Hrana in pijača
()
Marelice
Pripravite sladek desert. Foto: MMC RTV SLO/Ana Mušič

Dodaj v

Karamelne marelice

Marelice med dušenjem mešamo
13. junij 2018 ob 09:53
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 kg marelic, 15 dag sladkorja, 4 dag masla.

Marelice operemo, razpolovimo in razkoščičimo. Polovice narežemo na krhlje.

V kozici segrejemo maslo, dodamo sladkor (če so marelice zelo kisle, lahko količino sladkorja povečamo) in segrevamo naprej, da sladkor začne karamelizirati. Takrat v kozico stresemo marelice in dušimo še približno 10 minut. Ves čas mešamo.

Postrežemo toplo s sladoledom ali stepeno smetano.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Kazalo