Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Nasvet Severe Gjurin mladim pevcem: Pazite na svoj zvok
Severa Gjurin je znana kot pevka, ki s svojim sanjavim glasom poslušalce zapelje v meditativne vode, sama pa se tako počuti ob poslušanju klavirja.
25

Novice

21. september: Spomin na smrt sumljivo hitre atletinje
Na današnji dan leta 1998 je umrla ameriška atletinja Florence Griffith Joyner, ki je še vedno svetovna rekorderka na 100 (10,49) in 200 (21,34) m.

Novice

Pogajanja z Brusljem v slepi ulici: Theresa May zahteva od EU-ja spoštovanje
Izjava britanske premierke Therese May dan po neformalnem vrhu EU-ja v Salzburgu je ostra: zavrnitev britanskega predloga o brexitu na tej stopnji pogajanj in brez alternativne možnosti je ...
22

Novice

V EU-ju pravijo, da načrti Therese May za brexit ne bodo delovali
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da načrti britanske premierke Therese May za brexit "ne bodo delovali" , saj bi spodkopali pravila enotnega trga EU-ja.
52

Novice

Violeta Bulc zavrača kritike v povezavi z arbitražno razsodbo
Evropska komisarka Violeta Bulc je v Bruslju odločno zavrnila kritike v povezavi z arbitražno razsodbo.
104

Novice

Kolesar po trčenju umrl v bolnišnici
Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila v sredo v Celju, je v celjski bolnišnici umrl 60-letni kolesar. Prometna nesreča se je zgodila v sredo na glavni cesti v kraju Teharje.

Novice

Šiškov odvetnik vložil zahtevo za varstvo zakonitosti
Viktor Osim, odvetnik Andreja Šiška, je na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, s katero želi doseči izpustitev vodje samooklicane Štajerske varde, ki je v priporu od ...
17

Novice

Ali sta bili podtaknjeni bombi v Črni vasi in na Brezovici grožnji poslovnežema?
Policisti še nimajo podatkov, kdo bi lahko v sredo podtaknil razstrelivo pod avtomobil v Črni vasi oziroma kdo je izdelal eksplozivno napravo, ki so jo našli na Brezovici.
17

Novice

V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu
Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
13

Novice

V Sežani se je iztirila lokomotiva
Na železniški postaji v Sežani se je ob 14. uri iztirila lokomotiva tovornega vlaka, ki je vozil iz smeri Opčin v Italiji. Pri iztirjenju se ni nihče poškodoval, nastala pa je gmotna škoda.
9

Novice

Pismo zaskrbljenih znanstvenikov: Evropa, čas je, da prenehamo biti odvisni od rasti
Pismo skupine zaskrbljenih znanstvenikov s področij družboslovja in naravoslovja iz vseh 28 držav EU-ja: " Evropsko unijo, njene institucije in države članice pozivamo: Evropa, čas je, da prenehamo ...
13

Novice

Umrl je Drago Dellabernardina, vizualni umetnik in eden najboljših solo kitaristov v nekdanji Jugoslaviji
Poslovil se je vizualni umetnik Drago Dellabernardina, ki je tesno sodeloval z OHO-jem , najpomembnejšim povojnim avantgardnim gibanjem v Sloveniji.
4

Novice

Marjan Šarec
Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
5

Novice

Zanimive in ugodne nepremičnine za mlade družine
V zadnjem letu je po spremembah na nepremičninskem trgu na voljo vedno več nadstandardnih stanovanj, primanjkuje pa stanovanj za mlade družine. Stanovanj, katerih cene bi se gibale pod cenami t. i.

Novice

20. september: Poslovil se je pravljičar Jacob Grimm
Leta 1863 je umrl nemški pisatelj in filolog Jacob Ludwig Karl Grimm. Znan je predvsem po knjigi Otroške in družinske pravljice, ki jo je izdal skupaj z bratom Wilhelmom.

Novice

Katera bo zmagovalna popevka leta 2018?
Nedeljski večer nam bo prinesel 13 novih pesmi, ki bodo dopolnile bogato zakladnico slovenskih popevk.

Novice

Juncker pozval k večji solidarnosti glede migracij
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pred začetkom neformalnega vrha EU-ja v Salzburgu znova pozval k večji solidarnosti med državami članicami glede migracij.
60

Novice

V nesreči pred prehodom Šentilj umrl motorist
Približno 200 metrov pred mejnim prehodom Šentilj se je nekaj čez 18. uro zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa.

Novice

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu - Innsbruck 2018
Med 22. in 30. septembrom 2018 bo v Innsbrucku potekalo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Na njem bo nastopila najštevilčnejša slovenska reprezentanca doslej, ki bo štela 24 tekmovalcev.

Novice

Naraščajoči trend: mobilno plačevanje
Dogaja se, da doma pozabimo denarnico, medtem ko je mobilni telefon naš stalni spremljevalec, ki ga imamo vedno pri sebi.
Izjava dneva
link
Marjan Šarec
5
21. september 2018 ob 12:22 Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
Več novic ...
Kazalo