Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Azija z Oceanijo Kitajska po izvolitvi novega tajvanskega predsednika začela obsežne vojaške vaje

23.5.2024 9:19

Kitajska je v bližini Tajvana začela dvodnevne vojaške vaje, ki sledijo prisegi novega tajvanskega predsednika Laj Čingteja. Peking je njegov inavguracijski govor označil za priznanje neodvisnosti in napovedal povračilne ukrepe.

Liga NHL Bobrovski blestel v zmagi Floride v New Yorku

23.5.2024 9:16

Hokejisti Floride so dobili prvo tekmo finala Vzhodne Lige NHL. V Madison Square Gardnu so s 3:0 premagali najboljšo ekipo rednega dela New York Rangerse.

Evropske volitve 2024 Vodilni kandidati kritizirali Ursulo von der Leyen, ker ne izključuje sodelovanja s skrajno desnico

23.5.2024 9:14

V Evropskem parlamentu je potekalo soočenje petih vodilnih kandidatov evropskih političnih skupin. Predstavnica Evropske ljudske stranke Ursula von der Leyen se je znašla pod kritikami, ker ni jasno izključila povolilnega sodelovanja s skrajno desnico.

Slovenija DZ potrdil razpis posvetovalnega referenduma o JEK-u 2, datum izvedbe še ni določen

23.5.2024 9:05

DZ je na redni seji sprejel predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju električne energije z JEK-om 2 in drugimi nizkoogljičnimi viri ter tudi resolucijo o rabi jedrske energije. Redni sledi še izredna seja DZ-ja.

Vizualna umetnost Ljubljana Art Weekend: štiridnevno odkrivanje prizorišč sodobne umetnosti v prestolnici

23.5.2024 8:58

Začenja se Ljubljana Art Weekend, v okviru katerega muzeji, galerije, projektni prostori in druge umetniške pobude sodelujejo v štiridnevnem programu razstav in dogodkov. Letos so združili moči z lokalno umetniško pobudo, revijo ETC.

Liga NBA Zmes je prava – tudi ob taki igri domine padajo

23.5.2024 8:50

Zadeli so 12 trojk manj, imeli več izgubljenih žog, dosegli manj točk iz drugih priložnosti in protinapadov, a vseeno zmagali. Optimizma navijačev Dallasa ni več mogoče brzdati. Še posebej ob taki predstavi "pravega MVP-ja".

Znani Umrl je Charlie Colin, ustanovni član zasedbe Train

23.5.2024 8:49

Pri 58 letih je umrl Charlie Colin, ustanovni član in nekdanji basist ameriške skupine Train. V Bruslju mu je v prijateljevi hiši spodrsnilo pod prho, padel je in se smrtno poškodoval.

Slovenija Vlada sodnikom prve stopnje daje dodatne tri plačne razrede

23.5.2024 8:36

Vlada je sprejela predlog zakona, s katerim bo uredila sodniške in tožilske plače, in sicer sodniki prve stopnje bodo s 1. januarjem dobili dodatne tri plačne razrede. Sodni svet je sicer ocenil, da to ne pomeni izpolnitve odločbe ustavnega sodišča.

Črna kronika Ljubljana: Neznanci razstrelili bankomat

23.5.2024 8:34

Okoli 4.30 so neznani storilci z eksplozivnim sredstvom poškodovali bankomat v vetrolovu ene izmed trgovin na območju ljubljanskih Most, pri čemer je nastalo za več tisoč evrov škode tako na bankomatu kot na stavbi, navajajo policisti.

Vojna v Gazi Dostava človekoljubne pomoči v Gazi je pred kolapsom, opozarja Svetovni program za hrano

23.5.2024 8:24

Zaradi izraelske kopenske ofenzive v južnem mestu Rafa se je ustavila dobava pomoči in goriva, ZN pa je medtem zaradi nevarnosti ustavil tudi dostavo pomoči s pomola, ki so ga zgradile ZDA. Izraelske sile so medem na severu Gaze ubile 26 ljudi.

Zdravje Arčon: Zakon, ki bo ločil javno in zasebno zdravstvo, naj bi bil nared v tednu, dveh

23.5.2024 8:15

Glede izhodišč novele zakona o zdravstveni dejavnosti, s katero namerava vlada potegniti jasno ločnico med javnim in zasebnim zdravstvom, se na četrtkovi seji vlade niso usklajevali, saj predlog še ni nared za koalicijsko potrjevanje.

