Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Štajerska avtocesta je zaradi gorečega tovornega vozila zaprta med Blagovico in Lukovico proti Ljubljani

Zadnje

Slovenija DZ sprejel ukrepe za reševanje stiske v zaporih. Opozicija meni, da ne bodo učinkoviti.

17.9.2024 21:16

Državni zbor je sprejel novelo zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, ki prinaša pravno podlago za začasne ukrepe, s katerimi želi ministrstvo za pravosodje reševati prostorsko in kadrovsko stisko v zaporih.

Gospodarstvo Intel zaradi manjšega povpraševanja ustavil gradnjo tovarn v Nemčiji in na Poljskem

17.9.2024 21:08

Ameriški proizvajalec računalniških čipov Intel je za dve leti prestavil gradnjo dveh velikih tovarn za proizvodnjo čipov v Nemčiji in na Poljskem. Kot razlog za odločitev so v podjetju navedli manjše povpraševanje po čipih od pričakovanega.

Evropska unija Eurostat: Slovenija z najnižjo stopnjo hude materialne in socialne izključenosti

17.9.2024 20:34

Slovenija po podatkih Eurostata ostaja na vrhu med državami EU-ja, kjer je stopnja hude materialne in socialne izključenosti najnižja. V Sloveniji je lani tako živelo dva odstotka prebivalcev, povprečje EU-ja pa je znašalo 6,8 odstotka.

Evropa V bližini Kanarskih otokov po napadu morskega psa umrla nemška turistka

17.9.2024 20:28

V bližini Kanarskih otokih je v ponedeljek zvečer po napadu morskega psa umrla 30-letna nemška turistka, je sporočila španska obalna straža.

Arhitektura in oblikovanje Med nagrajenci Zbornice za arhitekturo in prostor tudi Center Rog, blok Vevče in Vrazov trg na Ptuju

17.9.2024 20:04

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije je pred svojim letnim dogodkom, ki ga pripravlja 4. oktobra v Novem mestu, razglasila dobitnike zlatega, patinastega in platinastega svinčnika ter imenovala letošnjega častnega člana.

Evropa Francoz priznal, da je omamljal svojo ženo in novačil moške za množična posilstva

17.9.2024 19:46

Na sodišču v Avignonu je 71-letni Dominique Pelicot priznal, da je več kot desetletje omamljal svojo ženo in množično novačil moške, da so jo posiljevali. "Sem posiljevalec," je dejal in prosil odpuščanja.

Nogomet "Optimalno število tekem je med 40 in 50, letos jih bomo odigrali 70 ali 80"

17.9.2024 19:45

Nogometaš Manchester Cityja Rodri je na novinarski konferenci pred srednim dvobojem Lige prvakov proti Interju opozoril, da bi lahko nogometaši stavkali zaradi vse bolj natrpanega urnika tekem. "Mislim, da nas to res skrbi, fantje trpimo," je povedal.

Slovenija SDS želi referendum o zakonu o parlamentarni preiskavi

17.9.2024 19:24

SDS je v DZ vložil pobudo z več kot 3000 podpisi za začetek postopka za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi. Vodja poslancev SDS-a Jelka Godec je prepričana, da novela ni primerna.

Knjige Šest knjig v izboru za bookerja: z romani med ekoaktiviste, v vesolje in v avstralsko divjino

17.9.2024 18:30

Med šestimi romani, kolikor jih ostaja v boju za prestižno Bookerjevo nagrado, je kar pet knjig, ki so jih napisale ženske. To je najvišji delež nominiranih pisateljic v 55-letni zgodovini nagrade.

Košarka Cedevita Olimpija s skoraj rekordno razliko do prve lovorike sezone

17.9.2024 18:19

Košarkarji Cedevite Olimpije so novo tekmovalno sezono odprli z odliko. V Laškem so v superpokalu s 103:73 premagali Krko in petič zapored osvojili to lovoriko.

Gospodarstvo Gospodarstvo umaknilo svoja predstavnika iz strateškega sveta za davke

17.9.2024 18:16

Strokovnjaka iz vrst gospodarstva "pri pripravi naslednjega paketa davčnih sprememb ne bosta sodelovala v strateškem svetu za davke in iz njega nepreklicno izstopata s takojšnjim učinkom," so v skupnem pismu zapisali predstavniki gospodarstva.

Ture avanture Smuka na Mariborskem Pohorju bo letos dražja

17.9.2024 18:00

Podjetje Marprom, ki upravlja smučišča na Mariborskem Pohorju, je smučarske vozovnice podražilo za 4,7 odstotka. Cena dnevne vozovnice se bo tako podražila za dva evra – med tednom bo treba za smuko odšteti 41 evrov, za konec tedna pa 45 evrov.

Črna kronika V nesreči pri Kozini umrl 63-letni voznik, potem ko je vanj trčila odpeta prikolica tovornjaka

17.9.2024 17:44

V hudi prometni nesreči pri Kozini, v kateri so bila udeležena tri vozila, tovorno vozilo in dva osebna avtomobila, je umrl 63-letni voznik, potem ko je vanj trčila prikolica tovornega avtomobila, ki se je odpela hrvaškemu vozniku.

Črna kronika Na sojenju Janši v zadevi Trenta zaslišali prve priče

17.9.2024 17:36

Na sojenju Janezu Janši in dvema soobtoženima so bile zaslišane priče: nekdanja nadzornika Imosa Danica Vrtačnik in Gregor Bajc, nekdanja zaposlena Nikolaja Kogovšek Gilčvert in stečajni upravitelj Tone Kozelj.

Znanost in tehnologija Opazovali smo lahko delni Lunin mrk

17.9.2024 17:10

V noči na sredo, ko je Luna začela prehajati v Zemljino polsenco, je bil viden delni lunin mrk. Najlepše je bil viden nad Atlantskim oceanom, v zahodni Evropi, zahodni Afriki, na vzhodu Severne Amerike in na celotnem območju Južne Amerike.

Liga ICEHL "Olimpija želi postati evropsko pomemben klub in krojiti vrh lige"

17.9.2024 16:53

V petek zvečer se v Tivoliju obeta spektakel. Hokejisti Olimpije bodo začeli novo sezono v Ligi IceHL proti Beljaku. Cilj zmajev je končnica, vse drugo bo neuspeh. Dolgoročni načrti so zelo ambiciozni in vodstvo kluba jih ne skriva.

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Coprnica Ursula

17.9.2024 16:50

Coprnica Ursula je sedela na vrhu Slivnice, servisirala metlo, vkuhavala ozimnico in poskušala sestaviti Evropsko komisijo.

Knjige Po dokončani obnovi nov sijaj za Knjižnico Gornja Radgona

17.9.2024 16:37

V Gornji Radgoni so uradno odprli prenovljeno stavbo, v kateri delujeta Knjižnica in Ljudska univerza Gornja Radgona. Po dvanajstih letih, zamakanju stropov in dobrih dvesto tisočakih je knjižnica zdaj opolnoma obnovljena.

Košarka Boban Marjanović bo kariero nadaljeval v Evroligi

17.9.2024 16:36

Nekdanji soigralec Luke Dončića pri Dallasu Boban Marjanović se po skoraj desetletju igranja v Ligi NBA vrača v Evropo. 36-letni orjak je podpisal pogodbo s turškim evroligašem Fenerbahčejem.

Slovenija Levica razmišlja o vzdržanju pri interpelaciji Stojmenove Duh. SD: To ni zaključena zgodba.

17.9.2024 16:29

Predsednik vlade Robert Golob po navedbah podpredsednika vlade Mateja Arčona podpira ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh. Levica se še odloča, kako bo ravnala ob interpelaciji, SD pa od ministrice želi odgovore.

Preberite tudi Vlada podprla projekt za podporo uvajanju umetne inteligence v podjetja

17.9.2024 16:21

Vlada je v načrt razvojnih programov uvrstila nov projekt za podporo pri uvajanju umetne inteligence v mala in srednje velika podjetja. Vrednost projekta znaša 2,5 milijona evrov.

Preberite tudi NSi znova vložil predlog zakona za skrajševanje čakalnih dob

17.9.2024 16:19

NSi je prejšnji teden v DZ spet vložil predlog zakona o dopolnitvah zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki naj bi pripomogel k skrajševanju čakalnih dob.

Evropska unija V EPP-ju zadovoljni s 14 komisarskimi resorji, Zeleni kritizirajo izbiro italijanskega komisarja

17.9.2024 15:50

V največji politični skupini v Evropskem parlamentu, Evropski ljudski stranki, so zadovoljni, ker so v novi Evropski komisiji dobili 14 komisarjev, medtem ko so v skupinah socialistov in liberalcev nekoliko razočarani nad spolno neuravnoteženostjo.

Glasba Alfi Nipič ganjen ob presenečenju za 80. rojstni dan

17.9.2024 15:48

Legenda slovenske zabavne glasbe Alfi Nipič je dopolnil 80 let. V Jarenini so pred njegovim muzejem lokalni gasilci poskrbeli za mlaj in vodomet, v čast njegovemu rojstnemu dnevu je zaigralo okoli 100 glasbenikov. Presenečenje je pevca ganilo do solz.

Stran 10 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov