
Hruške prerežemo na pol, olupimo in izkoščičimo. Postavimo v kozico, zalijemo z vinom in dodamo cimet. Kuhamo na zmernem ognju.
Med tem časom se lotimo priprave meringe in nadeva iz gozdnih sadežev. Za meringo naredimo iz beljakov gost sneg. Vodo zavremo in mu dodamo sladkor, da dobimo gost sirup. Temperatura sirupa ne sme presegati 116 C°. Sirup počasi dodajamo v kompakten sneg. Za brizganje uporabimo dresirno vrečko.
Gozdne sadeže prepražimo v ponvi, da dobimo gosto marmelado. Med praženjem lahko dodamo še malce rdečega vina.
Ko je hruška kuhana (mora biti mehka), jo vzamemo iz pečice. Vino prelijemo v ponvico in ga na hitro še pokuhamo. Dodamo med in orehe. Vse skupaj kuhamo še toliko časa, da se nam naredi gosta omaka.
Pečene hruške serviramo na krožnik. Izdolbino napolnimo z gozdnimi sadeži. Z dresirno vrečko nabrizgamo meringo.
Meringo narahlo »požgemo«, da dobimo lepo rjavo barvo. Vse skupaj prelijemo z medeno omako in orehi.