Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gospodarstvo Dars za gradnjo serminske vpadnice izbral CPK in Kolektor CPG. Skornšek še pol leta na čelu družbe.

26.4.2024 11:53

Dars je na razpisu za serminsko vpadnico v Kopru izbral skupno ponudbo CPK in Kolektorja CPG. Njena vrednost je približno 9,4 milijona evrov. Izbor še ni pravnomočen. Nadzorni svet Darsa je Davidu Skornšku za šest mesecev podaljšal mandat na čelu družbe.

Kolesarstvo Za selekcijo bo poskrbel vzpon na Grmado

26.4.2024 11:51

Letošnje državno prvenstvo v kolesarstvu bo gostila občina Trebnje. 20. junija bo na sporedu vožnja na čas v mladinskih in elitnih kategorijah za ženske in moške. Vrhunec bo na sporedu tri dni pozneje s cestno dirko.

Znani Billie Eilish: Samozadovoljevanje mi pomaga pri samozavesti

26.4.2024 11:36

"Ljudje bi se morali samozadovoljevati. Kot nekdo, ki ima že vse življenje težave s telesom in dismorfijo, tega ne morem dovolj poudariti," je dejala Billie Eilish in razkrila, da ji masturbiranje pred ogledalom pomaga pri ohranjanju ljubezni do sebe.

Preberite tudi Zagovornik načela enakosti izpostavlja diskriminatorno obravnavo ljudi z invalidnostmi

26.4.2024 11:33

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik v letnem poročilu o delu v letu 2023, ki ga je predal DZ-ju, ugotavlja, da so diskriminatorne obravnave vsak dan in skoraj povsod deležni predvsem ljudje z invalidnostmi.

Slovenija Izredna seja DZ-ja o parlamentarni preiskavi glede Gen-i-ja in Star Solarja bo 6. maja

26.4.2024 11:30

Izredna seja državnega zbora, ki jo zahteva SDS in na kateri bodo poslanci obravnavali zahtevo državnega sveta za ustanovitev preiskovalne komisije o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda, bo 6. maja.

Evropa Zaradi suma korupcije pridržan ukrajinski minister za kmetijstvo Mikola Solskij

26.4.2024 11:17

Ukrajinsko sodišče je zaradi suma korupcije aretiralo ministra za kmetijstvo Mikolo Solskija, saj ga obtožnica bremeni, da je bil še kot poslanec vpleten v nezakonito pridobitev državnih zemljišč v vrednosti približno sedem milijonov evrov.

Nogomet Konec maja za lovoriko in Evropo Gorica - Rogaška

26.4.2024 11:06

Za slovensko nogometno pokalno lovoriko in prvi krog kvalifikacij Evropske lige se bosta 24. maja v Stožicah presenetljivo pomerila drugoligaš Gorica in osma ekipa Prve lige Rogaška. Gorica bo finale igrala petič, Rogaška prvič.

Drugo Za direktorico zavoda GO! 2025 je imenovana Mija Lorbek

26.4.2024 10:58

Mestni svetniki novogoriške občine so za novo direktorico javnega zavoda GO! 2025 imenovali sedanjo vršilko dolžnosti direktorice Mijo Lorbek. Funkcijo začenja dobrega pol leta pred prevzemom naslova Evropske prestolnice kulture obeh mest.

Film in TV Umrl je francoski režiser Laurent Cantet

26.4.2024 10:44

V 64. letu starosti je bitko z boleznijo izgubil francoski režiser Laurent Cantet, ki je za dramo Razred leta 2008 v Cannesu prejel zlato palmo.

Bližnji vzhod Egipt posreduje pri pogovorih o izmenjavi talcev pred izraelsko invazijo na Rafo

26.4.2024 10:36

Egiptovska diplomatska delegacija se je sestala z izraelskimi kolegi, da bi preiskala možnosti za ponoven začetek pogovorov o končanju vojne v Gazi in vrnitev preostalih izraelskih talcev. Izrael je pogajanjem pripravljen dati še "zadnjo priložnost".

Črna kronika Policija na podlagi ugotovitev nadzora nad delom radovljiških policistov izvedla vrsto ukrepov

26.4.2024 10:33

Policija je na podlagi ugotovitev izrednega nadzora nad delom policije pri odkrivanju in preiskavi kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, tega je v primeru jeseniškega ravnatelja lani odredil notranji minister, izvedla vrsto ukrepov.

Zanimivosti Turisti na znameniti sipini Big Daddy pozirali goli, namibijske oblasti so besne

26.4.2024 10:20

Po spletu so zaokrožili fotografije in videoposnetki treh neimenovanih turistov, ki so na eni največjih znamenitosti Namibije, sipini Big Daddy, pozirali goli. Sprožil se je plaz kritik, mogoče je, da jim bo od zdaj prepovedan vstop v namibijske parke.

Formula 1 Newey bo zapustil Red Bull; naslednja postaja Ferrari?

26.4.2024 10:12

Konstruktor Adrian Newey, ki v svetu formule ena velja za najboljšega oblikovalca dirkalnikov, bo zapustil moštvo Red Bull.

Beremo Angus Phillips, Miha Kovač: Je to knjiga?

26.4.2024 10:08

Potem ko je bilo več desetletij bolj ali manj jasno, kaj je knjiga in kaj ne, je razvoj digitalnih in drugih tehnologij zadnjih let v naslov monografije Angusa Phillipsa in Mihe Kovača Je to knjiga? vnesel vprašaj.

Ob osmih Romana Jordan: Jezi me, da bodo referendumi zasenčili evropske volitve

26.4.2024 9:49

Če bo 9. junija na volišča prišlo nekaj več volilcev, bo tako zaradi domačih tem, saj smo v ta dan stlačili še tri referendume. Zanimanje za evropske teme bo še manjše, je v oddaji Ob osmih dejala nekdanja poslanka v Evropskem parlamentu Romana Jordan.

Arhitektura in oblikovanje Nagrada za študijski prostor v duhu arhitekture Ludwiga Miesa van der Roha

26.4.2024 9:26

Nagrado EU-ja za sodobno arhitekturo oziroma nagrado, poimenovano po arhitektu Ludwigu Mies van der Rohu, tokrat prejme študijski paviljon tehnične univerze v Braunschweigu.

Napovedujemo V Mini teatru predstava Sanjači z razmislekom o lastni odgovornosti

26.4.2024 9:25

V Mini teatru so letošnjo produkcijo v post-dramskem programu začeli s premiero predstave z naslovom Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji, ki jo režira Bor Ravbar.

S. in J. Amerika Po univerzah vse več propalestinskih protestov. Ena izmed njih odpovedala podelitev diplom.

26.4.2024 9:09

Na ameriških univerzah se krepijo protesti v podporo Palestincem. Univerza Južna Kalifornija (USC) je zaradi njih odpovedala podelitev diplom, kot razlog pa navedla varnostne ukrepe.

Slovenija "Dajmo vsem otrokom priložnost za zdravo otroštvo"

26.4.2024 8:58

22.600 otrok in mladostnikov nima izbranega zdravnika, prav tako 44 šol nima imenovanega zdravnika šole. Hkrati je 53.000 odraslih še vedno opredeljenih pri pediatrih, saj ne morejo do družinskega zdravnika, v javnem pismu opozarjajo pediatri.

Ture avanture Blejsko jezero je znova mogoče obkrožiti

26.4.2024 8:44

Izgradnja konzolnega pločnika na Mlinem je končana, krožna pot okoli Blejskega jezera pa je tako znova prehodna in varna. Popoldne bo začasno sproščena tudi polovična zapora na cesti, ki jo bodo znova uvedli po praznikih, da dokončajo dela.

Slovenija Referenduma o pravicah narodov SFRJ-ja ne bo, javnim uslužbencem višje plače

26.4.2024 8:33

DZ ni sprejel predloga NSi-ja za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu zakona o kulturnih pravicah pripadnikov narodov nekdanjega SFRJ-ja v Sloveniji. Za je glasovalo 19 poslancev, proti pa 45. Poslanci so potrdili višje plače za javne uslužbence.

Liga NHL Floridski obračun v znamenju Panterjev

26.4.2024 8:22

Hokejisti Floride in Caroline so že po treh tekmah na pragu uvrstitve v drugi krog končnice Lige NHL. Florida je s 5:3 slavila na gostovanju v Tampi, Carolina pa s 3:2 pri New York Islandersih. Obe ekipi vodita v seriji s 3:0.

Slovenija Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju: "Smo narod, ki se je poskusom uničenja vselej uprl"

26.4.2024 8:07

Predsednik državnega sveta Marko Lotrič je v Črnomlju na osrednji državni slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju dejal, da je narodnoosvobodilni upor eden izmed temeljev naše državnosti, a da mir danes ni več samoumeven.

Preberite tudi Severna Koreja preizkusila večcevni raketomet

26.4.2024 8:03

Severna Koreja je z izstrelitvijo 240-milimetrskega izstrelka preizkusila večcevni raketomet, ki so ga izdelali v novoustanovljenem podjetju njene obrambne industrije, poročanje severnokorejskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Stran 3 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov