Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Knjige Slovaška vlada bo znatno dvignila davek na knjige na račun "bogatih" kupcev knjig

20.9.2024 21:44

Slovaška vlada je napovedala dvig davka na knjige z 10 na 23 odstotkov, kar je sprožilo val splošnega ogorčenja nad finančnim ministrom Ladislavom Kamenickýim. Ta dvig upravičuje s tem, da knjige kupujejo predvsem premožnejši.

Preostali športi Slovenci ugnali Norveško na čelu s prvim igralcem sveta Carlsenom

20.9.2024 21:41

Slovenski šahisti so v devetem krogu šahovske olimpijade, ki se bo v nedeljo končala v Budimpešti, s 3:1 presenetljivo premagali Norveško, za katero je igral tudi prvi igralec sveta Magnus Carlsen. Slovenci niso izgubili nobene partije.

Evropa V Rotterdamu v četrtek napadalec z nožem ubil človeka, še enega huje ranil

20.9.2024 20:36

V nizozemskem pristaniškem mestu Rotterdam je napadalec v četrtek z nožem ubil enega človeka, še enega pa je huje ranil, je sporočila policija. Osumljenca, ki se je tudi sam hudo poškodoval, so pridržali in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Črna kronika Napadalec z avtomobilom skušal povoziti župana Žužemberka

20.9.2024 20:17

Na novomeški policijski postaji so potrdili, da obravnavajo prijavi kaznivih dejanj poskusa napada na osebi v Žužemberku in na Krki v občini Ivančna Gorica, je poročal Radio Slovenija.

Okolje "Ne smemo si zatiskati oči, take poplave bodo zagotovo še prišle"

20.9.2024 20:03

Potem ko se je srednja Evropa znašla v primežu katastrofalnih poplav, v katerih je umrlo več kot 20 ljudi, deževje in naraščajoče vode zdaj ogrožajo tudi predele v sosednji Italiji.

Film in TV Gospodinjstvo za začetnike, pripoved o neklasični skupnosti in univerzalnih resnicah o družini

20.9.2024 19:57

V Art kino mreži je na ogled Gospodinjstvo za začetnike. Komična drama o potrebi po zavetju in skupnosti prikazuje "življenja kvir oseb, ampak zunaj pretirano seksualiziranega konteksta, v katerega so večinoma postavljene," pravi režiser Goran Stolevski.

Državno rokometno prvenstvo Zorman s Slovanom za gol premagal svoje nekdanje varovance

20.9.2024 19:53

V derbiju 3. kroga državnega rokometnega prvenstva je Slovan, ki ga vodi Uroš Zorman, s 30:29 premagal Trimo Trebnje. S šestimi goli sta bila najboljša strelca gostiteljev David Kovačič in Kenan Pajt, za Trimo pa je deset golov dosegel Vid Miklavec.

Formula 1 Verstappna zaradi neprimernih besed čaka družbenokoristno delo

20.9.2024 19:36

Nizozemski dirkač formule 1 Max Verstappen si je zaradi nepazljive izbire besed na novinarski konferenci za VN Singapurja prislužil kazen, poročajo agencije. Tekmovalni komisarji so ga obsodili na javno oz. družbenokoristno delo.

Ture avanture Po poti Lurda in Fatime: Medžugorje si po odločitvi Vatikana mane roke

20.9.2024 19:35

Potem ko je Vatikan v preteklih dneh uradno "požegnal" romanja v Medžugorje, si tam manejo roke. Območje je namreč že postalo eno od treh evropskih romarskih središč, zdaj pa pričakujejo še povečanje števila obiskovalcev.

Hokej Uvod, ki obeta: skoraj poln Tivoli in zmaga prenovljene Olimpije

20.9.2024 19:15

Hokejisti Olimpije so novo sezono Lige IceHL, v katero vstopajo s kanadskim vlagateljem in z veliko optimizma, odprli z zmago nad Beljakom s 3:2. V skoraj polni Hali Tivoli je bil junak večer Nik Simšič z dvema zadetkoma. Razmerje v strelih je bilo 31:28.

Slovenija Na kupljene prenosne računalnike je treba namestiti še programe. Nakup bo tako še dražji.

20.9.2024 19:00

Nakup 13 tisoč prenosnih računalnikov je, kot kaže, še dražji, kot je bilo znano doslej. Televizija Slovenija je razkrila, da davkoplačevalce čaka še tretji strošek. Potrebna je namreč namestitev programov na prenosnike, da bi bili sploh uporabni.

Evropa Nekdanjega lastnika veleblagovnice Harrods Mohameda Al Fajeda 37 žensk obtožuje spolnega nasilja

20.9.2024 18:45

Nekdanjega lastnika znane londonske veleblagovnice Harrods Mohameda Al Fajeda najmanj 37 žensk obtožuje spolnega nasilja, so sporočili odvetniki, ki so napovedali vložitev civilne tožbe proti Harrodsu. Al Fayed je umrl leta 2023.

Slovenija Kompromisna rešitev glede interpelacij ministrov – DZ bi izrazil nezadovoljstvo, a minister bi ostal

20.9.2024 18:43

Strokovna skupina za pomoč pri pripravi ustavnih sprememb je predstavila kompromisno rešitev glede interpelacij ministrov. DZ bi lahko izrazil nezadovoljstvo z ministrom, a ga to ne bi razrešilo s funkcije, bi pa oblikovalo večino, ki lahko zamenja vlado.

Vizualna umetnost Podobe, polne skladnosti in sožitja: o življenjski vedrini kolorista Silvestra Komela

20.9.2024 17:52

V Bežigrajski galeriji 2 posvečajo spominsko razstavo Silvestru Komelu (1931–1983), ki so jo naslovili Svetlobe pokrajin. Kot slikar kraške pokrajine, ki mu je bila stalni navdih, se je Komel uvrstil med najvidnejše slovenske krajinarje.

Preberite tudi Litovskemu odvetniku devet let zapora zaradi vohunjenja za Belorusijo

20.9.2024 17:33

Sodišče v litovskem glavnem mestu Vilna je danes na podlagi obtožb o vohunjenju za Belorusijo odvetnika Mantasa Danieliusa obsodilo na devet let zapora.

Zdravje Zveza organizacij pacientov: "Paciente pred prijavo napak pogosto zadržuje strah"

20.9.2024 17:24

Zveza organizacij pacientov Slovenije je na novinarski konferenci opozorila na izzive glede kakovosti in varnosti v zdravstvu. Predlagala je uvedbo anonimnega sistema za prijavo zdravniških napak.

Nogomet Trener Bayerna predlaga omejitev tekem na igralca

20.9.2024 17:15

V polemiko o prevelikih obremenitvah nogometašev, potem ko nov format evropskih tekmovanj prinaša več tekem, se je vključil tudi trener Bayerna Vincent Kompany. "Odigrati 75, 80 tekem – pride do točke, ko to ni več realno."

Gospodarstvo Socialni partnerji sklenili dogovor o stoodstotni uskladitvi olajšav in dohodninske lestvice

20.9.2024 17:15

Socialni partnerji so na seji strokovnega odbora ESS-ja za področje financ in davčne zakonodaje dosegli soglasni dogovor o uskladitvi olajšav in lestvice za odmero dohodnine za leto 2025, ki za zaposlene pomeni višje neto plače.

Preostali športi Eva Terčelj drugič zapored na stopničkah

20.9.2024 16:50

Kajakašica Eva Terčelj je na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v Seu d'Urgellu osvojila 2. mesto. Z enim dotikom je zaostala le za Španko Maialen Chourraut. V moškem finalu je bil Žiga Lin Hočevar za 14 stotink prekratek za zmagovalni oder.

Znanost in tehnologija SI-CERT svari pred phishingom, med katerim skušajo goljufi priti do bančnih računov podjetij

20.9.2024 16:44

V nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT svarijo pred goljufi, ki se slovenskim podjetjem z elektronsko pošto in telefonskimi klici predstavljajo kot uslužbenci slovenskih bank in poskušajo pridobiti podatke o bančnih računih.

Slovenija Udeleženci javne razprave za čimprejšnje sprejetje novega zakona o visokem šolstvu

20.9.2024 16:40

Na javni razpravi o predlogu novega zakona o visokem šolstvu v državnem svetu so prisotni izpostavili težnjo, da se v prve letnike študija znova uvede športna dejavnost. Po njihovem mnenju je treba zakon čim prej sprejeti.

Oder "Čudaški izlet v neznano": Čas za veselje, drama na meji med virtualnim in resničnim

20.9.2024 16:39

V MGL-u je vse nared za premiero drame Čas za veselje, ki raziskuje medosebne odnose in dvojnost likov v kontekstu internetne kulture. Po besedah režiserke Anje Suša imata računalniški in družbeni svet veliko skupnega, saj oba dojema kot performativna.

Slovenija Katič: Razmere v slovenskih zaporih so kljub prezasedenosti in kadrovski stiski še vedno varne

20.9.2024 16:00

Kljub prezasedenosti kapacitet in pomanjkanju pravosodnih policistov ministrica za pravosodje Andreja Katič ocenjuje, da so razmere v slovenskih zaporih še vedno varne. Poudarila je, da je tako predvsem zaradi maksimalne angažiranosti zaposlenih.

Vojna v Gazi V Rafi ubitih 15 ljudi. Na Zahodnem bregu izraelski vojaki metali trupla Palestincev s strehe.

20.9.2024 15:46

Izrael je vložil ugovor zoper zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Karima Khana za izdajo nalogov za aretacijo premierja in ministra za obrambo. Z Zahodnega brega prihajajo posnetki izraelskih vojakov, ki so metali trupla Palestincev s strehe.

Stran 1 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov