Hitri rezanci z lignji v borovničevi mezgi. Foto: Oddaja Dobro jutro
Hitri rezanci z lignji v borovničevi mezgi. Foto: Oddaja Dobro jutro

Za borovničevo mezgo potrebujemo: 1 nasekljana rdeča čebula, malo sončničnega olja, 2 stroka stisnjenega česna, 500 g borovnic, 1/2 čajne žličke soli, malo popra, malo timijana, 2 čajni žlički sladkorja, 1 dl rdečega vina, 1 čajna žlička balzamičnega kisa.

Za pripravo borovničeve mezge na olju na hitro prepražimo rdečo čebulo, dodamo borovnice, stisnjen česen, sol, poper, timijan in rdeče vino. Kuhamo do primerne gostote (ko gremo z žico po dnu, ostne sled) in dodamo še balzamični kis ter sladkor po potrebi. Kratko prevremo. Lahko imamo v hladilniku do enega tedna ali pa ostanek zamrznemo oz. damo v steklene kozarce.

Na primeren servirni krožnik položimo rezance, jih prekrijemo z lignji in okrasimo z narezanim peteršiljem.Na oljčnem olju na kratko prepražimo česen in narezan feferon in papriko v prahu. Dodamo narezane lignje in popražimo le toliko, da spremenijo barvo (3 min). Jed solimo, popramo in dodamo 3 žlice borovničeve mezge ter ustrezno po potrebi še dodatno začinimo.