Beremo Tone Rode: Nablus

23.5.2024 8:11

Večsmerna pesnitev Toneta Rodeta Nablus se naslanja na eno ključnih del modernega pesništva, pred dobrimi stotimi leti objavljeno Eliotovo pesnitev Pusta dežela.

Dediščina Nace Šumi, karizmatičen predavatelj, ki je življenje zapisal proučevanju in ohranitvi dediščine

23.5.2024 8:04

Umetnostnozgodovinska stroka se je te dni povezala, da je ob stoletnici rojstva Naceta Šumija pripravila svojevrsten poklon starosti umetnostne zgodovine in spomeniškega varstva.

Avtomobilnost Da, v Toyotinih hibridih je menjalnik CVT

23.5.2024 7:54

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, ali je menjalnik v Toyotinih hibridih CVT, je pritrdilen. V Avtomobilnosti pojasnjujemo ozadje Toyotine odločitve za to vrsto menjalnika.

Liga NBA Čista petka za Dončića: še peto leto zapored izbran v prvo peterko Lige NBA

23.5.2024 7:36

Luka Dončić je bil še peto leto zapored izbran v najboljšo peterko Lige NBA, družbo med letošnjo smetano največjih zvezdnikov mu delajo Shai Gilgeous Alexander, Nikola Jokić, Janis Andetokumbo in Jayson Tatum.

Slovenija Ladja Borkum, ki naj bi tovorila orožje za Izrael, priplula v Koper

23.5.2024 7:15

V Luko Koper je zgodaj zjutraj priplula ladja Borkum, ki naj bi po trditvah propalestinskih organizacij prevažala tudi orožje za Izrael. Del orožja bodo raztovorili v Kopru in ga odpeljali na Češko, del pa ostaja na ladji, ki bo odplula proti Benetkam.

Zdravje Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

23.5.2024 7:00

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

Mediabus - Kultura Francoska dokumentarna oddaja Poslednje pleme – četrtek ob 21.10 na TV SLO 1

23.5.2024 5:30

Novembra 2018 je po svetu zakrožila novica, da je na otočku v Indijskem oceanu v skrivnostnih okoliščinah umrl 27-letni Američan. Tam živijo Sentinelci, najbolj od preostalega sveta odrezano pleme na Zemlji.

Liga NHL NHL: Hiller nič več začasni, ampak stalni trener Kingsov

22.5.2024 23:55

Podpredsednik in generalni direktor ekipe Los Angeles Kings v Ligi NHL Rob Blake je sporočil, da bo Jim Hiller 30. glavni trener v zgodovini kluba.

Slovenija Tanja Fajon o priznanju Palestine: Ne vidim razloga za odlašanje

22.5.2024 22:58

Slovenska vlada bo najpozneje 13. junija v državni zbor poslala predlog za priznanje Palestine kot samostojne države, je napovedala zunanja ministrica Tanja Fajon. Palestinska država je po njenem mnenju edina pot do varnosti Izraelcev.

Slovenija Vodstvo RTV SLO zavrača očitke o krčenju dopisniške mreže

22.5.2024 22:14

Svet RTV Slovenija je upravi naložil, naj predstavi finančne in kadrovske učinke podpisanega stavkovnega sporazuma, in razpravljal o spremembah v dopisniški mreži, ki so zmotile tudi Društvo novinarjev Slovenije.

Preberite tudi Nataša Pirc Musar v Tirani odprla nove prostore slovenskega veleposlaništva

22.5.2024 22:10

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v Tirani odprla nove prostore tamkajšnjega slovenskega veleposlaništva.

Drugo Argentinska vlada: "Časi, ko so se filmski festivali financirali z lakoto tisočev otrok, so minili"

22.5.2024 21:50

Množična odpuščanja v nacionalni knjižnici in ukinitev državnega filmskega inštituta so le začetek uresničevanja obljub Mileieve vlade, da zdesetka financiranje kulturnega sektorja, poroča The Art Newspaper.

Nogomet Dinamu dvojna krona na Hrvaškem

22.5.2024 21:46

Dinamo je osvojil še tretjo domačo lovoriko v sezoni. Po zmagi v superpokalu in prvenstvu so Zagrebčani na povratni tekmi v gosteh s 3:1 premagali Rijeko. Prva tekma v Zagrebu pred enim tednom se je končala brez golov.

Stran 4 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov