajinskem napadu z brezpilotnimi letalniki v Belgoroški oblasti je bilo ubitih šest ljudi, so sporočile tamkajšnje oblasti. Rusija je ponoči napadla ukrajinsko Sumsko oblast, kjer je brez elektrike ostalo 400.000 ljudi.

Preberite tudi V Kočevju odprli zdravstveni center, dializa v njem bo stekla predvidoma septembra

6.5.2024 9:58

V Kočevju so bogatejši za nov zdravstveni center, v okviru katerega bodo bolnikom nudili tudi dializo krvi.

Preberite tudi Pri projektiranju stavb odslej obvezna nova karta potresne nevarnosti

6.5.2024 9:54

Pri projektiranju stavb je od 1. maja obvezna nova karta potresne nevarnosti Slovenije iz leta 2021.

Slovenija DZ odredil preiskavo poslovanja podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranja Gibanja Svoboda

6.5.2024 9:09

DZ je na zahtevo državnega sveta odredil parlamentarno preiskavo domnevnih zlorab pri poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju Gibanja Svoboda. Opozicija preiskavo podpira, koalicija pa meni, da gre za zlorabo za politično obračunavanje.

Evropska unija 70 odstotkov poslancev Evropskega parlamenta ima registrirano dodatno dejavnost

6.5.2024 8:55

Raziskava združenja Transparency International EU sproža pomisleke o navzkrižju interesov poslancev Evropskega parlamenta, saj jih ima kar 70 odstotkov prijavljene dodatne dejavnosti. Šest poslancev s stranskim delom zasluži več kot s poslansko plačo.

Slovenija Začetek volilnih opravil za izvedbo treh posvetovalnih referendumov

6.5.2024 8:47

Začeli so teči roki za izvedbo treh posvetovalnih referendumov, o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v DZ ter o uporabi konoplje za medicinske namene in omejeno osebno rabo.

Drugo Med drevesi in vrtnicami, poimenovanimi po književnikih, tudi Cankarjeva tepka 

6.5.2024 8:46

Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih je od nedavno bogatejši za drevo, ki prihaja z Vrhnike, kjer se je 10. maja 1876 rodil Ivan Cankar. Pobuda za zasaditev Cankarjeve tepke je prišla prav iz njegovega rodnega kraja.

Preberite tudi Učenci in dijaki po prvomajskih počitnicah znova v šolske klopi

6.5.2024 8:44

Za več kot 193.700 učencev in okoli 81.200 dijakov so se končale prvomajske počitnice in znova bo treba poprijeti za knjige.

Drugo Radijske izvedbe izbranih del slovenskih avtorjev, ki se gibljejo v resnejših žanrih

6.5.2024 8:02

Tokratni tedenski nabor ob sklepnem delu cikla kratkih radijskih iger Slabe ceste sestavljajo še radijske izvedbe izbranih del slovenskih avtorjev, ki se gibljejo predvsem v resnejših žanrih.

Zanimivosti Francoski peki so si povrnili čast: spekli so najdaljšo bageto na svetu

6.5.2024 8:02

Francoski peki so v nedeljo spekli kar 140 metrov dolgo bageto in tako naziv najdaljše bagete na svetu znova pripeljali v njeno domovino. Zadnjih pet let je namreč naslov svetovne rekorderke nosila italijanska bageta.

Preberite tudi V Panami za predsednika izvolili nekdanjega ministra Mulina

6.5.2024 7:47

Na nedeljskih predsedniških volitvah v Panami je zmagal nekdanji zunanji in pravosodni minister Jose Raul Mulino, sicer tesen zaveznik nekdanjega predsednika Ricarda Martinellija, ki je bil obsojen zaradi korupcije.

Liga NHL Hokejisti še podžgali športno evforijo v Dallasu

6.5.2024 7:39

Po košarkarjih v Ligi NBA so se v drugi krog končnice uvrstili tudi hokejisti Dallasa v Ligi NHL, ki so na odločilni sedmi tekmi z 2:1 izločili branilca naslova Vegas. Obe dallaški ekipi sta v drugem krogu končnice prvič po letu 2003.

Avtomobilnost Ferrari predstavil dve vozili z motorjem V12

6.5.2024 7:37

Proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari je predstavil dva nova modela z znamenitim motorjem V12, ki ju je poimenoval kar 12cilindri (12 valjev) in 12cilindri spider, ki je različica kabrioleta.

Bližnji vzhod Izrael zavrača predlog premirja, v katerega je privolil Hamas, a se bo pogajal še naprej

6.5.2024 7:24

Palestinsko gibanje Hamas je sporočilo, da je sprejelo predlog Egipta in Katarja za premirje v Gazi, ki pa je za Izrael nesprejemljiv in se z njim ne strinja, vendar pa se bo vseeno še naprej pogajal in hkrati z napadi na Rafo izvajal pritisk na Hamas.

Slovenija Italija želi začasno prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo, ministrstvo o tem ni obveščeno

6.5.2024 7:20

Italija je glede na izjave italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija Slovenijo zaprosila za začasno prekinitev schengenskega sporazuma. Z notranjega ministrstva so sicer sporočili, da niso prejeli uradnega obvestila o podaljšanju nadzora na meji.

Dirka po Italiji Uvodni načrt in sanje uresničene – zaokrožen trojček in "maglia rosa"

6.5.2024 7:07

Tadej Pogačar se je izkazal za Nostradamusa. V prvi etapi ga je v Torinu res nekdo presenetil, zato pa na Oropi ni bilo dvoma, kdo je najmočnejši med najmočnejšimi. Kaj sledi zdaj in kdo so glavni izzivalci slovenskega šampiona?

Družabno Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

6.5.2024 6:39

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

Stran 6 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov