Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Hišne preiskave zaradi suma davčnih utaj in pranja denarja
Ma riborski kriminalisti so zjutraj skupaj s policisti in kriminalisti nekaterih drugih policijskih uprav izvajali hišne preiskave zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne utaje in pranja ...

Novice

Theresa May na pogovorih z nekaterimi evropskimi voditelji. Bruselj naj bi bil že naveličan.
Britanska premierka Theresa May je začela posvete z evropskimi kolegi, da bi dobila dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

Direktor murskosoboške bolnišnice pogojno obsojen zaradi goljufije
Direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojana Korošca ter nadzornika pri energetski obnovi bolnišnice Ivana Hercoga in Draga Štrafelo so obsodili zaradi kaznivega dejanja goljufije v škodo ...

Novice

Cerar: Zahodni Balkan integrirati v EU, da ne bo strateško izgubljen
Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju poudaril pomen zelo konkretnih dejanj EU-ja v odziv na pozitivne premike na Zahodnem Balkanu, saj naj bi bila ta regija v nasprotnem primeru za EU ...

Novice

Pogojna kazen staršem otroka, ki je umrl zaradi nezdravljene pljučnice
Starše 10 mesecev starega otroka, ki je leta 2011 umrl zaradi zapletov po nezdravljeni pljučnici, je sodišče obsodilo na pogojno kazen enega leta in enajst mesecev zapora, ki jo bosta odslužila z ...

Novice

11. december: Linhartovo rojstvo, Cankarjeva smrt
Na današnji dan leta 1756 se je rodil prvi slovenski dramatik Anton Tomaž Linhart.

Novice

Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu
Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.

Novice

Dva vpletena v tragični pretep priznala krivdo, pet ne
Dva izmed sedmerice obdolženih nasilništva v pretepu pri mariborski tržnici, ki se je končal tragično, sta priznala krivdo, pet jo zavrača. Zanje se bo začel sodni proces.

Novice

Peter Prevc
Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.

Novice

Endre Mesaroš
Tu smo zato, da se enkrat neha to šikaniranje delavskega razreda. Gospodarstvo cveti, delavske plače pa so na dnu. Živimo v času hijen, ki nam pijejo kri.

Novice

Tožilstvo umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu
Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu, nekdanjemu ravnatelju ljubljanske osnovne šole na Prulah, ki ga je preganjalo zaradi nevestnega dela v službi, ...

Novice

Četverica celjskih roparjev obsojena na večletne zaporne kazni
Štirim članom združbe roparjev, ki so od novembra lani do februarja letos na širšem celjskem območju izvedli štiri rope, je celjska okrožna sodnica Natalija Drev Mijošek izrekla kazni.

Novice

12. december: "Kričeči" ekspresionist
Leta 1863 se je rodil norveški slikar in grafik Edvard Munch, ki velja za klasika severnjaškega ekspresionizma. Najbolj znamenita Munchova slika je Krik.

Novice

Hot rubi Popoviča
Ker nekdanji koprski župan Boris Popovič portoroškemu podjetniku Vejsilu Hotu noče plačati pravnomočno dosojenih 10.000 evrov odškodnine zaradi žaljivih in neresničnih izjav in ker izjav noče ...

Novice

V prometni nesreči na pomurski avtocesti umrl en človek
Na pomurski avtocesti, približno tri kilometre pred Petrolovim bencinskim servisom Pince v smeri Madžarske, se je danes okoli 6.40 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve ...

Novice

Akcija beseda leta - MMCanaliza s Simono Klemenčič v sredo ob 12.45
ZRC SAZU in naš spletni portal že tretje leto izbiramo besedo leta, do zdaj ste poslali več kot sto predlogov, kar še vedno lahko počnete.

Novice

Novi celovečerni igrani film Marka Šantića - Skupaj
Na 1. programu TV Slovenija bomo v terminu Filma tedna v sredo, 12. decembra 2018, ob 20.05 premierno predvajali drugi celovečerni film Marka Šantića - Skupaj.

Novice

Obtožnica vložena, predlagajo tudi podaljšanje pripora za Šiška
Mariborsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Andreja Šiška. Očitajo mu kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve zaradi organiziranja Štajerske varde.

Novice

Boris Kuhar passes away
The long-term head of the Slovenian Ethnographic Museum and one of the pioneers of Slovenian television, Boris Kuhar, has died at the age of 90. Kuhar’s ethnological interest was mostly focused on ...
Izjava dneva
link
Peter Prevc
3
11. december 2018 ob 11:38 Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.
Več novic ...
Kazalo