Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Knjige Po dokončani obnovi nov sijaj za Knjižnico Gornja Radgona

17.9.2024 16:37

V Gornji Radgoni so uradno odprli prenovljeno stavbo, v kateri delujeta Knjižnica in Ljudska univerza Gornja Radgona. Po dvanajstih letih, zamakanju stropov in dobrih dvesto tisočakih je knjižnica zdaj opolnoma obnovljena.

Košarka Boban Marjanović bo kariero nadaljeval v Evroligi

17.9.2024 16:36

Nekdanji soigralec Luke Dončića pri Dallasu Boban Marjanović se po skoraj desetletju igranja v Ligi NBA vrača v Evropo. 36-letni orjak je podpisal pogodbo s turškim evroligašem Fenerbahčejem.

Slovenija Levica razmišlja o vzdržanju pri interpelaciji Stojmenove Duh. SD: To ni zaključena zgodba.

17.9.2024 16:29

Predsednik vlade Robert Golob po navedbah podpredsednika vlade Mateja Arčona podpira ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh. Levica se še odloča, kako bo ravnala ob interpelaciji, SD pa od ministrice želi odgovore.

Preberite tudi Vlada podprla projekt za podporo uvajanju umetne inteligence v podjetja

17.9.2024 16:21

Vlada je v načrt razvojnih programov uvrstila nov projekt za podporo pri uvajanju umetne inteligence v mala in srednje velika podjetja. Vrednost projekta znaša 2,5 milijona evrov.

Preberite tudi NSi znova vložil predlog zakona za skrajševanje čakalnih dob

17.9.2024 16:19

NSi je prejšnji teden v DZ spet vložil predlog zakona o dopolnitvah zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki naj bi pripomogel k skrajševanju čakalnih dob.

Evropska unija V EPP-ju zadovoljni s 14 komisarskimi resorji, Zeleni kritizirajo izbiro italijanskega komisarja

17.9.2024 15:50

V največji politični skupini v Evropskem parlamentu, Evropski ljudski stranki, so zadovoljni, ker so v novi Evropski komisiji dobili 14 komisarjev, medtem ko so v skupinah socialistov in liberalcev nekoliko razočarani nad spolno neuravnoteženostjo.

Glasba Alfi Nipič ganjen ob presenečenju za 80. rojstni dan

17.9.2024 15:48

Legenda slovenske zabavne glasbe Alfi Nipič je dopolnil 80 let. V Jarenini so pred njegovim muzejem lokalni gasilci poskrbeli za mlaj in vodomet, v čast njegovemu rojstnemu dnevu je zaigralo okoli 100 glasbenikov. Presenečenje je pevca ganilo do solz.

Slovenija V sredo napovedana opozorilna stavka Cimosovih delavcev, stavkali bodo v Vuzenici in Senožečah

17.9.2024 15:38

Sindikat v koprskem Cimosu je za sredo napovedal dveurno stavko. Potekala bo med 12. in 14. uro, ker se jim v pol leta ni uspelo uskladiti glede dviga plač in novega plačnega modela. Stavka je bila sicer napovedana že spomladi.

Knjige Društvo prevajalcev izbira med petimi najboljšimi literarnimi prevodi

17.9.2024 15:36

Za Sovretovo nagrado, ki je vsako leto namenjena najboljšemu prevodu leposlovnega dela v slovenščino, se potegujejo Ana Barič Moder, Klarisa Jovanović, Jedrt Maležič, Mateja Seliškar Kenda in Peter Svetina.

Črna kronika Vzrok za streljanje spor med romskima družinama

17.9.2024 15:36

Preiskava poskusa uboja v romskem naselju Šmihel je potrdila, da je bil povod spor med družinami. 51-letni osumljenec je bil prepričan, da je oškodovanec zoper njega podal prijavo zaradi nezakonite gradnje. Streljanju je sledilo nekaj požarov.

Kolesarstvo Igre v Los Angelesu v času termina Toura; Pogačar prvi čez enajst tisoč točk

17.9.2024 15:34

Prihodnje poletne olimpijske igre v Los Angelesu bodo leta 2028 potekale od 14. do 30. julija, kar sovpada s stalnim terminom največje kolesarske dirke na svetu Tourom. Tako bodo morali organizatorji Dirke po Franciji poseči po prilagoditvah.

Gospodarstvo Podjetniki izrazili interes za vlaganje lastnih sredstev v Jek 2

17.9.2024 15:23

Igor Akrapovič (podjetje Akrapovič), Jure Knez (Dewesoft) in Radko Luzar (L-Tek) so predstavili pobudo gospodarstvenikov za projekt drugega bloka krške jedrske elektrarne. Odločno so podprli izvedbo Jeka 2 in izrazili željo po vlaganju lastnih sredstev.

