Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Kdo so? Deveterica izbrancev, ki bo v Bruslju zastopala Slovenijo

Koga je Slovenija v nedeljo poslala v evropski parlament? Med deveterico evroposlancev jih je slaba polovica starih bruseljskih mačkov, pet predstavnikov Slovenije pa se bo na evropskem političnem parketu znašlo prvič.

201

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

218

Evropske volitve 2024 Zakaj smo v Sloveniji tako počasi šteli glasovnice?

Po volilnem dnevu je čas ne le za politično analizo, ampak tokrat tudi za nauke glede postopkov. Posebnost tokratnih volitev je bila namreč ta, da je DVK uradne izide objavil pozneje, kot je bilo pričakovano.

85

Odzivi politike Janša: Vladna koalicija je poražena. Golob: Leva sredina je dobila več glasov kot desnica.

"Kaže, da bo vladna koalicija na teh evropskih volitvah kot celota izrazito poražena," je predsednik SDS-a Janša poudaril v prvem odzivu po delnih izidih evropskih volitev. Premier Golob pa je vesel višje volilne udeležbe, kot je bila v preteklosti.

228

Evropske volitve 2024 Na volitvah neveljavnih 4,4 odstotka glasovnic

Na nedeljskih evropskih volitvah je bilo po delnih neuradnih podatkih od približno 698.500 oddanih glasovnic neveljavnih skoraj 31.000, kar je 4,4 odstotka oziroma 2,3 odstotne točke več kot leta 2019.

53

Kako je potekal volilni dan?

Po 99,73 odstotka preštetih glasov je največ, štiri, mandatov na evropskih volitvah osvojil SDS. Dva mandata sta pripadla Svobodi, po eden pa Vesni, NSi-ju in SD-ju. Vsi evropski poslanci so bili izvoljeni s preferenčnim glasom.

627

Več novic iz Slovenije

Na evropskih volitvah nekaj več kot 41-odstotna volilna udeležba, višja kot na zadnjih volitvah

Volilni udeleženci so izbirali poslance za Evropski parlament in odločali na treh posvetovalnih referendumih. Volilna udeležba na evropskih volitvah je bila nekaj več kot 41-odstotna, kar je več kot na zadnjih volitvah, na referendumih je bila malo nižja.

9

Skupno 64 prijav domnevnih kršitev volilnega molka

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji pred evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi začel v petek opolnoči, do zaprtja volišč prejela 64 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Vrečko: Glas zgodovine nas opozarja in roti, naj ne ponovimo napak preteklosti

Govorci na slovesnosti ob 79. obletnici osvoboditve podružnice koncentracijskega taborišča Mauthausen pod Ljubeljem so glede vojne v Ukrajini in genocida v Palestini, pa tudi petkovega dogodka v Ljubljani, opozorili na nevarno ponavljanje zgodovine.

14

Klakočar Zupančič po srečanju na KPK-ju: Integriteta posameznikov je ključna

Obvodi zakonov kažejo, da je integriteta posameznikov na nizki stopnji, je po srečanju s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Robertom Šumijem dejala predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič.

23
Več

Lokalne novice

Ture avanture Kampi v Zgornji Savinjski dolini po poplavah znova odprli vrata

V lanski ujmi prizadeti kampi v Zgornji Savinjski dolini so znova odprli svoja vrata. Lanska povodenj jim je prinesla popolno uničenje, skoraj vsi pa so sanacijo izpeljali z lastnimi sredstvi.

6

Gospodarstvo Hotel Habakuk pod Pohorjem ima novega lastnika

Napoved, da se bodo Rusi postopoma povsem umaknili iz Maribora, se je po poročanju Večera uresničila. Hotel Habakuk pod Pohorjem ima namreč novega lastnika in novega upravljavca.

25

Koroška V Slovenj Gradcu so lani zgradili tri lesene mostove. Zdaj jih bodo podrli, ker so prestrmi.

V Slovenj Gradcu so lani zgradili tri mostove, pokazalo pa se je, da so nakloni klančin preveliki, zato niso mogli pridobiti uporabnega dovoljenja. Zdaj so ugotovili, da jih bodo morali podreti in na novo zgraditi.

55
Več

Izbor

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

502

Slovenija Ali vas avtobusni prevoznik lahko zavrne, če imate vozovnico, kupljeno na spletu?

Avtobusni prevozniki na spletu ponujajo opcijo nakupa vozovnic z možnostjo tiskanja doma. Poizvedeli smo, ali lahko vozniki potnike s takšno vozovnico zavrnejo in kako se rešuje problematika zasedenosti avtobusnih prevozov, zlasti v turističnih mesecih.

93
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov