Za sladkosnede. Foto: Dobro jutro
Za sladkosnede. Foto: Dobro jutro

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Lešnike stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8-10 minut pečemo pri 180 stopinj Celzija. Lešnike olupimo in s pomočjo multipraktika zmeljemo v pasto. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko, svetlikajočo se pasto, ki spusti olje.


Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

V kozico nalijemo vodo, postavimo na srednje močen ogenj. Nad kozico postavimo posodo in v njej nad paro stopimo čokolado. Vmešamo v lešnikovo pasto, dodamo sladkor v prahu, vaniljo, sol ter lešnikovo olje. Dobro premešamo.

Če želimo, da je zmes še bolj kremasta, dodamo tekočo sladko smetano.

D. S., Jernej Zver (oddaja Dobro jutro)