Riževe ploščice,
Riževe ploščice, "prilagojene" ekipi Sky, ki jih je naredila naša gledalka Urša Kutnar in nam poslala fotografijo. Foto: Urša Kutnar

Na podoben način, kot je opisan spodaj, riževe ploščice pripravljajo tudi v profesionalni ekipi Bahrain-Merida. Maser te ekipe Aleš Murn nam je poslal še nekaj receptov, ki jih bomo tu objavili v prihodnjih dneh.

RIŽEVE PLOŠČICE:

500 g riža (Risotto - Arborio),
4 žlice rjavega sladkorja,
2-3 žlice kokosove maščobe,
1 čajna žlička vaniljevega sladkorja (1 vrečica),
1-2 žlički (mali) cimeta,
850 ml (0,85 l) vode.

Ko je riž z vsemi drugimi sestavinami kuhan, dodajte v vročega dve pretlačeni banani in temno čokolado ter dve žlici medu. Dobro premešano maso dajte nato v plastično vrečko in počakajte, da se ohladi. Približno osem ur jo pustite v hladilniku, potem pa razrežite in shranite v aluminijasti foliji.