Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Marcel

Golob podpira von der Leyen Kadrovska križanka se polni: stolčki za von der Leyen, Costo, Kallas (ali De Crooja) in Metsolo?

Voditelji držav članic EU-ja razpravljajo o delitvi položajev v evropskih ustanovah. Ursula von der Leyen naj bi ostala predsednica komisije, Antonio Costa je favorit za predsednika Evropskega sveta, Kaja Kallas pa za vodjo diplomacije.

110

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

6

Slovenija Poklukar o "Slovenski obrambni straži": Potrebujemo spremembo zakonodaje

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je dejal, da policija potrebuje bolj čvrsta orodja za pregon javnega spodbujanja sovraštva, za to pa bodo potrebne spremembe kazenskega zakonika in prekrškovne zakonodaje.

3

Vročinski val prihaja tudi v Italijo Na grških otokih zaradi hude vročine vse več žrtev med tujimi pohodniki

Grčijo je zajel vročinski val, ki je zahteval žrtve tudi med turisti. V zadnjih devetih dneh je na grških otokih umrlo ali izginilo šest dopustnikov, ki so se odpravili na pohod ob zelo vročih dnevih, z visoko temperaturo.

8

EP v nogometu Avstrija - Francija 0:0

Na drugi tekmi skupine D se v Düsseldorfu meriti Avstrija in Francija. Prenos je na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

18

Novice

Slovenska obala Raziskava: "Najpametneje je nositi čelado oziroma sploh ne ležati pod klifom"

Pod strmimi stenami, ki predstavljajo večji del obale slovenskega morja, se ni varno sončiti, je v Strunjanu ob predstavitvi projekta Erozijski procesi na obalnih flišnih klifih opozoril profesor na Naravoslovnotehniški fakulteti Timotej Verbovšek.

1

Slovenija Vlada razrešila državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo Rudija Medveda

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved je podal odstopno izjavo zaradi upokojitve, vlada pa ga je razrešila s funkcije.

2

Ruska vohuna WSJ: V Sloveniji prijeta ruska vohuna v igri za izmenjavo zapornikov med ZDA in Rusijo?

Domnevnima ruskima vohunoma, ki so ju decembra 2022 prijeli v Sloveniji, bodo po tajnem sojenju v prihodnjih tednih izrekli sodbo zaradi vohunjenja. Po morebitni obsodbi bi lahko bila v igri za izmenjavo zapornikov med ZDA in Rusijo.

13

Šport

VAR razveljavil dva zadetka Slovaki presenetili Belgijce in naredili velik korak proti osmini finala

Na drugi tekmi skupine E je Slovaška v Frankfurtu premagala favorizirano Belgijo z 1:0. Videosodnik je v drugem polčasu upravičeno razveljavil dva zadetka Romeluja Lukakuja, ki je zapravil še nekaj priložnosti za izenačenje.

84

Vtisi iz Stuttgarta Navijaška zmaga na tribunah vlila elana za remi Slovenije

Pod streho Stuttgart Arene se je sredi drugega polčasa začutila navijaška energija. Beli Slovenci so preglasili rdeče Dance, navijaška zmaga pa je ponesla igralce na zelenici, da je Slovenija osvojila veliko točko.

46

Liga NBA Peta finalna tekma ob 2.30: Boston - Dallas

Košarkarji Dallasa so z gladko zmago na četrti tekmi v petek dobili zalet. Na peti tekmi finala Lige NBA bodo v Bostonu skušali še podaljšati serijo. Kelti vodijo s 3:1 v zmagah in si lahko zagotovijo rekordni 18. naslov.

21

Košarka Nikoliću po rojstvu hčerke nekaj dni oddiha

Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na olimpijske kvalifikacije, ki bodo od 2. do 7. julija v Pireju. Konec tedna jo čaka pripravljalna tekma v Vilni z Litvo.

2

EP v nogometu Romunom do izdatne zmage pomagale tudi napake vratarja Lunina

Romunija je v velikem slogu začela evropsko prvenstvo, Ukrajino je v Münchnu premagala kar s 3:0. To je druga zmaga Romunov na evropskih prvenstvih in prva po letu 2000.

70
Oglasno sporočilo

Udobno zalivanje v vrtu

Strastni vrtnarji, ki ogromno časa preživijo v vrtu se zanašajo na udobno zalivanje z vrtno cevjo.

