Za nadev: 340 g temne čokolade, 2,5 dl sladke smetane (vegani kokosova smetana).
Krema za okras: 120 g kremnega sira, sok limone, 3 žlice sladkorja v prahu, strok vanilje ali vanilin sladkor.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci in moko, pomešano z vinskim kamnom, ter kakav. Dobro premešamo in na koncu dodamo kislo smetano ter premešamo le toliko, da se masa izenači.

V pekač za mafine namestimo papirnate kornetke in jih previdno napolnimo z maso malo nad polovico, ker narastejo. Pečemo na 180 °C približno 20 minut in jih nato ohladimo. Ohlajene mafine po sredini valjasto izdolbemo.

Za nadev stopimo čokolado in vanjo vlijemo smetano ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko in sijočo maso, ki jo vlijemo v izdolben lijak v vsak mafin.

V preostanek nadeva vmešamo s stepanjem kremni sir, sok limone, vanilin sladkor in sladkor v prahu. Dobiti moramo gosto kremo, ki jo bomo lahko brizgali (po potrebi dodamo več kremnega sira). V vrečko naložimo kremo in jo nabrizgamo na vsak mafin. Posujemo z ostružki čokolade ali po želji.