Piščanca postrežemo z rdečim zeljem in mlinci. Foto: MMC RTV SLO
Piščanca postrežemo z rdečim zeljem in mlinci. Foto: MMC RTV SLO

Kruh nadrobimo v skledo in ga prelijemo s sladko smetano. Če je še vedno presuh, dodamo še žlico ali dve mleka. Sesekljano čebulo prepražimo, da postekleni, in jo stresemo na kruh.

Počakamo, da se ohladi, nato solimo, dodamo sesekljan česen, drobno narezan peteršilj, jajci in zmešamo, da dobimo gladko maso. Piščanca očistimo, operemo in osušimo, nato pa ga od zunaj in znotraj nasolimo in po okusu popramo.

Pri vratu zarežemo v kožo in jo nato s prsti odmaknemo od prsi (dokler gre). Nato v predel med prsmi in kožo damo nadev, zapremo z zobotrebci ali zašijemo in piščanca postavimo na rahlo pooljen pekač.

Postavimo v pečico, ki smo jo predtem ogreli na 250 stopinj Celzija. Na takšni temperaturi pečemo okoli 10 minut, nato zmanjšamo na 200 stopinj in pečemo še približno 45 minut. Vmes piščanca večkrat prelijemo z lastnim sokom.