Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Vox populi: Lista Marjana Šarca prehitela SD in SDS
Trenutno najbolj priljubljena politična stranka v Sloveniji je neparlamentarna Lista Marjana Šarca, razkriva februarska anketa Vox populi, ki jo je pripravila Ninamedia. Sledita ji SD in SDS.
383

Novice

Janša: Najprej Slovenija, potem drugi
Predsednik SDS-a Janez Janša je na slavnostni akademiji ob 29. obletnici ustanovitve stranke poudaril pomen ohranitve slovenske identitete in samozavesti.
323

Novice

Tonin: Slovenska politika se koncentrira na nebistvene stvari, na "otrobe"
NSi ima lastno identiteto, lasten program in to želi razvijati v kakršni koli koaliciji, je na programski konferenci dejal v. d. predsednika NSI-ja Matej Tonin.
239

Novice

10 let neodvisnosti: V primežu revščine in korupcije Kosovo le počasi proti EU-ju
"Od tega dne je Kosovo neodvisno in svobodno," je na današnji dan pred desetimi leti, ko je Kosovo kljub ostremu nasprotovanju Beograda razglasilo neodvisnost, dejal takratni kosovski premier Hashim ...
125

Novice

Poljski premier razburil z izjavo o "judovskih sostorilcih" pri holokavstu
Poljski premier Mateusz Morawiecki je z izjavo, da so med sodelavci nacistov in sostorilci holokavsta tudi Judi, razburil izraelske politike.
115

Novice

Andreja Katič: Stališče Evropske komisije glede vprašanja mej daje prednost Hrvaški
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je poudaril, da morajo države Zahodnega Balkana urediti vsa mejna vprašanja, preden se bodo pridružile Evropski uniji.
115

Novice

Lavrov ameriške obtožnice proti Rusom označil za "blebetanje"
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je obtožbe, da se je Moskva vmešavala v ameriške predsedniške volitve, označil za "blebetanje".
97

Novice

Pahor: Na Faka ne gledam kot na Hrvata, ampak člana slovenske reprezentance
Predsednik Borut Pahor z obiskom olimpijskih iger začenja štiridnevni obisk v Južni Koreji, kjer ga bo gostil južnokorejski predsednik Moon Jae-in.
86

Novice

Na Islandiji že letos več elektrike za rudarjenje bitcoinov kot za vsa gospodinjstva
Islandija, zelo priljubljena med "rudarji kriptovalut", bo glede na trenutni trend za rudarjenje bitcoinov letos porabila več električne energije, kot znaša celotna poraba vseh gospodinjstev v državi.
81

Novice

Dijaki, preživeli strelski napad na Floridi, pozivajo k omejevanju dostopa do orožja
Dijaki, ki so preživeli strelski pokol na floridski šoli v sredo, v katerem je umrlo 17 ljudi, so na shodu jezni pozvali k omejevanju dostopa do orožja in napovedali nove proteste.
74

Novice

Izraelske zračne sile napadle Gazo
Izraelska vojaška letala so v soboto pozno zvečer napadla več ciljev v Gazi, potem ko so bili predtem v eksploziji na obmejnem območju z Gazo ranjeni štirje izraelski vojaki.
69

Novice

Ljubezen v srcu Evrope
Veliko razprav v zadnjem obdobju sproža vprašanje, kaj storiti z izpraznjenimi sedeži v Evropskem parlamentu, potem ko se bodo od EU-ja poslovili britanski poslanci.
50

Novice

Iranske reševalne ekipe še vedno iščejo strmoglavljeno letalo
V goratem predelu osrednjega Irana je strmoglavilo potniško letalo s 65 ljudmi na krovu. Po nesreči je letalska družba sporočila, da so vsi ljudje na letalu umrli, a so pozneje to izjavo umaknili.
47

Novice

Gasilci lahko gasilska vozila vozijo le s C-izpitom, čeprav EU dovoljuje izjeme
Gasilska vozila, za katera je potrebno vozniško dovoljenje C-kategorije, predstavljajo oviro za manjša prostovoljna društva, ker nimajo dovolj usposobljenih voznikov in zato ne morejo opraviti ...
46

Novice

Haradinaj poziva vse članice EU-ja k priznanju Kosova
Kosovski premier Ramush Haradinaj je ob deseti obletnici samostojnosti države pozval Evropsko unijo, naj najde način, da bi pet držav članic nehalo blokirati evropsko perspektivo Kosova in da ...
46

Novice

ISS zasebnikom, sproščen denar za postajo pri Mesecu
Predlog Nasinega proračuna razkriva naslednje: agencija namerava ISS po letu 2025 prepustiti zasebnikom, sredstva pa preusmeriti k postaji pri Mesecu.
44

Novice

München: Dramatični pozivi k tesnejšemu sodelovanju znotraj EU-ja
V Münchnu se nadaljuje največja varnostna konferenca na svetu, ki se je udeležuje več kot 450 voditeljev držav in najpomembnejših svetovnih institucij, politikov in strokovnjakov.
43

Novice

Kurdski vojaški uradnik: Sklenjen dogovor o vstopu sirske vojske v Afrin
Sirske kurdske sile in sirska vlada v Damasku so sklenile dogovor, da bo sirska vojska vstopila na območje Afrina, kjer bo pomagala odbiti turško ofenzivo Oljčna vejica, je za Reuters sporočil ...
39

Novice

Pakistan: Štiri smrtne kazni za morilca šestletne Zainab
Sodišče v Pakistanu je 24-letnemu Imranu Aliju, obsojenemu posilstva in umora šestletne deklice, izreklo štiri smrtne kazni.
37

Novice

Koprivnikar predlaga, da ga vlada zamenja na mestu pogajalskega vodje
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je po današnjih neuspelih pogajanjih s 16 sindikati, na katerih so ti zavrnili njegov predlog o enoodstotnem zvišanju plač, napovedal, da bo vladi ...
139
Izjava dneva
link
Jakov Fak
18. februar 2018 ob 14:17 Tekma je bila zelo naporna in že od prvega kroga precej kaotična. Eden biatlonec čez drugega, kar pomeni tudi izmikanje glave, da te kdo s palico ne zbode v lice.
Več novic ...
Kazalo