Kolesarstvo Tratnik in Roglič od prihodnje sezone znova v isti ekipi

17.9.2024 15:18

Ekipa Red Bull Bora Hansgrohe, katere glavni zvezdnik je Primož Roglič, se je za prihodnjo sezono okrepila z Janom Tratnikom. Tako bosta Slovenca znova združila moči. Nazadnje sta bila skupaj pri Jumbu Vismi.

Glasba Miley Cyrus obtožili, da naj bi uspešnico Flowers ukradla Brunu Marsu

17.9.2024 15:03

Investicijska platforma Tempo Music Investments pevko Miley Cyrus obtožuje, da je pri ustvarjanju uspešnice Flowers namenoma kopirala pesem When I Was Your Man iz leta 2012. Podjetje naj bi imelo v lasti delež avtorskih pravic za to skladbo Bruna Marsa.

Film in TV Hrvaška policija zaradi žaljivega zapisa na meji pridržala srbskega igralca Trifunovića

17.9.2024 15:02

Hrvaška policija je na meji s Srbijo pridržala srbskega igralca Sergeja Trifunovića zaradi suma kršenja javnega reda in miru. Pred nekaj dnevi se mu je sicer iztekla enoletna prepoved vstopa na Hrvaško, na katero se je ob izreku odzval s hudimi žalitvami.

Preberite tudi Iran iz zapora izpustil avstrijskega državljana

17.9.2024 14:49

Iran je iz zapora na severozahodu države izpustil avstrijskega državljana, so danes sporočile sodne oblasti.

Slovenija Odstop ministra za izobraževanje Darja Felde, nasledil ga bo Vinko Logaj

17.9.2024 14:35

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda je po pogovorih s predsednikom vlade Robertom Golobom podal ustno odstopno izjavo. Golob bo za novega ministra predlagal Vinka Logaja, dolgoletnega direktorja zavoda za šolstvo.

Znanost in tehnologija V tretjem pozivu veliko zanimanje za izposojo računalnikov. Zanimanje je preseglo ponudbo.

17.9.2024 14:33

V tretjem pozivu za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024, s katerim se je razširil krog upravičencev, štipendijski sklad zaznava precejšnje zanimanje za računalnike. Samo v tretjem pozivu so prejeli 11.000 vlog, na voljo pa jih je 10.000.

Evropa Na omrežjih Facebook, Instagram, WhatsApp in Threads zaprli račune ruski televiziji RT

17.9.2024 14:17

Na omrežjih Facebook, Instagram, WhatsApp in Threads so zaprli račune ruski televiziji RT, medijski skupini Rosija Segodnja in povezanim podjetjem zaradi tujega vmešavanja, so v ponedeljek sporočili iz ameriškega tehnološkega podjetja Meta.

Drugo Jure Novak imenovan na čelo Cankarjevega doma, največje kulturne ustanove v državi

17.9.2024 14:08

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je za generalnega direktorja Cankarjevega doma za dobo petih let imenovala Jureta Novaka. Na tem mestu bo nasledil Uršulo Cetinski, ki se tako poslavlja po dveh zaporednih mandatih.

Slovenija Vlada sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi z razširjenimi stavkovnimi zahtevami Fidesa

17.9.2024 14:08

Vlada se je seznanila z razširitvijo stavkovnih zahtev glavnega stavkovnega odbora Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides ter sprejela izhodišča za pogajanja v zvezi z njimi. Sindikat je znova povabila k dialogu.

Razstave Slovenija pod točo bomb, s katerimi so si zavezniki zadali poraziti naciste

17.9.2024 13:29

Slovenija pod točo bomb je naslov razstave v Parku vojaške zgodovine Pivka, ki ponuja vpogled v obsežna ameriška in britanska bombardiranja ciljev na slovenskih tleh, s katerimi so si zavezniki zadali poraziti nacistično Nemčijo.

Evropa Vodja CDU-ja Friedrich Merz bo prihodnje leto kandidat konservativcev za kanclerja

17.9.2024 13:00

Nemški konservativci so se odločili, da bo na zveznih volitvah prihodnje leto njihov kandidat za kanclerja vodja opozicijske Krščanskodemokratske unije (CDU) 68-letni Friedrich Merz.

Zdravje Iniciativa Glas ljudstva v DZ vložila svoj predlog zakona za jasno ločitev zdravstva

17.9.2024 12:44

Poslanec Levice Miha Kordiš in nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek sta v državni zbor vložila novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki so jo pripravili v iniciativi Glas ljudstva in po njihovi oceni jasno ločuje javno in zasebno zdravstvo.

Stran 6 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov