Še vroče pecivo prelijemo s čokolado in takoj posujemo s sesekljanimi pistacijami. Foto: Dobro jutro
Še vroče pecivo prelijemo s čokolado in takoj posujemo s sesekljanimi pistacijami. Foto: Dobro jutro

Mlete piškote premešamo s stopljenim maslom, olivnim oljem in sokom limone, da dobimo "zlepljeno maso". Po želji lahko dodamo tudi malo ruma. Piškotno maso pritisnemo na dno pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Prelijemo z malo kondenziranega mleka (toliko, da je pokrita površina), preostalo mleko stepamo z električnim mešalcem tako dolgo, da se speni (vsaj pet minut). Dodamo sok in lupinico limone ter bučna semena. Vse še enkrat premešamo. Maso prelijemo preko piškotne mase in pečemo pri 170 stopnjah Celzija približno 15 minut.

Medtem stopimo čokolado, maslo in malo vode (lahko dodamo še malo limonovega soka). Ko je pecivo pečeno, še vročega prelijemo s čokolado in takoj posujemo s sesekljanimi pistacijami ali suhim sadjem. Ohladimo in narežemo na kocke ter postrežemo.