Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Katoliško cerkev na Hrvaškem pretresa finančni škandal. Milijonske izgube. Katoliško cerkev na Hrvaškem pretresa škandal zaradi finančnih malverzacij, zaradi katerih naj bi Cerkev izgubila 50 milijonov evrov.
V neurjih po zahodni Evropi umrlo 12 ljudi, največ v Nemčiji V neurjih, ki so v četrtek pustošila po zahodni Evropi, je umrlo najmanj 12 ljudi. Največ smrtnih žrtev, osem, so našteli v Nemčiji. Med njimi sta tudi dva gasilca.
V Cape Townu bodo v strahu pred pomanjkanjem vode dodatno omejili porabo Južnoafriško mesto Cape Town bo z naslednjim mesecem omejil porabo vode na 50 litrov na dan na prebivalca. Bojijo se namreč, da bo mesto postalo prvo večje mesto na svetu, ki mu bo zmanjkalo vode.
Gospodinjstva na Švedskem bodo prejela navodila o ukrepanju v primeru vojne 4,7 milijona gospodinjstev na Švedskem bo prejelo letak z navodili, kako ukrepati v primeru vojne, in z nasveti o pripravah na teroristični ali kibernetski napad ter naravno nesrečo.
ZDA: Zaprti otroci so se prhali enkrat letno, jedli so enkrat na dan, bili priklenjeni 56-letni David Turpin in 49-letna Louise Turpin, obtožena mučenja, zlorab, tudi priklepanja svojih otrok z verigami, sta se na sodišču izrekla za nedolžna. Njunih 13 otrok je starih od 2 do 29 let.
London bo Parizu dal 50 milijonov funtov za krepitev varnosti v Calaisu Britanska premierka Theresa May je francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu ponudila 44,5 milijona funtov (50,5 milijona evrov) za okrepitev varnosti na severu Francije.
Kijev vzhodni del države označil za "začasno rusko okupacijo" Ukrajinski parlament je sprejel zakon, s katerim je vzhodni del države uradno označil za "začasno rusko okupacijo". To je razburilo Moskvo, ki je sporočila, da so to priprave na novo vojno.
Pretresena Turčija: 115 mladoletnih nosečnic samo v eni bolnišnici Turčijo pretresa naraščanje števila mladoletnih nosečnosti. Samo v eni bolnišnici v Carigradu so v manj kot petih mesecih sprejeli 115 mladoletnih nosečih deklet.
Se Turčija pripravlja na posredovanje proti kurdski milici v Siriji? Turčija je še naprej sumničava do domnevne namere ZDA, da na severu Sirije oblikujejo posebne varnostne sile. Turške sile ob meji s Sirijo naj bi že dobile navodila za pripravo na posredovanje.
Trump o zidu: "Ni se spremenil od prvega dne, ko sem si ga zamislil" Donald Trump je z besedami, da "je zid zid, ni se spremenil od prvega dne, ko sem si ga izmislil", zavrnil besede šefa kabineta Bele hiše Johna Kellyja, ki je dejal, da ZDA ne bodo nikoli zgradile ...
Huda ura na zahodu Evrope - v Nemčiji že pet žrtev V delu zahodne Evrope povzročajo velike težave neurja, ki se širijo od zahoda proti vzhodu.
Madžarska nad organizacije, ki pomagajo prebežnikom Na Madžarskem spet pripravljajo ukrepe proti nezakonitim prebežnikom. Po osnutku novega zakona naj bi vlada obdavčila vse organizacije, ki iz tujine prejemajo sredstva za pomoč tem ljudem.
Rusija začenja Kitajski pošiljati raketni sistem S-400 Rusija je pod pogoji iz pogodbe, podpisane novembra 2014, začela dostavljati Kitajski svoj protiletalski raketni sistem S-400 Triumf.
Na območju potopljenega iranskega tankerja štirje naftni madeži Na območju, kjer je pretekli konec tedna po trčenju s tovorno ladjo potonil iranski tanker, so kitajske oblasti opazile štiri naftne madeže, ki se skupno raztezajo na površini 100 kvadratnih ...
Kazahstan: V požaru na avtobusu umrlo 52 uzbekistanskih delavcev V odročnem, severozahodnem delu Kazahstana je zagorel avtobus, pri čemer je umrlo 52 ljudi, petim ljudem pa je uspelo ognjenim zubljem pobegniti in so jih oskrbeli na kraju nesreče.
Puigdemont na udaru zaradi primerjav Rajoya s Hitlerjem Skupina, ki zastopa španske judovske skupnosti, je ostro kritizirala video, ki ga je tvitnil odstavljeni katalonski voditelj Carles Puigdemont.
V operaciji venezuelskih varnostnih sil umrl tudi iskani Oscar Perez Venezuelske oblasti so potrdile, da je v deveturni operaciji varnostnih sil, v kateri je umrlo več ljudi, pet protestnikov pa so aretirali, umrl tudi Oscar Perez, ki je lani z ukradenim ...
Posrednik ZN-a optimističen glede dogovora o imenu Makedonije Posrednik Združenih narodov Matthew Nimetz je po koncu pogovorov s predstavniki Grčije in Makedonije v New Yorku izrazil upanje, da je rešitev glede uradnega imena Makedonije na dosegu.
Mjanmar: V zvezni državi Rakajn spopadi med policijo in etnično skupino Arakancev V mjanmarski zvezni državi Rakajn se je torkovo praznovanje 223. obletnice konca budistične dinastije Arakan sprevrglo v nasilje, pri čemer je mjanmarska policija ubila najmanj sedem ljudi, še 13 je ...
Romunski predsednik za novo premierko imenoval Viorico Dancila Romunski predsednik Klaus Iohannis je za novo premierko po nezaupnici in odstopu Mihaila Tudosa imenoval dozdajšnjo evropsko poslanko Viorico Dancila, ki bo prva ženska na vrhu romunske vlade.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 8. januar 2018 ob 21:01

Katera država po vašem mnenju najbolj ogroža svetovni mir?

ZDA.
Severna Koreja.
Savdska Arabija.
Rusija.
Iran.
Evropska unija.
Drugo.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Leonida Zalokar
19. januar 2018 ob 14:47 Vsi otroci, pri katerih opazimo težave, ne potrebujejo nujno terapije. Včasih so dovolj le ozaveščanje staršev, strokovno svetovanje, učenje ustreznih metod in tehnik, kako ravnati s takim otrokom.
Več novic ...
Kazalo