BLAŽ ŠVAB

Blaž je star znanec Televizije Slovenija, na zadnje je pred leti v okviru Televizije Maribor vodil oddajo V dobri družbi. Je pevec ta hip najpopularnejše skupine v Sloveniji, sicer pa tudi radijski in televizijski voditelj. »S televizijo sem ostal v stiku ves čas, predvsem zaradi Noči Modrijanov, ki je tudi televizijski projekt.« Blaž je skupaj z ekipo ljubiteljem narodno-zabavne glasbe ponudil malce drugačen koncept oddaje. »Hitro skreneš k romantičnemu idealiziranju, ampak oddaja bo predvsem glasbena

Horoskop: Po kitajskem horoskopu sem 'podgana', glede na to, da je Darja 'kača', nama naznanja dobro sodelovanje, a nič romantičnih čustev. Škoda. :(
Verjameš v horoskop: V vsako stvar se rad poglobim, da jo dobro razumem. Horoskop pa se mi zdi preveč komplicirana reč. Ne spremljam ga.
Hobi/ji: Glavni hobi 'glasba' se je spremenil v delo, a ga še vedno opravljam z vso sladkostjo in veseljem.
Naj letni čas: Poletje, poletje, poletje, navdušujejo me tople poletne noči, tako omamno privlačne so in polne sanj ter hrepenenja.
Domače živali in imena: V kopalnici sem opazil velikega pajka. Nisem ga še poimenoval.
Kaj ceniš pri ljudeh: Pristnost in poštenost. Ni ga tudi čez dober smisel za humor. Vedno pride prav.
Kaj preziraš pri ljudeh: Nikoli ne gledam s te perspektive. Skušam razumeti, zakaj je človek tako ravnal.
Naj film: Francoski film Prijatelja. Pa Gladiator. Oboje zelo priporočam.
Naj igralka/igralec: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Matthew McCounaghey, Meryl Streep, Keira Knightley.
Naj pevec/pevka: Robbie Williams, Sam Smith, Beyonce, Jennifer Hudson.
Naj šport: Najraje igram nogomet in košarko. Zelo rad spremljam oba športa in se veselim uspehov naših klubov in reprezentance.
Naj knjiga: Alkimist, zame zelo pomembna knjiga.
Naj hrana: Dobro jabolko.
Naj pijača: Voda.
Najbolj nerodna stvar, ki se ti je zgodila med snemanjem oddaje: Med počepom so se mi strgale hlače.
Kaj meniš o sovoditeljici? Darja je zelo lepa punca, ki s svojo preprostostjo in lepimi navadami navdušuje.
Najbolj nenavadna stvar, ki jo v življenju obžaluješ: Ni ravno nenavadno, a obžalujem, da nisem že kot malček treniral plesa in kasneje študiral zgodovine. Oboje imam neizmerno rad.
Sporočilo oboževalkam/oboževalcem: Ne pozabite, da je življenje darilo, ki ga je treba vsak dan praznovati, z dobrimi ljudmi.

DARJA GAJŠEK

Darja je študentka Filozofske fakultete v Mariboru, smer slovenski jezik s književnostjo ter geografija. Je iz majhne vasice Novake v občini Poljčane. Z glasbo se je začela ukvarjati v zgodnjem otroštvu. S harmoniko in kitaro je tekmovala na različnih tekmovanjih mladih glasbenikov po Sloveniji, kjer je prejela številna priznanja. Želja po narodni glasbi jo je vodila v različne zasedbe (Mladi upi, Žarek, Atomik Harmonik, zdaj pa je članica ansambla Štrajk). »Glasbena duša in srce sta vedno poskrbela, da je bila glasba najpomembnejša v mojem življenju

Horoskop: Bik.
Verjameš v horoskop:? Včasih… :) Odvisno, kaj piše :)
Hobi/ji: Petje, igranje harmonike, kitare, bas kitare, rolanje, pohodništvo – obožujem planinske pohode.
Naj letni čas: Pomlad, takrat se začne vse 'prebujati', tudi življenje. Naš turoben vsakdan začnejo barvati pozitivne barve sonca in zelenja okoli nas.
Domače živali in imena: Vse moje ljubke živali so pri mojih starših. Tam domuje psička Biba ter muce Kepica, Maca, Pika in Štefka, ki se bo kmalu preselila k meni. No, tam je še nekaj prašičkov in kokošk.
Kaj ceniš pri ljudeh: Iskrenost, poštenost, dobrosrčnost, to, da se znajdejo v vseh situacijah.
Kaj preziraš pri ljudeh: Nesramnost, egoizem, hinavščino, zahrbtnost.
Naj film: Imam kar dva: The beautiful mind (Čudoviti um) ter The Boy in the Striped Pyjamas (Deček v črtasti pižami).
Naj igralka/igralec: Russell Crowe, Josh Duhamel, Clint Eastwood
Naj pevec/pevka: Bryan Adams, Bon Jovi
Naj šport: Spremljam vse po malem, odvisno od aktualnih svetovnih prvenstev, lige in OI.
Naj knjiga: Zlato pero - roman o Mozartu.
Naj hrana: Domač jabolčni zavitek brez rozin in skute.
Naj pijača: Domač bezgov sok.
Najbolj nerodna stvar, ki se ti je zgodila med snemanjem oddaje: Huh… Dogajale so se čudne reči-od pozabljenih besedil, premajhnih čevljev, oblek, do prevelikih čevljev, oblek, vendar smo vse uredili tako, da ni bilo hujše zadrege.
Kaj meniš o sovoditelju? Blaž je čudovit sodelavec. Iskren, zanesljiv, srčen, pozoren, brezmejno pripravljen pomagati, pozitivno kritičen, odličen soplesalec. Je pa največji deloholik, kar jih poznam, in od njega se vedno znova učim stvari, ki so nujno potrebne za dobro delo in za življenje.
Najbolj nenavadna stvar, ki jo v življenju obžaluješ: Ne spomnim se je. Kolikor vem, sem kar sledila svojim sanjam in željam.
Sporočilo oboževalkam/oboževalcem: V oddajo bomo vlagali ves trud z željo delati dobro. Sama res zelo uživam v ustvarjanju oddaje in srčno upam, da boste uživali tudi vi ter nas vsak petek zvečer spremljali na prvem… (smeh)