Liga narodov v Stožicah Nogomet in odbojka si bosta podajala roko

"Vemo, kaj pomenijo Stožice in kako nas domače občinstvo ponese. Vse to bo le še dodatna motivacija, da si tudi uradno priigramo olimpijske igre," pred tretjim turnirjem Lige narodov pravi Klemen Čebulj.

2
Več

Kultura

Dediščina Za sanacijo plazu v bolnici Franja vsaj 2,5 milijona, za sanacijo območja dodatnih 4 milijonov evrov

Po neurju, ki je poškodovalo bolnico Franja, so podali ocene stroškov za sanacijo območja bolnišnice. Sredstva za obnovo barak bodo zbirali tudi s sobotnim koncertom. Med sanacijskimi deli se z državo dogovarjajo o brezplačnem prenosu lastništva parcel.

2

Ljubljanska literarna agencija "Na čim več prevodov!" – ustanovljena prva slovenska literarna agencija za avtorske pravice

S podporo Založbe Pivec sta Zala Stanonik in Senja Požar ustanovili prvo slovensko literarno agencijo. Namenjena je zastopanju slovenskih in tujih avtorjev ter založnikov in obljublja nove priložnosti za slovensko založništvo.

4

Knjige Zaživela je Cobiss Ela, prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji

Na spletu je danes zaživela prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji Cobiss Ela. Brezplačno izposojo e-knjig omogoča članom vseh slovenskih splošnih knjižnic. Za začetek je na razpolago dva tisoč naslovov.

26
Več

Zabava in slog

Zanimivosti Britanski portal Laško razglasil za najboljše pivo iz udeleženk Eura 2024

Ustvarjalca vsebin na britanskem novičarsko-zabavnem portalu LADbible sta pivo znamke Laško Zlatorog razglasila za najboljše med 24 udeleženkami letošnjega evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji.

23

Znani Armie Hammer "hvaležen" po obtožbah spolnih zlorab in kanibalizma

Armie Hammer je v prvem intervjuju po treh letih, ko je bil obtožen spolnega nadlegovanja in zlorab, dejal, da je "hvaležen" za vse, kar se je zgodilo, vključno z "bizarnimi" govoricami o igralčevem "kanibalističnemu fetišu".

Zanimivosti Peking v znak otoplitve diplomatskih odnosov Avstraliji pošilja dve pandi

Kitajski premier Li Čjang je med svojim obiskom živalskega vrta v Adelajdi v Avstraliji ponudil, da ji pošlje dve pandi.

Reportaža Na Pogačarjevem trgu ob zadetku Janže deževalo pivo: "Slovenija gre naprej"

Množica navijačev je na Pogačarjevem Trgu v Ljubljani po zaspanem prvem polčasu eksplodirala, ko je Erik Janža zatresel mrežo Dancev na prvem obračunu slovenske nogometne reprezentance na Evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji.

21

Znani Gordon Ramsay pretresen po "hudi" nesreči s kolesom

Gordon Ramsay je svojim sledilcem sporočil, da se počuti čisto pretresenega po "res hudi" nesreči s kolesom, ki jo je utrpel v ZDA.

5
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Zanimivosti V Angliji ukrepali proti policistu, ki je namerno zbil pobeglo kravo

V Angliji so policista, ki je skušal prestreči pobeglo kravo, tako da se je zaletel vanjo, premestili na drugo delovno mesto in ne opravlja več terenskega dela, so sporočili s policije.

10
Več

Uredniški izbor

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

6

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

176

Evropske volitve 2024 Med novimi evropskimi poslanci tudi vplivneži, zaščitniki živali in pravic voznikov motornih vozil

Tudi na tokratnih evropskih volitvah so se v Evropski parlament uvrstili predstavniki precej nenavadnih, na videz povsem apolitičnih strank, kot so zaščitniki živali, praški avtomobilisti ali ciprski lokalni vplivnež na YouTubu.

28

Intervju Masharik: "Če je težko besedilo, ni nujno, da je taka tudi glasba"

"Pomembno mi je, da se ljudje najdejo v skladbah," pravi Maša Bogataj, ki z Luko Zemljičem in Bojanom Marinkom sestavlja skupino Masharik. Prejemniki zlate piščali za novinca leta so nedavno izdali prvenec, ki so ga uspešno predstavili v Kinu Šiška.

7
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov