Recept prihaja iz ZDA, kjer so strokovnjaki za brownieje. Foto: Dobro jutro
Recept prihaja iz ZDA, kjer so strokovnjaki za brownieje. Foto: Dobro jutro

Za pripravo rjavčkov iz maskarponeja potrebujemo eno večjo posodo in dve manjši. V eno manjšo posodo postavimo maslo in na koščke nasekljano čokolado. Vsebino moramo raztopiti. To lahko naredimo v mikrovalovni pečici, lahko pa tudi nad paro. Ko se čokolada in maslo stopita, dodamo vaniljo in dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Nato pustimo, da se zmes rahlo ohladi.

V manjši posodi zmešamo skupaj maskarpone in 50 g sladkorja. Ko je masa dobro premešana in brez grudic, jo prelijemo v isti pekač, čez maso za rjavčke. Nato vzamemo še preostali del mase, ki nam je ostal od rjavčkov, in jo poljubno razporedimo po pekaču. Če želimo biti ustvarjalni, vzamemo leseno palčko ali pa nož in maskarpone rahlo zmešamo z maso za rjavčke, tako da dobimo marmorni vzorec. Nato po pekaču poljubno razporedimo jagode in potrosimo s pistacijami.
V večji posodi zmešamo skupaj moko, sol, sladkor in kakav ter si z metlico pomagamo, da vse sestavine skupaj dobro premešamo. Suhim sestavinam nato dodamo stopljeno čokoladno zmes, rahlo premešamo, nato pa dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo s pomočjo kuhalnice ali silikonske lopatice. Nato dodamo še pest nasekljanih pistacij, ki jih na hitro vmešamo v maso. Tri četrtine mase nato premestimo v poljubni pekač. Lahko večjega, če želimo tanjše rjavčke, ali pa malo manjšega za višje. Pekač pred tem rahlo namastimo, dno pa prekrijemo s papirjem za peko.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pri 180 °C pečemo 25–30 minut.