... 3 vejice svežega majarona, lahko uporabimo tudi suhega, 3 vejice peteršilja, lahko uporabimo tudi suhega za dekoracijo.

Potrebujete 400 g različnih užitnih svežih gob (lahko tudi zamrznjenih). Foto: BoBo
Potrebujete 400 g različnih užitnih svežih gob (lahko tudi zamrznjenih). Foto: BoBo

Oprane in očiščene gobe razrežemo, enako storimo s porom. V kozici stopimo maslo, dodamo na drobno narezan por in ga na zmernem ognju prepražimo, da nam lepo zadiši.

Prepraženemu poru dodamo narezane gobe in jih med stalnim mešanjem pražimo v nepokriti posodi približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano, na drobno narezan majaron, sol in poper.

Vse skupaj dobro premešamo in še naprej mešamo in pražimo še pet minut oziroma toliko časa, da se zmes zgosti in tekočina izhlapi. Kozico odstavimo s štedilnika in počakamo nekaj minut, da se prepražena masa delno ohladi, nato jo damo v električni sekljalnik in jo sesekljamo, da dobimo zmes, ki primerna za mazanje.