Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Svet - Arhiv

V New Yorku prepovedali diskriminacijo na podlagi pričesk

New York je prvo ameriško mesto, ki je prepovedalo diskriminacijo na podlagi pričesk, zaradi katere so bili največkrat na udaru afroameriški prebivalci.

Ministri EU-ja zadržani do Trumpovega poziva k vračanju borcev IS-ja

Več zunanjih ministrov Evropske unije je v Bruslju izrazilo zadržanost do poziva ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj sprejmejo in sodijo 800 borcem skrajne sunitske skupine Islamska država (IS), ki so jih ameriške sile zajele v Siriji.

Gibraltar: Španska bojna ladja ukazala izplutje britanskim plovilom

Španska vojaška ladja je v nedeljo zasidranima britanskima tovornima ladjama ukazala, naj zapustita gibraltarske vode. Odzvala se je britanska kraljeva mornarica, ki je na območje poslala svoja plovila. Španska ladja je nato zapustila prizorišče.

Poljska odpovedala vsakršno sodelovanje na vrhu v Izraelu

Češki premier Andrej Babiš je sporočil, da bodo namesto vrha višegrajske četverice z Izraelom v Jeruzalemu danes in v torek potekala le dvostranska srečanja. Poljska je zaradi spornih izraelskih izjav o holokavstu popolnoma odpovedala udeležbo.

Britanske laburiste zapustilo sedem poslancev

Laburistično stranko je zapustilo sedem poslancev v britanskem parlamentu. Kot razlog so navedli nestrinjanje s politiko vodje laburistov Jeremyja Corbyna glede brexita in antisemitizma.

Desna sredina ostaja na čelu v Evropi; opazen vzpon skrajne desnice

Raziskava, ki so jo izvedli v Evropskem parlamentu, je pokazala, da bo po volitvah maja letos desna sredina ostala največja skupina v Evropskem parlamentu, zaznati pa je tudi nadaljnji vzpon skrajne desnice, ki se ji napoveduje še več sedežev.

Avstralija obtožila "tujo vlado" hekerskega napada

Avstralski premier Scott Morrison je sporočil, da je hekerski napad na računalniško omrežje avstralskega parlamenta in večjih političnih strank na začetku meseca izvedel "sofisticiran državni akter".

Salman odobril 20 milijard dolarjev investicij v Pakistan

Savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman je azijsko turnejo začel v Pakistanu, kjer se je dogovoril za 20 milijard dolarjev vredne savdske investicije v pakistansko gospodarstvo, predvsem na področju energetike.

Venezuelske oblasti zaradi "zarotniških motivov" zavrnile vstop petim evroposlancem

Venezuelske oblasti so zavrnile vstop v državo petim evropskim poslancem, ki so tja prišli na povabilo Juana Guaidoja. Kot razlog so navedle zarotniške motive.

Poljski premier preklical obisk Izraela po izjavi o vlogi Poljakov v holokavstu

Poljski premier Mateusz Morawiecki je preklical pot v Izrael po izjavi izraelskega kolega Benjamina Netanjahuja o sokrivdi Poljakov med holokavstom.

Savdska Arabija in Francija podpisali preliminarni dogovor o gradnji bojnih ladij

Savdska Arabija je s francoskim podjetjem Naval Group podpisala preliminarni dogovor o gradnji bojnih ladij v okviru savdskih prizadevanj za razvoj domače vojaške proizvodnje.

Francija: Proteste 14. soboto zapored zasenčil verbalni napad na filozofa judovskega rodu

Sobotne protestne shode v Franciji, na katerih se je zbralo več kot 40.000 ljudi, je zaznamoval verbalni antisemitski napad na francoskega filozofa in pisatelja Alaina Finkielkrauta. Incident je obsodil francoski predsednik, policija je začela preiskavo.

Elliott Abrams: Diplomat krvavih rok na čelu ameriške akcije v Venezueli

Elliott Abrams, neokonservativni veteranski diplomat z angažmaji na področju človekovih pravic ali vojni zločinec, katerega prstne odtise najdemo v aferah in pobojih od Irana do Salvadorja?

Heather Nauert ne bo veleposlanica ZDA pri ZN-u

Heather Nauert, ki jo je ameriški predsednik Donald Trump želel za naslednjo veleposlanico ZDA v Združenih narodih, je umaknila svojo kandidaturo za položaj. "To je v najboljšem interesu moje družine."

Sofija: Skrajni desničarji so se poklonili pronacističnemu bolgarskemu generalu

V Sofiji se je v soboto zvečer zbralo več kot 2.000 skrajnih desničarjev iz Bolgarije in drugih evropskih držav, ki so se kljub ostremu protestu političnih strank in judovskih skupin s pohodom z baklami poklonili nacističnemu generalu Hristu Lukovu.

Trump evropske države poziva, naj sprejmejo 800 zajetih borcev IS-ja

Ameriški predsednik Donald Trump je evropske države pozval, naj sprejmejo več kot 800 borcev t. i. Islamske države, zajetih v Siriji, in jih postavijo pred sodišče. V nasprotnem primeru bi jih izpustili po umiku ZDA iz te države.

Več sto tisoč protestnikov v Barceloni: "Boj za neodvisnost ni zločin!"

Na ulicah Barcelone se je v soboto zvečer na protestnem shodu - poimenovanem Samoodločba ni zločin - zaradi sojenja nekdanjim katalonskim voditeljem zbralo okoli 200.000 udeležencev, organizatorji navajajo številko okoli pol milijona.

Poročilo: Britanska prodaja orožja Savdijcem je nezakonita

Zelo verjetno je, da je britansko orožje v Jemnu zahtevalo veliko število civilnih žrtev, je ugotovil mednarodni odbor britanske lordske zbornice.

Grabar-Kitarovićeva priznala napako: "Za dom spremni" ni star hrvaški pozdrav

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je priznala, da je naredila napako, ko je izjavila, da je "Za dom spremni" star hrvaški pozdrav.

ZDA stiskajo obroč okoli Madurovih sodelavcev

Ameriško finančno ministrstvo je uvedlo sankcije proti venezuelskemu ministru za nafto, poveljniku policije Rafaelu Bastardu in še trem obveščevalcem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...