Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gospodarstvo

Hrvatje vidijo slovenski trg kot lepo investicijsko priložnost

Nvidia je z izjemnim dobičkom spet potrdila, kakšen potencial ima umetna inteligenca in s tem tudi Nvidijine delnice, katerih cena se je v dveh letih povzpela za 550 odstotkov. A vendar: kljub Nvidii je Dow Jones v četrtek utrpel največje letošnje izgube.

61

Voditelji o možnosti uporabe prihodkov od upravljanja zamrznjenih ruskih sredstev za pomoč Ukrajini

Finančni ministri in bančni guvernerji gospodarsko najrazvitejših držav, skupine G7, so na dvodnevnem vrhu ob jezeru Maggiore na severu Italije razpravljali o pomoči Ukrajini.

17

Hofer registriral pravice za geslo "kdor ne skače, ni Sloven'c"

"Kdor ne skače, ni Slovenc!" je geslo, ki glasno odmeva ob uspehih naših športnikov. A gre za slogan, ki je na uradu za intelektualno lastnino registrirana znamka. Pravice zanj ima za deset let podjetje Hofer. Številni se sprašujejo, kako je to mogoče.

106

Nemški sklad objavil javno ponudbo za prevzem Name, cena za delnico znaša 25 evrov

Nemški sklad je objavil ponudbo za prevzem družbe Nama. Prevzemna ponudba se nanaša na preostalih 12,42 odstotka delnic, ki jih še nima v lasti. Nemški sklad za delnico ponuja 25 evrov, ponudba pa velja od 27. maja do 24. junija.

16

Golob: Ob rekordnih dobičkih podjetij in nizki brezposelnosti ni mogoče trditi, da je vse narobe

Obrtniki in podjetniki so zaradi težav, s katerimi se srečujejo pri svojem delu, vladi predstavili 137 zahtev. Premier Golob jim je zagotovil, da vlada sliši in razume pozive k izboljšanju poslovnega okolja, a dodal, da pretiran pesimizem ni upravičen.

198

Zaključek prenove železniške postaje Litija predvidoma na začetku prihodnjega leta

Na železniški postaji Litija potekajo pripravljalna dela za njeno nadgradnjo z ureditvijo zunajnivojskega dostopa na perone. Projekt, ki je po pogodbi vreden 17,5 milijona evrov, naj bi bil predvidoma končan na začetku l. 2025.

3

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo Sindikat poštnih delavcev z vodstvom Pošte dosegel sporazum, stavkovne dejavnosti so zamrznjene

Sindikat poštnih delavcev (SPD) je z vodstvom Pošte Slovenije sklenil sporazum, s katerim se je vodstvo zavezalo, da bo v drugi polovici letošnjega leta rešilo vse njihove stavkovne zahteve. S sklenitvijo sporazuma so zamrznili stavkovne dejavnosti.

2

Gospodarstvo Obseg cestnega prometa se je lani povečal za pet odstotkov, tovorni promet na enaki letni ravni

Obseg prometa na avtocestah in hitrih cestah je lani po podatkih statističnega urada zrasel za štiri odstotke, na drugih javnih cestah pa za pet odstotkov. Na slovenskem cestnem omrežju pa so domača in tuja vozila opravila 21,5 milijarde kilometrov.

Goriško Bojan Križaj s poslovnimi partnerji v Bovcu predstavil svojo vizijo rešitve smučišča Kanin

Nekdanji smučar Bojan Križaj je v četrtek s poslovnimi partnerji bovški občini predstavil idejo o obnovi smučišča Kanin. Konkretno ponudbo občina še čaka, prav tako pa tudi sestanek na ravni države glede druge ponudbe javno-zasebnega partnerstvo.

57

Ob osmih Uroš Buda: Kratkoročni sobodajalci nismo krivi za visoke cene nepremičnin

Povsem iz trte izvite so trditve, da smo kratkoročni sobodajalci krivi za pomanjkanje stanovanj, visoke najemnine in visoke cene nepremičnin, je v oddaji Ob osmih dejal predstavnik Zavoda Gostoljubnost slovenskih domov Uroš Buda.

45
Več

Borzni komentar

Vse večje zanimanje finančnih skladov za surovine, visoka rast kriptovalute eter

Borzni bik se ne upeha, rekordi padajo, in to kljub opozorilom, da je trg zelo visoko. Pestro je na surovinskih trgih (baker je letos poskočil za 30 odstotkov) in znova tudi na trgu kriptovalut, kjer je ta teden močan pospešek dobil eter.

25

Nov mejnik na Wall Streetu in nova zmaga kriptoindustrije

Čeprav so se pričakovanja o Fedovih rezih obresti glede na začetek leta občutno spremenila (znižanj obresti letos ne bo šest ali sedem, ampak največ dve), delniški indeksi postavljajo nove rekorde. Dow Jones je prvič v zgodovini presegel mejo 40 tisoč.

78

Vrnitev Roaring Kittyja in z njim norije "meme" delnic

Keith Patrick Gill z vzdevkom Roaring Kitty se je spet pojavil na družbenih omrežjih, z njim pa so delnice, ki so brez prave podlage pred tremi leti noro pridobivale (in nato strmoglavile), dobile nov zalet. V prvi vrsti GameStop in AMC Entertainment.

37

Izbor

Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109

"Investitorji so previdnejši kot včasih, ko so gradili kar po 1000 stanovanj"

Ker ni zadostne ponudbe dobrih nepremičnin na dobrih lokacijah, je cena narasla, je za MMC komentirala Stanka Solar, STAN nepremičnine. Ponudbo tako stanovanj kot ustreznih zemljišč je kot veliko težavo izpostavil tudi Branko Potočnik, INSA nepremičnine.

52

Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

376

Razvoj farmacevtske industrije: kako je ločitev švicarskih podjetij odprla priložnost za Slovenijo

V slovensko farmacijo se iz Švice steka vse več denarja, Slovenija pa se razvija v pomembnega igralca v tej industriji. Nov val investicij je spodbudila nedavna ločitev podjetij Novartis in Sandoz. Zakaj je Slovenija tako privlačna za švicarski kapital?

65

Predlog referenduma za JEK 2 pred poslanci na začetku marca

Državni zbor bo SDS-ov predlog za razpis posvetovalnega referenduma za izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško obravnaval na začetku marca. Bodo takrat poslanci tudi že določili dan glasovanja? Ni nujno.

185

Skrčflacija in skimpflacija: Se poleg količine spreminja tudi kakovost živil?

Proizvajalci predvsem v času inflacije uporabljajo številne potrošniku neprijazne prakse, s katerimi prikrito zvišujejo ceno izdelkom, manjšajo količino ali pa celo zamenjujejo eno sestavino z drugo. Vse to na način, ki ga potrošnik težje opazi.

169
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov