Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259.
Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
161

Novice

Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča osem let in pol zapora
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Stefan Cakić kriv uboja igralca Gašperja Tiča, in ga obsodilo na osem let in pol zapora. Tožilstvo je zanj sicer zahtevalo 12 let zaporne kazni.
1

Novice

20. april: "Nori malar", ki je povzročil največjo morijo v 20. stoletju
Leta 1889 se je v Braunauu na Innu rodil nemški diktator in nacistični voditelj avstrijskega rodu Adolf Hitler.

Novice

Tihotapec devetih prebežnikov iz Turčije v priporu
Koprski kriminalisti so na zaslišanje privedli 43-letnega državljana Kosova, ki so ga že v soboto zvečer bistriški policisti ustavili pri prevozu devetih ilegalnih prebežnikov, državljanov Turčije.
27

Novice

V prometni nesreči je umrl 19-letni motorist
Na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani se je v sredo zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 19-letni motorist.

Novice

Strožji nadzor na mejah povečuje dobiček tihotapcev prebežnikov
Kljub manjšemu številu prebežnikov, ki prihajajo v Evropsko unijo, tihotapci ljudi s krutimi metodami ustvarjajo vse večje dobičke zaradi vse strožjih mejnih nadzorov v Evropski uniji, opozarja ...
12

Novice

Angela Merkel pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja
Nemška kanclerka Angela Merkel se je sešla s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja.
21

Novice

Cakićev zagovornik: Če bi bil Stefan ženska, bi ga šteli za žrtev
Z zaključnimi besedami se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani končala glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja igralca Gašperja Tiča.

Novice

Višje sodišče naj bi v primeru jeseniške deklice zavrnilo pritožbe
Višje sodišče v Ljubljani je po informacijah obrambe potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju in zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice.

Novice

Intervju s pridelovalcem mleka: »Prav je, da jemo in spodbujamo lokalno«
Peter Apat živi in dela na kmetiji v Šaleški dolini. Sprva je delal v Ljubljani, vendar se je zaradi želje po vzgajanju svojih otrok v neokrnjeni naravi odločil delo opustiti.

Novice

14 let in pol kazni za uboj in povzročanje splošne nevarnosti
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Bojan Kajfež, ki je 17. aprila lani streljal na 38-letnico in jo ubil, kriv uboja in povzročitve splošne nevarnosti, ter mu izreklo skupno 14 let in ...

Novice

Evropski poslanci in poslanke pozivajo k zaščiti novinarjev in žvižgačev
Evropski parlament je sprejel nezavezujočo resolucijo, ki poziva EU in njegove članice k boljši zaščiti novinarjev in žvižgačev.
14

Novice

Nedeljsko srečanje z Mišo …
Novinarka in voditeljica Miša Molk se vrača na male zaslone. Oddaja Z Mišo … bo na sporedu enkrat mesečno, ob nedeljah zvečer, prvič že 29. aprila ob 20.30 na 1. programu Televizije Slovenija.

Novice

Priložnost za skupna vlaganja v projekt izgradnje stanovanj v Podutiku
DUTB predstavlja novo priložnost za gradnjo nepremičnin v Sloveniji, to so skupna vlaganja v projekte.

Novice

Kava VIVA Cafe od zdaj tudi v novi trajnostni skodelici
Z uporabo VIVA keramične skodelice skrbimo za čistejše okolje in varčujemo V hitrem življenjskem ritmu je kava postala naša sopotnica tudi na cesti.

Novice

Zagreb: Hrvaška z zavračanjem arbitražne odločitve ne krši prava EU-ja
Hrvaška vlada je po zaprti seji, na kateri je sprejela pisni odgovor na slovensko pritožbo Evropski komisiji glede arbitraže, sporočila, da je njen odgovor v skladu s pogodbo o delovanju v EU-ju.
65

Novice

Izsiljeval prednost, avtomobil odbilo v starejšo žensko, ki je umrla
V Murski Soboti se je popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik avtomobila izsiljeval prednost, za posledicami nesreče pa je umrla 85-letna ženska.

Novice

Uslužbenka, ki naj bi sodišče oškodovala za 80.000 evrov, izgubila službo
Uslužbenka okrajnega sodišča v Škofji Loki si je v letih 2012—2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi.
20

Novice

Cakićevi najbližji: Stefan ni bil problematičen vse do prihoda iz tujske legije
Na sojenju Stefanu Cakiću, ki je obtožen uboja Gašperja Tiča, so zaslišali Cakićevega očeta Nenada Cakića in prebrali izpovedbi mame Drage Cakić in brata iz preiskave.

Novice

21. april: Slovenski književniki se prvič združijo
Leta 1872 so v Ljubljani na pobudo Davorina Trstenjaka in 52 prijavljenih pod vodstvom Josipa Vošnjaka ustanovili Društvo slovenskih pisateljev. Davorin Trstenjak je postal prvi predsednik.
Izjava dneva
link
Theresa May
2
20. april 2018 ob 14:52 Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
Več novic ...
Kazalo