Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Slovenija

Poletna gneča AMZS: Na pot le spočiti in pripravljeni. Ceste bodo letos še bolj obremenjene.

Do konca poletja lahko pričakujemo občutno povečan promet na cestah proti Hrvaški, predvsem ob petkih in sobotah, ter v obratni smeri ob sobotah in nedeljah. AMZS voznike opozarja, naj se na pot ustrezno pripravijo ter prej preverijo stanje na cestah.

Slovenija Umrl je sodnik na Sodišču Evropske unije Marko Ilešič

V 77. letu starosti je umrl Marko Ilešič, ki je bil od leta 2004 sodnik na Sodišču Evropske unije. Predtem je bil v bogati karieri profesor civilnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani in tudi njen dekan. Povezan je bil tudi z nogometom.

11

Odnosi v Bruslju Boštjančiča ne skrbi zmaga skrajne desnice v Franciji ali Trumpa v ZDA

Finančnega ministra Klemna Boštjančiča ne skrbi sodelovanje s skrajno desno vlado v Franciji, če bi na volitvah zmagal Nacionalni zbor. Odnosi med ministri so v večji meri odvisni od osebnosti kot od politične usmeritve, je dejal za portal Politico.

85

Protest Na javni akciji Stop dvoživkam! vlado pozvali, naj pohiti z novim zakonom

Civilna iniciativa Glas ljudstva je v Ljubljani izvedla javno protestno akcijo Stop dvoživkam!, saj da gre za konflikt interesov med zmanjševanjem čakalnih vrst v redni službi in osebnim popoldanskim zaslužkom, ki ga omogočajo prav dolge čakalne vrste.

9

Tarča Bo vlada uresničila obljubo o ukinitvi "zdravniških dvoživk"?

V Tarči je bila v ospredju tema o ukinitvi tako imenovanih zdravniških dvoživk. Ali bo vlada uresničila koalicijsko pogodbo ali je šlo le za besede v predvolilni kampanji in ali bo razmejitev le še pospešila privatizacijo javnega zdravstva?

243

KPK je uvedel prekrškovni postopek zoper ustavnega sodnika. Jaklič: Določba ni relevantna.

KPK je uvedel prekrškovni postopek zoper ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ker ustavnemu sodišču ni sporočil, da ima odprt s. p., kot bi moral v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije. Jaklič meni, da je določba zanj nerelevantna.

278

Več novic iz Slovenije

Forbici: Od vlade pričakujem, da pred koncem avgusta dvigne tudi prispevek

"Zdi se, da bomo razpis objavili še pred koncem tega meseca, da bo odprt nekje 40 dni in se bo končal sredi avgusta," je glede iskanja predsednika uprave napovedal Goran Forbici. Od vlade medtem pričakuje maksimalni, 10-odstotni dvig RTV-prispevka.

101

Ministrstvo za kulturo želi spremeniti način financiranja Slovenske tiskovne agencije

Ministrstvo za kulturo je v javno razpravo poslalo nov predlog zakona o Slovenski tiskovni agenciji. Z njim želi sistemsko urediti javno službo informiranja za potrebe medijev in javnosti na način gospodarske javne službe.

6

Raziskava: Politična stališča mladih v Sloveniji v desno, njihovo zanimanje za politiko narašča

Raziskava, ki jo je v okviru študij mladih izvedla fundacija FES, je pokazala, da se mladi v Sloveniji v povprečju nagibajo k desni sredini. Ti se nasploh bolj zanimajo za politiko, predvsem za zdravstvo, stanovanja in priseljevanje.

190

AVP ob začetku poletnih počitnic s preventivno akcijo Varno v poletje

Agencija za varnost prometa (AVP) ob začetku poletnih počitnic začenja nacionalno preventivno akcijo Varno v poletje. Pričakuje se povečana gostota prometa, zaradi vročinskega vala pa še posebej opozarjajo na pripravljenost na pot in počitke med vožnjo.

Več

Lokalne novice

Prireditve v parku Bo v Tivoliju in na Rožniku koncertiranje mogoče na petih lokacijah?

Ljubljanski mestni svetniki bodo na julijski seji odločali o predlogu sprememb in dopolnitev odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Predlog predvideva, da bo izvajanje prireditev dovoljeno na petih lokacijah.

67

Opozorila o porastu nasilja Nezadovoljni župani JV Slovenije in Posavja: "Država naredi premalo za reševanje romskih vprašanj"

Župani JV Slovenije in Posavja so znova razpravljali o romskih vprašnjih in opozorili, da se stanje na tem področju še naprej poslabšuje, sistemskih rešitev pa ni. Brežiški občinski svet je ob tem pozval tudi k zagotovitvi dodatnih policistov v občini.

6

Gorenjska Most čez Savo v Kranju po letu in pol znova odprt za ves promet

V Kranju so za ves promet odprli most čez Savo, ki je od lanske jeseni že odprt za pešce in kolesarje. Hkrati je Mestna občina Kranj obnovila podvoz Savska loka in preplastila krožišče pod Jelenovim klancem, obnovljena je tudi Ljubljanska cesta.

10
Več

Izbor

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

502

Slovenija Ali vas avtobusni prevoznik lahko zavrne, če imate vozovnico, kupljeno na spletu?

Avtobusni prevozniki na spletu ponujajo opcijo nakupa vozovnic z možnostjo tiskanja doma. Poizvedeli smo, ali lahko vozniki potnike s takšno vozovnico zavrnejo in kako se rešuje problematika zasedenosti avtobusnih prevozov, zlasti v turističnih mesecih.

96
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov