Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

V kitajskih klicnih centrih po Sloveniji izkoriščali žrtve trgovine z ljudmi. Kitajska protestira.
Policija je razbila mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi.
65

Novice

ZDA bi pomagale pri reševanju mejnega spora, če bi si Slovenija in Hrvaška to želeli
ZDA so pripravljene sodelovati pri iskanju končnega dogovora, je po srečanju s hrvaškim notranjim ministrom Davorjem Božinovićem v sredo v Washingtonu dejal pomočnik ameriškega državnega sekretarja ...
146

Novice

Pretresena Turčija: 115 mladoletnih nosečnic samo v eni bolnišnici
Turčijo pretresa naraščanje števila mladoletnih nosečnosti. Samo v eni bolnišnici v Carigradu so v manj kot petih mesecih sprejeli 115 mladoletnih nosečih deklet.
27

Novice

Rusija začenja Kitajski pošiljati raketni sistem S-400
Rusija je pod pogoji iz pogodbe, podpisane novembra 2014, začela dostavljati Kitajski svoj protiletalski raketni sistem S-400 Triumf.
203

Novice

Huda ura na zahodu Evrope - v Nemčiji že pet žrtev
V delu zahodne Evrope povzročajo velike težave neurja, ki se širijo od zahoda proti vzhodu.
16

Novice

Stefan Cakić ne priznava krivde za uboj igralca Gašperja Tiča
Stefan Cakić na predobravnavnem naroku na okrožnem sodišču v Ljubljani ni priznal krivde za uboj igralca Gašperja Tiča, kot ga opisuje obtožnica, zato se bo začelo sojenje v tej zadevi.

Novice

Madžarska nad organizacije, ki pomagajo prebežnikom
Na Madžarskem spet pripravljajo ukrepe proti nezakonitim prebežnikom. Po osnutku novega zakona naj bi vlada obdavčila vse organizacije, ki iz tujine prejemajo sredstva za pomoč tem ljudem.
74

Novice

Pozabljeni delavci "luških gazd": 360 ur na mesec in plačilo "na roko" ostajata naš vsakdanjik
" Za nas ni nobenih sprememb. Še vedno delamo vsak dan dvanajstke in še vedno izvemo, kdaj moramo priti na delo, dve uri pred izmeno ," pripoveduje delavec, ki prek podjetja IPS dela v Luki Koper.
48

Novice

Puigdemont na udaru zaradi primerjav Rajoya s Hitlerjem
Skupina, ki zastopa španske judovske skupnosti, je ostro kritizirala video, ki ga je tvitnil odstavljeni katalonski voditelj Carles Puigdemont.
62

Novice

Ministrstvo sprožilo postopek razrešitve notarja Jožeta Sikoška
Ministrstvo za pravosodje je zaradi pravnomočne obsodbe zoper notarja Jožeta Sikoška uvedlo postopek razrešitve.
41

Novice

Višje sodišče ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih
Ljubljansko višje sodišče je ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih, kar predstavlja prvi primer pravnomočne odločitve o ničnosti sklenjenih posojil v EU-ju, je pojasnil odvetnik ...
120

Novice

Ministrica vztraja pri dvigu minimalne plače za 4,7 odstotka
Po sestanku koalicije je ministrica Anja Kopač Mrak vztrajala, da je predlog za 4,7-odstotno zvišanje minimalne plače ekonomsko utemeljen.
199

Novice

Kazahstan: V požaru na avtobusu umrlo 52 uzbekistanskih delavcev
V odročnem, severozahodnem delu Kazahstana je zagorel avtobus, pri čemer je umrlo 52 ljudi, petim ljudem pa je uspelo ognjenim zubljem pobegniti in so jih oskrbeli na kraju nesreče.
9

Novice

Stavkovni odbor državnih uslužbencev: Vlada se do nas obnaša podcenjujoče
Ob napovedanem stavkovnem valu so se s pozivi vladi znova oglasili v skupnem stavkovnem odboru zaposlenih v državni upravi, ki poudarjajo, da imajo zaradi specifike svojega dela tudi specifične ...
48

Novice

V Sovi stavkajo mesec in pol. Je vanjo vstopila politika?
Uslužbenci Sove že mesec in pol stavkajo. Kot pravi sindikat, med drugim zaradi premajhnega števila zaposlenih in neustreznih plač, potrebnega odziva politike na zahteve obveščevalcev pa da ni.
41

Novice

Nekdanji slovenski "superminister" išče rešitve, kako zajeziti lažne novice
" Nisem iskal podpore nobene organizacije ali države, nikogar ne predstavljam in sodelujem kot neodvisni strokovnjak v lastnem imenu in s svojimi mnenji ," je svoje sodelovanje v skupini evropskih ...
188

Novice

Se Turčija pripravlja na posredovanje proti kurdski milici v Siriji?
Turčija je še naprej sumničava do domnevne namere ZDA, da na severu Sirije oblikujejo posebne varnostne sile. Turške sile ob meji s Sirijo naj bi že dobile navodila za pripravo na posredovanje.
43

Novice

Kijev vzhodni del države označil za "začasno rusko okupacijo"
Ukrajinski parlament je sprejel zakon, s katerim je vzhodni del države uradno označil za "začasno rusko okupacijo". To je razburilo Moskvo, ki je sporočila, da so to priprave na novo vojno.
139

Novice

Kazen za Cekuto izvršljiva
Obramba Jureta Cekute je prejela sklep ljubljanskega višjega sodišča, na podlagi katerega je obsodilna sodba iz ponovljenega sojenja v zadevi Patria II zoper njega postala izvršljiva.
28

Novice

18. januar: Lance Armstrong priznal uporabo nedovoljenih poživil
Leta 2013 je bil predvajan prvi del dveinpolurnega intervjuja z ameriškim kolesarjem Lanceom Armstrongom, v katerem je priznal, da je užival nedovoljena sredstva.
Izjava dneva
link
Anja Kopač Mrak
2
18. januar 2018 ob 20:28 Ne pozabite, da je največ prejemnikov minimalne plače v gostinstvu, turizmu, kjer gre za storitve, in je prav, da preden odpremo trg tujcem, poskrbimo za naše delavce.
Več novic ...
Kazalo