Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Napovedujemo Đoko s prvencem v Gromki

4.5.2024 14:11

Đoko se vračajo v prestolnico, v domačo Gromko, kjer bodo odigrali svoj prvi album z naslovom To ti vračam, tvoje je, ki je bil izdan na začetku maja.

Umetnine Restavrirana Svoboda vodi ljudstvo je v Louvru znova zasijala v barvah

4.5.2024 13:58

Ena najbolj znamenitih in prepoznavnih francoskih slik francoskega slikarja Eugèna Delacroixa se je po šestih mesecih vrnila v Louvre. Platno je bilo namreč v restavratorskem atelju, saj je osem plasti laka sčasoma utopilo barve ikonične slike.

SP v hokeju Poraz Slovencev razžalostil Italijane

4.5.2024 13:45

Slovenski hokejisti so na zadnji tekmi svetovnega prvenstva skupine 1A v Bolzanu z 1:2 izgubili proti Madžarski, ki se je z zmago uvrstila v elitno divizijo. Slovenci so si napredovanje zagotovili že pred zadnjim krogom.

Zanimivosti Samooklicani zasvojenec z zbiranjem ptičjih jajc spet v težavah

4.5.2024 13:19

V hiši Britanca je policija spet našla obsežno zbirko ptičjih jajc. Izmed 2995 jih je skoraj polovica pripadala ogroženim in redkim vrstam ptic. Sodišče je domnevnega odvisnika od zbiranja ptičjih jajc obsodilo na pogojno zaporno kazen.

Evropa Tudi irski in švicarski študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja univerz z Izraelom

4.5.2024 13:07

Študentje in študentke na Kolidžu svete Trojice v Dublinu in Univerzi v Lozani so zasedli del kampusov v protest proti izraelski vojni v Gazi, s čimer se pridružujejo nizu študentskih zasedb in protestov v ZDA. Zasedbe se odvijajo tudi v Franciji.

Vizualna umetnost Fotoknjiga Pastirji in klavnica Simona Changa nagrajena na oblikovalskem tekmovanju v Belfastu

4.5.2024 13:04

Fotoknjiga Simona Changa Pastirji in klavnica, ki jo je izdala Galerija Fotografija v Ljubljani, je bila nagrajena na festivalu Belfast Photo Festival 2024. Knjigo sta oblikovala Anja Delbello in Aljaž Vesel iz Studia AA, črkopis pa je delo tipoRenesanse.

Dirka po Italiji Od mojstra etapnih dirk do zmagovalca enodnevnih klasik

4.5.2024 12:54

Tadej Pogačar velja za enega najbolj vsestranskih kolesarjev, ki hkrati lahko osvaja tako tritedenske dirke kot najtežje enodnevne klasike. Udarna in zahtevna kombinacija, ki ji v modernem kolesarstvu preprosto ni para.

Črna kronika Po nesreči na reki Savi mladi kajakaš umrl

4.5.2024 12:41

Mladi kajakaš, ki se je v torek hudo poškodoval pri vožnji s kajakom po Savi Dolinki v občini Bled, je v bolnišnici umrl. Kajakaša je po navedbah Kajakaške zveze Slovenije potegnilo pod odlomljeno vejo. Potapljači in reševalci so ga oživljali.

Glasba Bled bodo preplavile harmonike

4.5.2024 12:29

Ker se 6. maja praznuje svetovni dan harmonike, je ta konec tedna na Bledu v znamenju tega glasbila. V Festivalni dvorani bo tako potekalo tekmovanje Zlata harmonika Bled 2024, ob jezeru se bo tradicionalno zbralo več kot 350 harmonikarjev.

Dediščina Območje egipčanskih piramid v Gizi zaprli za javnost zaradi razkošne poroke milijarderjev

4.5.2024 12:27

Štiridnevna poroka z zvezdniškim sprejemom v Gizi je sprožila razpravo o trženju svetovne kulturne dediščine. A Egipt očitno načrtuje povečane aktivnosti na področju turizma z oddajanjem zgodovinskih lokacij za ekstravagantne zasebne prireditve.

Prva liga Maribor po dobljenem štajerskem derbiju ujel Olimpijo

4.5.2024 12:15

Maribor je na štajerskem derbiju s 3:1 premagal Celje, ki si je v prejšnjem krogu že zagotovilo drugi naslov državnega prvaka. Zmaga vijoličastim pomeni veliko, saj z Olimpijo bijejo boj za drugo mesto.

Znani Paul McCartney po 60 letih odgovoril na ljubezensko sporočilo oboževalke

4.5.2024 11:51

Pred 60 leti je oboževalka Beatlesov Adrienne, ki je v času, ko se je skupina prvič odpravila na ameriško turnejo, pred mikrofonom izpovedala svojo ljubezen do Paula McCartneyja. Ta se je zdaj končno odzval in jo povabil na svojo fotografsko razstavo.

Gospodarstvo Projekcije IMF-a: Slovenija bi lahko do leta 2029 po razvitosti glede na kupno moč prehitela Italijo

4.5.2024 11:47

Glede na pričakovano razliko gospodarske rasti naj bi Slovenija do leta 2029 po BDP-ju na prebivalca po kupni moči prehitela Italijo in se približala Združenemu kraljestvu ter Franciji, sporočajo iz Mednarodega denarnega sklada (IMF).

Citat za prebrat Anže Kopitar o koncu kariere

4.5.2024 11:19

Nisem razmišljal o tem tako daleč, ampak ja, star bom 39 let, mislim, da bo to kar dobra starost, da morda razmišljam o koncu.

Dediščina Razstava Kolesa usod v Pivki: "Še danes se spomnim nevere, ko sva prvič zagledala kolo"

4.5.2024 10:36

V Pivki je na ogled razstava Kolesa usod, na kateri 17 koles iz zbirke Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije prikazuje zgodovino kolesarstva, otroške tricikle, Rogova kolesa in zgodbe lastnikov, ki odražajo tehnični razvoj in družbeni vpliv koles.

Liga NBA Irving o svojem 'bratu' Dončiću: "Skušam narediti vse, da je nasmejan in dobre volje"

4.5.2024 10:18

Vodstvo Dallasa je lani pozimi precej stavilo na kombinacijo Luka Dončić-Kyrie Irving, a v tednih, ki so sledili, je šlo vse narobe, saj so Mavsi ostali celo brez končnice, letos pa se vse zdi popolnoma drugače.

Slovenija Začela je veljati novela zakona o maturi. Kaj prinaša?

4.5.2024 10:18

Začela je veljati novela zakona o maturi, ki omogoča vpogled v ocenjene izpite na splošni maturi in digitalno vlaganje ugovora zoper oceno. Prav tako izboljšuje pravico do opravljanja mature v dveh delih, v dveh zaporednih izpitnih rokih.

Evrovizija Na Evroviziji bo točke Velike Britanije naznanila Joanna Lumley

4.5.2024 10:13

Letos bo britanski evrovizijski žiriji predsedovala igralka in nekdanja manekenka Joanna Lumley, ki je nad to častjo navdušena. Tako bo med finalom 11. maja med drugim naznanila tudi, kateri državi je Velika Britanija namenila legendarnih 12 točk.

Citat Saul Bellow

4.5.2024 9:12

Človeštvo resničnosti morda ne prenaša prav dobro, vendar prav tako ne prenese preveč neresničnosti, pretirane zlorabe resnice.

Dirka po Italiji Ekvadorec in Nemec v sprintu premagala Pogačarja

4.5.2024 9:02

Razgibano uvodno etapo kolesarske Dirke po Italiji je dobil Ekvadorec Jhonathan Narvaez (Ineos), ki je v ciljnem finišu ugnal Maximiliana Schachmanna (Bora) in Tadeja Pogačarja (UAE Emirates).

Vojna v Ukrajini Rusija nad Ukrajino z letalniki. Sestrelila naj bi tudi štiri ameriške rakete dolgega dosega.

4.5.2024 9:01

Rusija je napadla Ukrajino z brezpilotnimi letalniki in pri tem poškodovala šest ljudi. Prizadeli so ključno infrastrukturo in stanovanjske stavbe. Nastal je tudi požar. Nekateri izmed oškodovancev okrevajo v bolnišnici, druge so oskrbeli na kraju.

Avtomobilnost Cupra s spremembami na formentorju in leonu

4.5.2024 8:57

Španska znamka Cupra, ki je del koncerna Volkswagen, je predstavila prenovljena in izboljšana modela formentor in leon. Spremembe niso le oblikovne, ampak je na voljo tudi nov bencinski motor.

Ture avanture Kljub požarom je lani turizem v Grčiji cvetel

4.5.2024 8:51

Prihodki grškega turističnega sektorja so se lani kljub obsežnim požarom v naravi v primerjavi z letom prej zvišali za 16,5 odstotka, na rekordnih 20,6 milijarde evrov. Število turistov se je povečalo za petino, na 36 milijonov.

Črna kronika Poljaka v jami pri Sežani našla truplo

4.5.2024 8:29

Poljska državljana sta v petek zvečer v Golokratni jami pri Sežani opazila truplo. Truplo so izvlekli danes, po informacijah s strani Uprave RS za zaščito in reševanje gre za moškega srednjih let.

Stran 7 od 36
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov