Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Kolesarstvo Mezgeca v Belgiji zbil avtomobil, odnesel jo je le s prasko

24.9.2024 16:31

Luka Mezgec je med kolesarjenjem v Belgiji doživel neprijetno izkušnjo z gostim prometom v Flandriji. Kot je objavil na Instagramu, ga je zbil osebni avtomobil. Posledice so manjši udarec v nogo in praska, medtem ko je bilo njegovo kolo povsem uničeno.

Preberite tudi Na razpis za generalnega direktorja ZZZS-ja se je prijavil le Tadej Ostrc

24.9.2024 16:25

Na javnem razpisu za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je bila pravočasno predložena popolna prijava enega kandidata, je na današnji redni seji ugotovil upravni odbor zavoda.

Film in TV Modri žamet, Divji v Srcu, Smrt ji lepo pristoji: kako je Isabella Rossellini krojila svetovni film

24.9.2024 16:22

Na 37. podelitvi evropskih filmskih nagrad, ki bo 7. decembra v Luzernu, bo Evropska filmska akademija italijansko-ameriški igralki Isabelli Rossellini za njen izjemni opus podelila nagrado evropski dosežek v svetovni kinematografiji.

Zdravje "Kot zdravnik imam možnost, da odidem, kot pacient pa te možnosti nimam"

24.9.2024 16:05

Predlog novele zakona o zdravstveni dejavnosti bi ob uveljavitvi vodil v odhode zdravnikov iz javnega zdravstvenega sistema, so na skupni novinarski konferenci opozorili različni specialisti. Določeni oddelki v javnih ustanovah bi se lahko celo zaprli.

Tenis Čilić zavrtel čas nazaj in osvojil turnir kot 777. igralec sveta

24.9.2024 16:01

Finala ATP-turnirjev na Kitajskem sta ponudila košček zgodovine. Hrvat Marin Čilić je v Hangdžovu postal zmagovalec kot najnižje uvrščeni tenisač na lestvici ATP do zdaj, v Čengduju pa je Kitajec Džunčeng Šang slavil kot prvi z letnico rojstva 2005.

Glasba Po 55 letih še zadnji pohod legendarnih Uriah Heep

24.9.2024 15:51

Zimzeleni rokerji Uriah Heep so za slovo od svojih gorečih oboževalcev napovedali poslovilno turnejo The Magician's Farewell. Rokovski pionirji se bodo po 25 studijskih albumih februarja najprej poslovili od domačega občinstva.

Maribor Ali bo mariborskemu županu v tretjem poskusu le uspelo podražiti vrtce?

24.9.2024 15:24

Mariborski župan Saša Arsenovič je predlagal novo spremembo cen javnih vrtcev. Na dnevnem redu četrtkove seje mestnega sveta je predlog za zvišanje cen za nekaj več kot pet odstotkov oz. dobra dva evra na mesec.

Slovenija Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

24.9.2024 15:15

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

Evropa Srbsko tožilstvo vložilo obtožnico za umor dveletne deklice Danke Ilić

24.9.2024 15:09

Višje tožilstvo v Zaječarju je vložilo obtožnico proti dvema osumljencema zaradi umora dveletne deklice Danke Ilić. Deklica je marca izginila v naselju Banjsko Polje pri Boru na vzhodu Srbije, primer pa je pretresel celotno državo. Trupla še niso našli.

Črna kronika Na strehi poslovnega objekta v Šentjurju zagoreli sončni paneli

24.9.2024 15:04

V nekdanjem velnesu Aspara v ulici Leona Dobrotniška v Šentjurju je okrog 12.30 izbruhnil požar, vendar je že omejen. Kot je povedal poveljnik Gasilske zveze Šentjur Uroš Sitar, so zagoreli sončni paneli na strehi.

Preberite tudi Priprave na volitve novega državnega svetnika

24.9.2024 14:55

Državna volilna komisa (DVK) je na današnji seji sprejela vse potrebne akte za izvedbo nadomestnih volitev v državni svet.

Okolje Pred kurilno sezono poziv k vzdrževanju kurilnih naprav in uporabi kakovostnih goriv

24.9.2024 14:39

Redno vzdrževanje kurilnih naprav ne pripomore samo k zmanjšanju emisij, temveč tudi k boljšemu izkoristku goriv in manjši verjetnosti nastanka požara, je bil eden od poudarkov novinarske konference ministrstva za okolje pred začetkom nove kurilne sezone.

Dediščina Vnuk nekdanjega italijanskega premierja Grčiji vrnil vazo, četudi je bila zakonito v njegovi lasti

24.9.2024 14:35

Nekdanji italijanski premier Alcide De Gasperi je med državniškim obiskom Aten leta 1953 od grškega kolega v dar prejel starodavno vazo. Njegov vnuk se je zdaj odločil dragocenost vrniti državi njenega izvora, četudi je bila v njegovi lasti zakonito.

Citat Leonard Cohen

24.9.2024 14:34

Zame je umetnost dokaz življenja, ne pa življenje samo. Umetnost je pepel nečesa, kar je zelo močno gorelo ... Včasih se zmedemo in poskušamo ustvariti pepel, ne pa ognja.

Okolje KGZS opozarja na poskuse sprememb namembnosti iz najboljših kmetijskih zemljišč v zazidalna

24.9.2024 14:28

Zaradi vedno večjih pritiskov na spremembo namembnosti najboljših kmetijskih zemljišč v zazidalne površine na KGZS-ju predlagajo spremembo zakonodaje, s katero bi se njivskim površinam in trajnim nasadom v državni lasti dodelil status varovanih zemljišč.

Košarka Poprava nedeljskega vtisa in celotne lanske sezone

24.9.2024 14:10

Košarkarji Cedevite Olimpije v sredo (18.00) v gosteh proti Cluju začenjajo Evropski pokal, v katerem so preteklo sezono pošteno razprodali ugled. "Vsi se strinjajo, da je tekmovanje letos močnejše kot lani," je dejal trener Zvezdan Mitrović.

Evropa Albanija bo na svojem ozemlju dovolila ustanovitev mikrodržave bektašijev

24.9.2024 14:04

Svet bi lahko kmalu dobil novo najmanjšo državo, saj je Albanija napovedala, da bo omogočila ustanovitev suverene države bektašijev, ki pripadajo sufijskemu redu šiitske veje islama.

Slovenija NSi v pismu Evropskemu parlamentu o "eroziji" slovenske parlamentarne demokracije

24.9.2024 14:02

NSi je s pismom obvestil Evropski parlament o "eroziji parlamentarne demokracije v Sloveniji". Predsednici DZ-ja in poslancem Svobode očitajo kršitev pravic parlamentarne manjšine z namenom ščitenja premierja.

Gospodarstvo Z novim letom predvidoma konec regulacije cen elektrike, mogoč pa je zamik uvedbe prispevka za OVE

24.9.2024 13:38

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ob umiritvi cen elektrike na veleprodajnih trgih po novem letu ne predvideva podaljšanja omejitve cen. Razmišlja pa o vsaj trimesečnem zamiku ponovne uvedbe prispevka za obnovljive vire energije (OVE).

Ljubljana Ljubljanski župan priznal, da je kakovost zraka v prestolnici slaba, želi pa si drugačno merjenje

24.9.2024 13:23

EEA je konec avgusta objavila, da je Ljubljana po kakovosti zraka v evropskih mestih med 372 mesti v zadnji šestini. Ljubljanski župan Zoran Janković številkam ne oporeka, vendar vse tri merilne postaje stojijo ob prometnicah.

Zdravje Poskusno presejalno testiranje na bakterijo Helicobacter pylori: 14-odstotni delež pozitivnih

24.9.2024 13:14

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Zdravstveni dom Ljubljana sta organizirala novinarsko konferenco o dozdajšnjih rezultatih izvajanja pilotnega presejanja na okužbo s Helicobacter pylori in zdravljenja okužbe kot načina preventive pred rakom.

Razstave Risomanija ali strasten odnos do risarskega medija pri generaciji "tukaj in zdaj"

24.9.2024 13:02

V Galeriji mesta Ptuj se na skupinski razstavi Risomanija, ki so jo pripravili v sklopu projekta Refleksije sodobne umetnosti, predstavlja 13 risark in risarjev, pripadnikov mlajše in srednje generacije.

Zanimivosti Ogromen kraljevi pingvin postal spletna senzacija

24.9.2024 12:55

Družbena omrežja polni nova živalska zvezda. Debelušni pingvin Pesto je navdušil milijone uporabnikov spleta, saj je z več kot 22 kilogrami pri devetih mesecih že prerasel rejniška starša.

Rokomet Bezjakova kazen velja za vsa tekmovanja pod okriljem EHF-a

24.9.2024 12:46

Marko Bezjak, ki je po kazni v hrvaški ligi našel nov klub v Nemčiji, do konca suspenza ne bo mogel igrati za Erlangen, je odločila Evropska rokometna zveza (EHF).

Stran 2 od 38
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov