Obiskovalci si lahko ogledajo zanimive izdelke iz čokolade. Foto: RTV MMC/P.S.
Obiskovalci si lahko ogledajo zanimive izdelke iz čokolade. Foto: RTV MMC/P.S.

Na festivalu se obiskovalcem predstavljajo bolj in manj znani slovenski in tuji proizvajalci izdelkov iz čokolade. Pri Gorenjki lahko obiskovalci naročijo izdelavo prav posebne čokolade z osebnimi sporočili, pri Zvezdi lahko preizkusijo čokoladni namaz in pri Cukrčku si lahko ogledajo izdelavo čokolad v najrazličnejših oblikah, manjkalo ne bo tudi kladivo.

Poleg tega lahko obiskovalci preizkusijo tudi čokoladne dobrote podeželske čokoladnice Passero, kjer prodajajo čokolado z okusom prekmurske gibanice, pri Luciferjau se lahko posladkajo z ročno izdelanimi čokoladnimi pralineji, pri BiJoladi pa so poskrbeli za vse prehranske alergike, vegane in vegetarijance ter vse druge iskalce drugačnosti, ki si želijo avtohtonih slovenskih čokoladnih izdelkov. Na festivalu se predstavlja tudi podjetje 360 iz Floride, kjer ustvarjajo čokolado s terapevtskim učinkom, ki ne vsebuje sladkorja in umetnih sladil ter pripomore k boljši absorpciji hranil v telesu.

Organizatorji sladkega dogodka, ki poteka 25. in 26. maja med 10. in 19. uro, so zagotovili, da jih slabo vreme ne bo ustavilo, saj se dogodek odvija v zgornjem lapidariju, ne na prostem na grajskem dvorišču.

Na Čokoladnih dnevih pa ne gre le za razvajanje brbončic. Otroci se lahko zabavajo na različnih delavnicah, kot sta barvanje pobarvanke s čokolado in ustvarjanje izdelkov iz čokoladne mase, starši pa se lahko v tem času prepustijo čokoladni masaža rok.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s festivala Čokoladni dnevi na Ljubljanskem gradu.