Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Po Sloveniji - Arhiv

Odkrivajmo Slovenijo "Gas na Gače", ki vabijo na obisk tudi v drugih letnih časih, ne le pozimi

"Daj, pridi na Gače, se bomo šle s kolesom vozit," me je že celo poletje vabila prijateljica. Konec avgusta je misija le uspela, lepi razgledi na Belo krajino in Dolenjsko pa bi človeka res težko pustili ravnodušnega.

Najboljši slovenski cvetličarji so zavihali rokave – in pripravili največjo razstavo

Ture avanture Najboljši slovenski cvetličarji so zavihali rokave – in pripravili največjo razstavo

V Arboretum Volčji Potok se te dni predstavljajo najboljši slovenski cvetličarji. Razstavo so želeli pripraviti šele prihodnje leto, ob 30. obletnici prve cvetlične razstave v arboretumu, a so zaradi negotovih razmer v času pandemije pohiteli.

Nekateri gostinci v slovenski Istri imajo celo več dela kot lani, drugje so manj zadovoljni

Sezona doslej Nekateri gostinci v slovenski Istri imajo celo več dela kot lani, drugje so manj zadovoljni

Število prenočitev v Istri je primerljivo z lanskim v tem času, nekateri gostinci imajo celo več dela. Pozna se drugačna struktura gostov in način porabe dopustu namenjenega denarja. Na severnem Primorskem pa je, razen v Posočju, obisk občutno manjši.

Šebreljska planota v Cerkljanskih hribih -

Kjer je lepše kot doma Šebreljska planota v Cerkljanskih hribih - "najlepši kraj na svetu"

V rubriki poletnih reportaž Kjer je lepše kot doma vas naša kolegica, dopisnica z Notranjske in Krasa Barbara Renčof vabi na Šebreljsko planoto in v slikovito vasico Sv. Ivan visoko v cerkljanskih hribih.

Park Pečno: ko se združita umetnost in narava

Odkrivajmo Slovenijo Park Pečno: ko se združita umetnost in narava

Ko prvič obiščeš park Pečno, ugotoviš, da so bila pričakovanja o tem, kaj ta park je, popolnoma napačna. Pod parkom si ljudje predstavljamo urejeno površino, zasajeno z gredicami in lepo oblikovanimi grmički. Park Pečno pa je bolj gozd kot park.

Skriti kotički ob Muri

Kjer je lepše kot doma Skriti kotički ob Muri

Ob valovih Mure lahko odkrivamo tako skrivnosti in izročila naših dedov kot uživamo v neokrnjeni naravi. Po skritih kotičkih bregov ob reki nas je popeljala Cirila Sever.

Pohod med šumenjem gozdov in šepetom zgodovine

Odkrivajmo Slovenijo Pohod med šumenjem gozdov in šepetom zgodovine

Letošnje poletje so zaradi epidemije novega koronavirusa mnogi spremenili svoje počitniške načrte. V rubriki Odkrivajmo Slovenijo bomo v prihodnjih tednih predstavili nekaj namigov za aktivne počitnice v različnih kotičkih naše lepe deželice pod Alpami.

Zaradi obnove zaprtih več poti na Triglav, zato preverite dostop

Ture avanture Zaradi obnove zaprtih več poti na Triglav, zato preverite dostop

Planinska zveza Slovenije sporoča, da sta zaradi prenove planinskih poti in markiranja začasno zaprta dva odseka planinskih poti na Triglav, od Planike do Malega Triglava in od Planike do Triglavske škrbine, od sobote pa še Bambergova pot.

Oddih in počitek v prekmurski idili

Kjer je lepše kot doma Oddih in počitek v prekmurski idili

Na dopust pogosto ne odrinemo le, da bi odkrivali nove pokrajine in doživetja, ampak da dodobra napolnimo svoje baterije. Prekmurje nam, kot razkriva Boštjan Rous, lahko ponudi oboje.

Iz Porabja na Triglav:

Simbolni pohod Iz Porabja na Triglav: "Kar je Ararat za Armence in Olimp za Grke, je Triglav za Slovence"

Skupina porabskih Slovencev se je iz Andovcev, najmanjše vasi v Porabju tik ob madžarsko-slovenski meji, peš odpravila na štiridnevno pot proti Triglavu. To je sedmi tovrstni pohod, ki ima po navedbah organizatorjev za porabske Slovence simbolni pomen.

Obsotelje in Kozjansko – morda manj znani, a zato nič manj vredni obiska

Podobe Slovenije Obsotelje in Kozjansko – morda manj znani, a zato nič manj vredni obiska

Zdi se, da bomo letos bolj kot prejšnja leta dopustovali doma in odkrivali lepote Slovenije. Med nekoliko manj znanimi turističnimi območji sta Obsotelje in Kozjansko, kjer pa se turistični ponudniki vedno bolj povezujejo.

Peš iz Kranjske Gore do Bleda

Odkrivajmo Slovenijo Peš iz Kranjske Gore do Bleda

Letošnje poletje so zaradi epidemije novega koronavirusa mnogi spremenili svoje počitniške načrte. V rubriki Odkrivajmo Slovenijo bomo v prihodnjih tednih predstavili nekaj namigov za aktivne počitnice v različnih kotičkih naše lepe deželice pod Alpami.

Podobe Slovenije "A ni lepo? Ti svoje poznaš, zakaj ne bi spoznal še drugega."

Vreme na dan obiska Obalno-kraške regije, ko sem se v Ljubljani usedla v avto, ni bilo prijazno. Dež in mraz. A kaj kmalu so dežne kapljice ostale na avtocesti, saj sta se za moj obisk v tem delu Slovenije izmenjevala sončno in oblačno vreme.

S turističnim bonom tudi v Vilo Bled, strunjanska Vila Tartini nazaj pod okrilje države

Ture avanture S turističnim bonom tudi v Vilo Bled, strunjanska Vila Tartini nazaj pod okrilje države

V JGZ Brdo, ki upravlja protokolarne objekte, so pripravili paket Spoznajte protokolarna posestva. Med drugim lahko prenočite v Vili Bled in za to uporabite turistični bon. JGZ Brdo bo od 8. julija v celoti upravljal tudi Vilo Tartini v Strunjanu.

Odkrita nova kraška jama – tudi Slovenci imamo Himalajo

Podobe Slovenije Odkrita nova kraška jama – tudi Slovenci imamo Himalajo

V Kostanjevici na Krki jamarski klub že več kot 40 let turistom predstavlja kraško podzemno lepotico – Studeno. Nedavno so ob vznožju Gorjancev na drugi lokaciji odkrili povsem novo kraško jamo, ki so jo poimenovali Himalaja.

Parkiranje na poti na Veliko planino že konec tedna plačljivo

Ture avanture Parkiranje na poti na Veliko planino že konec tedna plačljivo

Parkiranje na Veliki planini bo že od prihajajočega konca tedna dovoljeno samo na za to predvidenih parkirnih površinah, za kar bo potrebno plačati parkirnino, ki bo za osebno vozilo znašala 7 evrov na dan.

Kopališče v Žusterni zaradi izliva fekalij do ponedeljka zaprto

Primorje Kopališče v Žusterni zaradi izliva fekalij do ponedeljka zaprto

V hudournik, ki se v Žusterni izteka v morje, so se danes izlile odpadne vode iz bližnje fekalne kanalizacije. Na kopališču je že ves dan rdeča zastava. Tako bo predvidoma do ponedeljka.

V Rogaški Slatini uredili postajališče za avtodome

Lokalne novice V Rogaški Slatini uredili postajališče za avtodome

Ob Sotelski cesti v Rogaški Slatini je začelo obratovati novo parkirišče za avtodome, ki vključuje tudi polnilno mesto za električna vozila. Naenkrat lahko tam parkira šest avtodomov.

Je vzhod Slovenije res zapostavljen v primerjavi z zahodom?

Ture avanture Je vzhod Slovenije res zapostavljen v primerjavi z zahodom?

Če se odpravljate na izlet po Sloveniji, kam se odpravite? Do Postojnske jame, na sprehod ob Blejskem jezeru ali vam prija skok do morja? Ni naključje, da smo našteli destinacije le z zahoda države, saj je ta v primerjavi z vzhodom turistično bolj razvit.

Ture avanture "Naj celo Evropo učimo, kako se hodi v gore? To je misija nemogoče!"

"Nesreče se dogajajo tudi izkušenim, dobro opremljenim, ampak dajmo to možnost čim bolj zmanjšati s primerno opremo in z izobraževanjem. Če smo neopremljeni, je toliko večja verjetnost, da se bo kaj zgodilo," pravi gorski reševalec Jani Bele.

Stran 1 od 55
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov