Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Slovenija Vlada za RTV Slovenija zagotovila 10 milijonov evrov

24.4.2024 19:50

Potem ko je vlada decembra zavodu nakazala pet milijonov evrov, mu je zdaj namenila še 10 milijonov evrov za financiranje programov narodnosti, je na seji sveta RTV Slovenija dejal predsednik uprave Zvezdan Martić.

Slovenija Predsedstvo SD-ja potrdilo predlog kandidatne liste. Na njej naj ne bi bilo Tanje Fajon.

24.4.2024 19:33

Predsedstvo SD-ja je potrdilo predlog kandidatne liste in programa za evropske volitve. Prvi in zadnji na listi bosta aktualna evropska poslanca Matjaž Nemec in Milan Brglez. Po neuradnih informacijah na listi ne bo zunanje ministrice Tanje Fajon.

Vizualna umetnost Dolgo izgubljeni Klimtov portret Gospodične Lieser prodali za 30 milijonov evrov

24.4.2024 19:13

Sliko avstrijskega mojstra Gustava Klimta, ki je več kot sto let veljala za izgubljeno, so na dražbi prodali za 30 milijonov evrov. To je najvišja dosežena cena na kateri koli dražbi na avstrijskih tleh.

Liga NBA Tyrese Maxey najbolj napredoval v Ligi NBA

24.4.2024 18:41

Športni novinarji iz ZDA in Kanade so ocenili, da je v Ligi NBA najbolj napredoval 23-letni branilec Tyrese Maxey, ki igra za ekipo Philadelphia 76ers.

Zanimivosti Za izgubljeno akustično kitaro Johna Lennona pričakujejo pravo bogastvo

24.4.2024 18:41

Akustično kitaro, ki jo je John Lennon igral na albumu skupine The Beatles Help! in je dolga leta veljala za izgubljeno, so našli na nekem podstrešju v Veliki Britaniji. Maja bodo instrument ponudili na dražbi, zanj pričakujejo več kot 800.000 dolarjev.

Napovedujemo Postojna v znamenju fotografije

24.4.2024 18:27

V Postojni so v torek zvečer odprli dve fotografski razstavi – prvo samostojno razstavo Žana Kafola, dvakratnega zmagovalca nacionalnega natečaja National Geographica, in razstavo, na kateri je nekaj fotografij Foto Ateljeja Postojna.

Štajerska Vlada sprejela odlok za okoljsko sanacijo območja stare Cinkarne v Celju

24.4.2024 18:05

Vlada je izdala odlok o določitvi degradiranega okolja in programa ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja na območju stare Cinkarne v Celju. Program za sanacijo drugih območij Celja naj bi bil pripravljen do konca leta.

Odbojka ACH Volley do 20. zvezdice, Šket do desetega naslova

24.4.2024 18:00

ACH Volley je dvajsetič državni prvak v odbojki. Tretja tekma finalne serije je bila najbolj izenačena, odločal je peti niz, ki ga je s 15:12 dobil ACH. Zadnji dve točki je prispeval MVP finala Alen Šket, za katerega je to deseti naslov prvaka.

Slovenija Bo novi medijski zakon res rešil novinarstvo v Sloveniji?

24.4.2024 17:57

Razmere za delo in ustvarjanje medijskih vsebin se iz leta v leto slabšajo. Kako bo država zagotovila okvire za obstoj in razvoj novinarstva? Odgovore so na okrogli mizi podajali predstavniki dveh ministrstev in novinarji različnih medijskih hiš.

Evropa Slovaška namerava razpustiti javno radiotelevizijo in jo nadomestiti z novim medijem

24.4.2024 17:52

Slovaška vlada premierja Roberta Fica je potrdila predlog zakona, ki predvideva razpustitev javne radiotelevizije RTVS in njeno preoblikovanje v novo medijsko institucijo. Opozicija vladi očita, da skuša javni zavod zamenjati s propagandnim medijem.

Preberite tudi Vlada sprejela tri temeljne razvojno-usmerjevalne obrambne dokumente

24.4.2024 17:39

Vlada je na današnji seji sprejela tri temeljne razvojno-usmerjevalne dokumente države na obrambnem področju, in sicer obrambno strategijo, vojaško strategijo in strategijo civilne obrambe, so sporočili po seji vlade.

Slovenija Romano Prodi: Nikoli ne bom pozabil tistega večera pred 20 leti na meji med Italijo in Slovenijo

24.4.2024 17:30

Na zadnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta pred junijskimi evropskimi volitvami so proslavili 20. obletnico največje širitve Evropske unije doslej. Njena članica je takrat postala tudi Slovenija.

Kolesarstvo Prevlada ekipe AG2R na prvi etapi, Govekar 6.

24.4.2024 17:25

Francoz Dorian Godon je zmagovalec prve etape kolesarske Dirke po Romandiji, dolge 166 kilometrov, na kateri se je v ciljnem sprintu dobro znašel tudi Matevž Govekar in osvojil šesto mesto.

Evropska unija Evroposlanci podprli spremembe skupne kmetijske politike za razbremenitev kmetov

24.4.2024 17:21

Evropski poslanci so podprli spremembe evropske kmetijske politike, namenjene zmanjšanju administrativnega bremena, s katerim se pri izpolnjevanju pogojev za finančno podporo spopadajo kmetje.

Poplave Sklep vlade o rušenju prvih 20 v poplavah poškodovanih objektov na Ljubnem in v Lučah

24.4.2024 17:13

Vlada je sprejela sklepe o odstranitvi 20 objektov v občinah Ljubno in Luče, ki zaradi poškodb v avgustovski ujmi niso primerni za bivanje, je povedal podpredsednik vlade Matej Arčon.

Gledamo Baby Reindeer: resnična zgodba o obsedenosti in zalezovanju

24.4.2024 17:12

"Če tvoje življenje ni vredno tega imena, ti ga lahko sploh kdo uniči?" se sprašuje Donny Dunn, faliran komik, ki z morbidno fascinacijo opazuje, kako obsedena zalezovalka pronica v vse pore njegovega življenja. "Zakaj sem kar pustil, da se to dogaja?"

Gospodarstvo Sloveniji grozi kazen Bruslja zaradi neupoštevanja zakonodaje o transportu

24.4.2024 16:54

Evropska komisija je Sloveniji izrekla že drugi opomin, ker naša država v nacionalno zakonodajo ni ustrezno prenesla direktive s področja razvoja vseevropskega prometnega omrežja. Komisija je prvi opomin poslala septembra lani.

Slovenci za mejo Fajon veseli konstruktiven dialog, Kaiser izrazil avstrijske pomisleke glede JEK-a 2

24.4.2024 16:42

Deset let po prvem zasedanju Skupnega odbora Slovenija-Koroška je na Brdu pri Kranju potekalo sedmo plenarno zasedanje odbora. Ministrica Tanja Fajon in koroški deželni glavar Peter Kaiser sta poudarila krepitev sodelovanja.

Preberite tudi Na pogovoru SDS-a o gospodarstvu pozivi k dvigu produktivnosti in debirokratizaciji

24.4.2024 16:31

Za krepitev gospodarstva sta potrebna dvig produktivnosti in debirokratizacija, so se strinjali udeleženci današnjega pogovora v organizaciji gospodarskega foruma SDS-a.

Citat za prebrat Rafael Nadal

24.4.2024 16:29

Če se bom v Parizu počutil tako kot danes, ne bom igral. Igral bom na Rolandu Garrosu, če se bom počutil konkurenčnega. Če lahko igram, igram. Če ne morem igrati, ne morem. To ne bo konec sveta ali konec moje kariere.

Preberite tudi Varuh pred praznikom dela na srečanju s sindikati poudaril pomen socialnega dialoga

24.4.2024 16:26

Varuh človekovih pravic je v počastitev mednarodnega praznika dela danes na srečanje povabil predstavnike sindikatov.

Dediščina Novo življenje za hišo Josipa Pelikana, fotografskega kronista Celja

24.4.2024 16:22

V Celju bo v četrtek vrata uradno odprla obnovljena Fotohiša Pelikan. Obiskovalci si bodo lahko v avtentičnem okolju ogledali zgodovino fotografske dediščine 20. stoletja.

Evropa SDP se je odrekel Milanoviću kot kandidatu za mandatarja

24.4.2024 16:16

SDP, ki je na nedavnih parlamentarnih volitvah na Hrvaškem osvojil največ glasov za zmagovalnim HDZ-jem, ne računa več na predsednika republike Zorana Milanovića kot mandatarja za sestavo nove vlade, je sporočil predsednik socialdemokratov Peđa Grbin.

Odbojka "Do konca. Za klub, za Maribor, za vzor vsem!"

24.4.2024 16:01

"Moja odgovornost je bila, da se 2. tekma ni končala po željah, saj sem imela priložnost unovčiti zmagovito točko, zato sem bila zelo razočarana. To me je še dodatno motiviralo, da se oddolžim tako sebi kot ekipi," je po zmagi v Kamniku dejala Iza Mlakar.

Stran 5 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov