Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Stanje na cestah in mejnih prehodih

Svet - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Rohani ZDA: Vaša navzočnost vedno prinaša bolečino in bedo

Predsednik Irana Hasan Rohani je napovedal varnostni načrt v Perzijskem zalivu, saj "zunanje sile ogrožajo varnost zalivskih držav". ZDA so namreč napovedale napotitev dodatnih enot v Savdsko Arabijo.

Ko se trpljenje, čakanje in iskanje nikoli ne končajo

Največ pogrešanih ljudi na svetu je v Nigeriji, kjer je po desetletju spopadov na severu države neznana usoda kar 22.000 posameznikov. Po svetu so sledi izgubljene za več kot 145.000 ljudmi.

Po oznanitvi okoljskih ukrepov kanclerka in ministrica z ločenima poletoma v ZDA

Po tem, ko je nemška koalicija oznanila sveženj ukrepov za boj proti podnebnim spremembam, bosta kanclerka Angela Merkel in obrambna ministrica Annegret Kramp-Karrenbauer v ZDA odleteli z ločenima poletoma.

Britanski turistični operater Thomas Cook pred propadom

Eni vodilnih potovalnih skupin na svetu britanskemu Thomas Cooku grozi propad, saj mu od vlagateljev ni uspelo zbrati več kot 200 milijonov evrov za sanacijo. Koncern za pomoč prosi državo, a je njen poseg malo verjeten.

Albanijo stresel močan potres, več kot 100 ranjenih

Albanijo je v soboto stresel najmočnejši potres v zadnjih 30 letih z močjo 5,8. Ranjenih je več kot 100 ljudi, nastala je tudi večja gmotna škoda.

Gradnja prve sinagoge v Združenih arabskih emiratih

'Abrahamova družinska hiša' bo ime večreligijskega objekta v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih, zgrajenem do leta 2022, v katerem bosta tako sinagoga kot tudi cerkev.

Življenje v bruseljski četrti Molenbeek

V več kot 40 državah po svetu delujejo prostovoljna društva gostiteljev, ki turiste vodijo po skritih kotičkih mest. Prostovoljni vodniki so dejavni tudi na ulicah Bruslja, kjer jih je obiskala ekipa Televizije Slovenija.

Washington bo prosilce za azil pošiljale v nemirni Salvador

Bela hiša načrtuje pomoč Salvadorju pri sprejemanju prosilcev za azil iz sosednjih držav, ki bi sicer radi prišli v ZDA.

Trump ukrajinskega voditelja pozival k preiskavi Bidnovega sina

Dva dni po razkritjih, da je Donalda Trumpa oblastem prijavil interni žvižgač zaradi neprimernega klica tujemu voditelju, ki naj bi mu ameriški predsednik "obljubljal stvari", je zdaj prišlo na dan, za koga je šlo.

Sodišče po pritiskih izpustilo igralca Pavla Ustinova

Moskovsko sodišče je po protestih javnosti iz zapora izpustilo 24-letnega igralca Pavla Ustinova.

Erdogan še naprej grozi s posredovanjem v Siriji

Turčija je dokončala svoje priprave na morebitno posredovanje v Siriji, je poudaril turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Oster odziv Irana na napovedano napotitev ameriških vojakov v Savdsko Arabijo

Potem ko so ZDA napovedale napotitev dodatnih enot v Savdsko Arabijo, je poveljnik iranske revolucionarne garde Združene države Amerike in njihove zaveznike posvaril, da je Iran pripravljen uničiti vsako državo, ki bi ga napadla.

Proteste v Hongkongu znova spremljalo nasilje

V Hongkongu se je na ulice znova odpravilo več tisoč protestnikov, ki so zahtevali več demokracije. Protesti so potekali 16. teden zaporedoma, ponovno pa so se sprva mirne demonstracije sprevrgle v spopade s policijo.

Jehovove priče zaradi ekstremizma obsojene na zapor

Rusko sodišče je v mestu Saratov šest pripadnikov Jehovovih prič obsodilo na zaporne kazni, češ da pripadajo "ekstremistični organizaciji".

Okoljevarstveniki kritični do podnebnega paketa koalicije

Nemška koalicija se je v petek dogovorila o podnebnem paketu, vrednem več kot 54 milijard evrov, a so okoljevarstvene organizacije že izrekle ostre kritike. Paket naj bi bil "mešanica obupa, odlaganja in neuspeha".

Vlada odredila preiskavo umora novinarke Daphne Caruana Galizia

Malteška vlada je v petek odredila neodvisno preiskavo umora preiskovalne novinarke Daphne Caruana Galizia iz leta 2017, njena družina pa je že kritizirala sestavo komisije.

Na protestih v Parizu policija aretirala več deset ljudi

V Parizu so se spet zbrali protestniki, policija pa jih je na desetine aretirala. Večina protestnikov sicer ni nosila prepoznavnih rumenih jopičev.

Novinarji bodo morali opraviti test poznavanja Šijevega nauka

Kitajski novinarji in novinarke bodo morali kmalu opraviti test poznavanja socialističnega nauka predsednika Ši Džinpinga.

Egipčani na ulicah zahtevali odstop predsednika Sisija

Na ulicah mest po vsem Egiptu se je v petek zbralo na tisoče ljudi, ki so zahtevali odstop predsednika Abdela Fataha Al Sisija.

"Trudeau se je ujel v zanko slaboumne politične hiperkorektnosti"

"Od zdaj naprej bom uporabljal za kurjavo le še premog bele barve in iz dimnika se bo kadil bel dim, kar bo dokaz, da nisem rasist," je bil le eden številnih odzivov MMC-jevih bralcev na 'rasistični' kostum Justina Trudeauja izpred let.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...