Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Vesolje Posadka SpaceX-a po zgodovinski misiji prvega komercialnega vesoljskega sprehoda znova na Zemlji

15.9.2024 15:26

Posadka zasebne odprave Polaris Dawn podjetja SpaceX se je po petih dneh v orbiti vrnila na Zemljo, potem ko je opravila zgodovinsko misijo, med katero sta člana odprave Jared Isaacman in Sarah Gillis izvedla prvi komercialni vesoljski sprehod.

Prva liga Mojstrovini za tri celjske točke; Maribor odpravil Koper

15.9.2024 13:50

V 8. krogu Prve lige so se nogometaši Brava in Domžal v Šiški razšli brez zadetkov, v Celju so državni prvaki s 3:1 odpravili Nafto, v Ljudskem vrtu pa je bil Maribor z 2:0 boljši od Kopra.

Košarka V Fibinem hramu slavnih tudi "fenomenalni" Dan Peterson

15.9.2024 13:45

Med novinci v Fibinem hramu slavnih ni Slovencev, je pa ta čast doletela slovitega trenerja Dana Petersona, ki je ljubiteljem košarke znan kot nekdanji nepozabni strokovni komentator tekem na TV Koper.

Oder Kot vsa svobodna dekleta: ko senzacionalno poročanje preglasi stiske mladoletnic

15.9.2024 13:28

Prešernovo gledališče Kranj je s predstavo Kot vsa svobodna dekleta vstopilo v novo sezono. Drama se dotika občutljive teme seksualnosti mladih deklet in prikazuje njihov boj za uresničitev lastnih želja nasproti pričakovanjem sistema in skupnosti.

Ture avanture V Črnem Kalu odprli informacijsko točko Kraški rob

15.9.2024 13:25

Kras, Brkini in Slovensko primorje so tri raznolike pokrajine ob progi drugega tira. Na območju Kraškega roba v Črnem Kalu, kjer celinski del Slovenije prehaja v primorskega, so za pohodnike, plezalce, kolesarje in druge odprli informacijsko točko.

Formula 1 Piastri zmagovalec v Bakuju, Norris vendarle pred Verstappnom

15.9.2024 13:00

Avstralski dirkač Oscar Piastri (McLaren) je veliki zmagovalec dirke formule ena za VN Azerbajdžana v Bakuju. Drugi je bil zmagovalec sobotnih kvalifikacij Charles Leclerc (Ferrari), tretji George Russell (Mercedes).

Zanimivosti Ko se srečata narava in ustvarjalnost – ob ustju Neretve nastajajo peščene mojstrovine

15.9.2024 12:50

Ob izlivu reke Neretve v Jadransko morje pri Pločah na Hrvaškem se odvija festival, na katerem umetniki iz različnih držav ustvarjajo mojstrovine iz peska.

Film in TV Rekordnih 18 kipcev za serijo Šogun na 76. podelitvi televizijskih nagrad emmy

15.9.2024 12:27

Serija Šogun je s 76. podelitve nagrad emmy odnesla 18 kipcev, kar je največ za serijo v eni sezoni v zgodovini podeljevanja teh nagrad. Po štiri kipce sta odnesli seriji The Bear in Baby Reindeer, kot najboljša komedija je slavila serija Hacks.

Bližnji vzhod Raketa iz Jemna sprožila alarm v Izraelu. Netanjahu: Hutijevci bodo plačali visoko ceno.

15.9.2024 12:19

Iz Jemna je bila proti Izraelu izstreljena raketa, ki je v osrednjem delu države sprožila opozorilne sirene, a je zadela nenaseljeno območje in ni povzročila smrtnih žrtev ali škode, je sporočila izraelska vojska.

Preostali športi Od Slovencev v krosu med šestnajsterico le Jakob Šavli

15.9.2024 12:16

Na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju v Ivrei v kajakaškem krosu ni bilo slovenskega uspeha. V ženski konkurenci med šestnajsterico v izločilnih bojih ni bilo nobene Slovenke, pri moških pa je napredoval Jakob Šavli in izpadel v četrtfinalu.

Zanimivosti Hokejistu na Škotskem odpovedali pogodbo, ker bi bilo zaradi njegove noseče žene "preveč stresa"

15.9.2024 12:09

Švedski hokejski vratar Stefan Steen je po treh letih na Dunaju nov klub našel na Škotskem. Vsaj tako je mislil, saj je tik pred selitvijo k Dundee Starsom dobil obvestilo direktorja kluba, da ga zato, ker je njegova žena noseča, ne želi v svoji sredini.

Evropa Nemčija bo nadzorovala vse svoje kopenske meje. Scholz: "Ne želimo si nedovoljenih migracij"

15.9.2024 11:21

Nemčija bo s ponedeljkom na vseh mejah s sosednjimi državami začela izvajati mejne kontrole, da bi zajezila nedovoljene migracije. Kot je v soboto poudaril nemški kancler Olaf Scholz, si v državi nezakonitih migracij ne želijo.

Knjige Prvošolcem letos 24.000 slikanic Protideževne juhe Majde Koren in ilustratorke Ane Maraž

15.9.2024 11:17

Društvo Bralna značka bo znova zaznamovalo dan zlatih knjig, letos z darilno slikanico Protideževna juha Majde Koren z ilustracijami Ane Maraž, ki jo bodo v 24.000 izvodih razdelili prvošolcem. Posebna slovesnost bo v torek, 17. septembra, v Novi Gorici.

Motošporti Gajser po črni nedelji sedem točk za Pradom

15.9.2024 10:33

Tim Gajser je na predzadnji preizkušnji sezone svetovnega prvenstva, dirki za VN Kitajske, po ponesrečenem nastopu izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Veliko več razlogov za veselje ima Jan Pancar, ki je dosegel izid kariere.

Knjige Kako zveni književnost? Tako, da ima vsaka beseda pomen.

15.9.2024 10:30

Izbor igranih literarnih oddaj Programa Ars v teh dneh med drugim zaznamujeta dan vrnitve Primorske k matični domovini in 500. obletnica rojstva velikega francoskega pesnika Pierra de Ronsarda.

Tenis Beograjsko občinstvo navdušeno, ko je Đoković izgubil igro

15.9.2024 10:21

Srbija je na dvoboju skupinskega dela Davisovega pokala proti Grčiji v Beogradu povedla z 2:0 in za zmago potrebuje še eno točko. Prepričljiv je bil predvsem Novak Đoković, ki je s 6:0 in 6:1 premagal 770. igralca sveta Joanisa Ksilasa.

Evropa Hude poplave prizadele Poljsko, Češko, Romunijo in Avstrijo. Umrlo je več ljudi, nekaj pogrešanih.

15.9.2024 10:07

Srednja Evropa se spopada s hudimi poplavami. V Avstriji so razglasili izredne razmere, med črpanjem vode je umrl gasilec, na Poljskem so evakuirali nekaj tisoč ljudi, umrl je en človek, na Češkem pogrešajo najmanj štiri ljudi, v Romuniji pet mrtvih.

Zanimivosti Američanu uspelo po 26 letih iz nosa izpihniti legokocko

15.9.2024 9:49

32-letnemu Američanu je po 26 letih uspelo iz nosa spraviti majhen okrogel košček legokocke, zaradi katerega je prepričan, da je imel težave z dihanjem, kot sta astma in apneja.

Črna kronika V nesreči v Dornavi umrl 18-letni voznik

15.9.2024 9:31

Na lokalni cesti v naselju Dornava se je ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 18-letni voznik avtomobila. Po prvih ugotovitvah je v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, ki se je prevrnilo na streho.

Znani Princ Harry dopolnil 40 let. Praznoval bo daleč stran od britanskega kraljevega dvora.

15.9.2024 9:25

"Preden sem dopolnil 30 let, sem bil zaskrbljen, novo prelomnico pa z veseljem pričakujem," je pred dnevi dejal britanski princ Harry, ki danes praznuje 40. rojstni dan. Sprave s sorodniki tudi ob tej prelomnici ni na vidiku.

Nogomet Messi se je vrnil z dvema zadetkoma v štirih minutah

15.9.2024 9:20

Lionel Messi je takoj po vrnitvi po poškodbi navdušil navijače in v štirih minutah dosegel dva zadetka in asistenco ob zmagi Interja iz Miamija v severnoameriški nogometni ligi MLS nad Philadelphio s 3:1.

Vojna v Ukrajini Ruska vojska napreduje s prodorom na vzhodu Ukrajine

15.9.2024 9:04

Ruska vojska je obstreljevala mesto Pokrovsk na vzhodu Ukrajine, pri čemer je umrl najmanj en človek. Pokrovsku, ki je eno ključnih oporišč ukrajinskih sil, naj bi se Rusi približali na manj kot deset kilometrov.

Okolje Veter podiral drevesa, sirena za nevarnost v Topolšici

15.9.2024 8:56

V noči na nedeljo je težave povzročal močan veter, ki je ponekod podiral drevesa. Regijski centri uprave za zaščito in reševanje so do nedelje popoldne našteli 50 dogodkov na območjih Celja, Kranja, Maribora, M. Sobote, N. mesta, Ptuja in Slovenj Gradca.

Kolesarstvo Pogačar z napadom v predzadnjem krogu suvereno zmagal v Montrealu

15.9.2024 8:34

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je v velikem slogu še drugič v karieri dobil kolesarsko Veliko nagrado Montreala! Drugi je bil Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious), tretji Francoz Julian Alaphilippe (Soudal QuickStep).

Stran 11 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov