Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Gimme Hope...Eddy
V Timelessu se danes posvečamo še vedno aktivnemu Eddy Grantu. Ustanovni član ter vodja v 60' in 70' delujoče britanske zasedbe The Equals jih danes šteje 70.

Novice

Tonight Alive feat: Lynn Gunn – Disappear
Tonight Alive je avstralska zasedba, ki je sredi januarja izdala četrti studijski album z imenom Underworld.

Novice

Eliza – Livid
Eliza Doolittle je zapustila svojo otroško podobo in pod imenom Eliza izdala novo skladbo Lived, s katero kaže na glasbeno napredovanje.

Novice

Muse - Thought Contagion
Angleška rock zasedba Muse je po lanskem napovedniku novega albuma s skladbo Dig Down izdala single Thought Contagion, s katerim najavlja, da je snemanje nove plošče skoraj končano.

Novice

Muse - Thought Contagion
Angleška rock zasedba Muse je po lanskem napovedniku novega albuma s skladbo Dig Down izdala single Thought Contagion, s katerim najavlja, da je snemanje nove plošče skoraj končano.

Novice

Femi Kuti - One People One World
Nigeriski glasbenik Femi Kuti je izdal single One People One World s katero protestira proti vojni in spodbuja svetovni mir.

Novice

S polži do zgodbe o uspehu
Ste že slišali za kremo iz polžje sline? Družina Fras iz Benedikta se je pred nekaj leti lotila zanimivega projekta – vzreje polžev.

Novice

Počitnice bodo zasnežene in zabavne
Po dolgem času so zimske počitnice mrzle in polne snega. Ta teden je na počitnicah druga polovica šolarjev, ki ima veliko možnosti za preganjanje dolgega časa.

Novice

Mabel / Not3s - Fine Line
V Londonu delujoča švedsko-španska pevka Mabel, po lanskem uspehu singla Keepers Keepers, velja za eno najbolj obetavnih mladih predstavnic sodobnega popa.

Novice

Only one was "The Man in Black"
Danes posvečamo Timeless na današnji dan leta 1932 rojenemu velikanu Johnnyu Cashu. »The Man in Black«, je s svojo kariero zapustil glasbi neizbrisljiv pečat.

Novice

Oddaja Euranet Plus, 24.2.2018
Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je dobil podporo Odbora za reševanje bank v EU. To je ena izmed tem, ki smo jim namenili nekaj več pozornosti v tokratni oddaji Euranet Plus.

Novice

Literatura iz Jugozahodne Evrope na poti na zahod
Literatura, ki ne nastaja v največjih jezikih, vedno težje prodira na velike jezikovne trge. Ob tem pa v teh državah nastaja veliko kvalitetnih knjižnih del, ki ne presežejo lastnih jezikovnih meja.

Novice

24. februar: "Nič ni resnično, vse je dovoljeno!"
Leta 1903 se je na današnji dan v Trstu rodil slovenski pisatelj in dramatik Vladimir Bartol. Njegovo najbolj znano delo je Alamut, ki je prevedeno v številne jezike.

Novice

Mariborski kriminalisti izsledili tuje državljane, ki so oropali banko in zlatarno
Mariborski kriminalisti so izsledili osumljence oboroženega ropa zlatarne v Mariboru februarja 2013 in banke oktobra lani.
1

Novice

Ko pridejo diplomanti delat v vzgojni zavod, prvo leto doživijo šok
Naš izobraževalni sistem ne zagotavlja znanj, kako ravnati s težavnimi mladostniki. Motenj, ki se zadnja leta pojavljajo, v programe izobraževanja ne vključujejo.
21

Novice

Nekdanja obveščevalca pred komisijo, ki preiskuje pranje denarja v NLB-ju in NKBM-ju
Pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje sume pranja denarja v NLB-ju in NKBM-ju, sta nastopila nekdanja direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Andrej Rupnik in Sebastjan Selan ...

Novice

Agricultural subsidies have failed to boost food self-sufficiency in Slovenia
While Slovenia has been effective at absorbing EU farming subsidies, the country’s food self-sufficiency rate has been on a steady decline. Moreover, not enough has been invested in organic farming.

Novice

Two pairs of Slovenian siblings competing in Pyeongchang
There are 46 pairs of siblings competing at the Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea.

Novice

Učiteljici, ki je grobo zlasala učenca, pisni opomin; postopek vodi tudi policija
"Dogodek je bil potrjen, ravnatelj pa je ustrezno ukrepal in delavki izrekel pisni opomin pred odpovedjo delovnega razmerja," so povedali na inšpektoratu Republike Slovenije za šolstvo in šport o ...

Novice

Selitev ameriškega veleposlaništva v Jeruzalem že maja
Ameriško zunanje ministrstvo je napovedalo, da bodo maja, ob 70. obletnici države Izrael, ZDA svoje veleposlaništvo v Izraelu iz Tel Aviva preselile v Jeruzalem.
40
Izjava dneva
link
Stanislav Pejovnik
23. februar 2018 ob 14:13
Več novic ...
Kazalo