Iz ostankov kruha lahko naredimo kruhove cmoke ali rezine. Foto: Pixabay
Iz ostankov kruha lahko naredimo kruhove cmoke ali rezine. Foto: Pixabay

Kruhu odstranimo skorjo, ga narežemo na drobne kocke in stresemo v skledo. Česen ali čebulo sesekljamo in na maslu ali oljčnem olju popražimo le toliko, da zadiši oziroma čebulo svetlo prepražimo. Stresemo na kruh.

Mleko segrejemo skoraj do vrelišča in z njim prelijemo kruh v skledi. Premešamo. Posebej razžvrkljamo jajca, jih vmešamo med kruh in premešamo.

Oblikujemo cmoke ali 2–3 štruce. Cmoke previdno kuhamo v slani vodi 10–15 minut.

Če bomo delali rezine, pa si pripravimo 3 kose aluminijeve folije, jo premažemo z oljem in potresemo z drobtinami, nato nanjo položimo po eno štruco in zavijemo. Ponovimo še s preostankom. Štruce prav tako previdno kuhamo v slani vodi 15 minut, nato odvijemo iz folije in narežemo na rezine.

V zmes za kruhove rezine lahko vmešamo blanširano špinačo, čemaž, nariban korenček, dodamo zelišča itd.