Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Vojaki so bili v času pretepa v civilu, v Selce pa so se pripeljali s službenim vozilom SV-ja
Policisti so bili ob 2.35 obveščeni o pretepu v vasi Selce pri Pivki, po do zdaj zbranih podatkih je bilo v pretep vpletenih osem pripadnikov Slovenske vojske (SV).

Novice

Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim
V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.

Novice

Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije
Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.

Novice

Matozova zahteva, da se izloči začasna predsednica okrožnega sodišča, zavrnjena
Višje sodišče v Celju je zavrnilo zahtevo odvetnika Janeza Janše Francija Matoza za izločitev začasne predsednice okrožnega sodišča.

Novice

Theresa May: Za usodo Združenega kraljestva bo ključen prihajajoči teden
Britanska premierka Theresa May je po turbulentnem tednu dejala, da bo za razplet dogodkov še posebej kritičen teden pred nami in da pogajanja z EU-jem glede brexita še potekajo.

Novice

Pogrešanega Klemna Musulina bodo na Krvavcu znova iskali v soboto
Teden dni po izginotju 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega bo na območju Krvavca v soboto znova stekla obsežna iskalna akcija.

Novice

Foto: Ponoči v Mežici izbruhnil obsežen požar
V petek okoli 23. ure je v Mežici blizu občinske stavbe izbruhnil velik požar v petdeset metrov dolgem večnamenskem lesenem objektu.

Novice

Kako se je Kranjski Janez znašel pri Pankrtih ali stoletje spominjanja žrtev velike vojne
Ni naključje, da je sezona plesov vedno najmočnejša po vojni. Prvi so sledila divja dvajseta leta z izbruhom življenja, ki je po uničujočih letih skušalo zmagati nad smrtjo.

Novice

Če na tribunah ni kričanja, še ne pomeni, da v nogometu ni strasti
Matjaž Ambrožič je edini slovenski akreditirani novinar na tekmah Premier league, ki redno spremlja lige angleškega nogometnega prvenstva. Nekdanji dopisnik RTV je bil gost podkasta Številke

Novice

V Celju zamaskiranca oropala pošto
V petek zvečer sta v Celju dva zamaskirana in oborožena neznanca oropala pošto in pobegnila.

Novice

Slovenija se je pritožila EU-ju zaradi avstrijske spremembe pri otroških dodatkih
Sedem držav članic Evropske unije, med njimi tudi Slovenija, se je pri Evropski komisiji pritožilo zaradi indeksacije avstrijskih otroških dodatkov.

Novice

Ministri članic Evropske unije soglasno podprli dogovor o brexitu
" Zadovoljen sem, da so ministri podprli celoten sveženj, " je glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier povedal po izrednem sestanku predstavnikov sedemindvajseterice glede osnutka ...

Novice

Velodrom čaka le še na sibirski bor
Ves čas slavnostne akademije v čast našemu najboljšemu športniku doslej sem razmišljal, kaj bi si prav Leon Štukelj, ki je bil ves čas predan svojim načelom, mislil ob vsem pompu, ki ga praviloma ni ...

Novice

Bruselj Romunijo pred prevzemom predsedovanja opozarja na korupcijo
Romunija, ki s 1. januarjem prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije, se je spet znašla pod plazom kritik zaradi poskusov vlade, da zmanjša neodvisnost pravosodja in oslabi boj proti ...

Novice

Theresa May
Ko bomo zapustili Evropsko unijo, bomo imeli polni nadzor nad tem, kdo prihaja k nam ...

Novice

Marjan Šarec
Bo, kakor bo. Volivci bodo odločili po svoje. /.../ Vedno je dobro, če je tekma nekoliko napeta, zato da pride morda tudi več volivcev.

Novice

Britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu
Britanska premierka Theresa May je sporočila, da je britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu, dosežen med pogajalci Evropske unije in Združenega kraljestva.

Novice

Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.

Novice

Države Zahodnega Balkana obljubljajo sodelovanje za približevanje EU-ju
Voditelji držav Zahodnega Balkana so se na srečanju na Dunaju zavzeli za tesnejše regionalno sodelovanje, s katerim bi izboljšale svojo perspektivo za članstvo v Evropski uniji.

Novice

Bel prah na mariborski občini ni bil nevaren
Uslužbenka mariborske občine je ob pol devetih odprla pošiljko, iz katere se je usul bel prah, je poročal Radio Maribor.
Izjava dneva
link
Theresa May
2
19. november 2018 ob 14:23 Ko bomo zapustili Evropsko unijo, bomo imeli polni nadzor nad tem, kdo prihaja k nam ...
Več novic ...
Kazalo